Bryg din egen cider

Bryg en cider

Hvordan brygger man rigtig cider? Rigtig cider begynder med et æble og slutter med en flaske. Naturen sætter selv gang i ciderprocessen – gæren spiser af sukkeret og omdanner det til alkohol, kulsyre og smagsstoffer. Ciderbrygning handler om gode æbler og optimale betingelser for gæringsprocessen. Ved at brygge din egen cider, kan du også blive en del af ciderrevolutionen i Danmark. 

Vi har samlet Danmarks måske mest udførlige Q&A om hjemmelavet cider, som du kan læse her. Nedenfor vises i grove træk processen for ciderbrygning.

Høst

1. HØST

Eftermodning

2. EFTERMODNING

Kværning

3. KVÆRNING

Maceration

4. MACERATION

Presning

5. PRESNING

Alkoholisk gæring

6. KORT GÆRING

Omstikning

7. OMSTIKNING

Fermentering

8. LANG GÆRING

Flaskning

9. FLASKNING

Andengæring på flaske

10. ANDENGÆRING

Degorgering

11. DEGORGERING

Modning på flaske

12. MODNING PÅ FLASKE