Avijll

Mark Avijll

Vi vildgærer og macererer vores cider langsomt og koldt for at udvikle mest mulig aroma. Vi andengærer på flasker og så boblerne udvikler sig naturligt. Hver flaske er et resultat af frugt, tid og håndværk.

LEVERES DIREKTE FRA PRODUCENTEN FRA ??

Âvijll

Vores historie

Bag Âvijll finder du Alex og Line. Med interesse for æbler og gær, kunne det ikke gå anderledes end, at vi skulle lave cider. 

Line blev født ind i det med en olde- og tipoldefar der har drevet planteskole og æbleplantage Hallelyst i Allinge. Fascination for gær kommer fra ølbrygning, brødbagning og fermentering. 

Cider lå derfor lige for. Vi startede vores eventyr i det tidlige forår 2017 med at pendle frem og tilbage mellem vores hjem i København,, og Bornholm hvor vi havde et lille lokale i den gamle fiskefabrik på Tejn Havn.

I efteråret 2018 flyttede vi ind på Dalshøj ved Ekkodalen og er i fuld sving med at realisere alle vores drømme og visioner for stedet, og lave cider der smager af Bornholm. 

Plukning af æbler
Æbletræ i blomst

På vores grund er der både overdrev, eng, skov, rigkær, mose og flere søer, og det er dette naturrige område der danner rammen om vores kommende æblelund. Vi har travlt med at samle podekviste fra alle vores yndlingssorter og så snart det kan lade sig gøre, planter vi det det første stykke til.

Jorden er under omlægning til økologi, men vi vil gå endnu længere. Vi arbejder bl.a. efter biodynamiske og permakulturelle dyrkningsprincipper, og planter meget mere ekstensivt og med store robuste træer, som køer, får og høns skal gå under. Vi kalder det Naturnært.

Scroll to Top