Ciderskolen

Ciderskolen

Velkommen til Ciderskolen. Lær alt om, hvordan du laver cider, dyk ned ciderens forunderlige historie eller læs vores mange spændende blogindlæg om alt, hvad der hedder cider.

Men først, hvad er cider?

Cider for os er 100% ren gæret æble- eller pæremost. Æbler presses til most og derefter enten tilsættes gær eller mosten gærer naturligt op (vild-/spontan-/naturgæring). Gærcellerne spiser sukkeret i mosten og danner Co2 og alkohol. Efter 1-5 måneder er mosten omdannet til cider. Undervejs kan man enten filtrere mekanisk, naturlig filtrering (omstikke eller keeving), pasteurisere eller tilsætte svovl, afhængigt af hvor naturlig og kontrolleret gæringsprocessen skal være.  En cider lavet uden kunstig/ konventionel indblanding, eksempelvis tilsætning af gær, pasteurisering eller svovling, kaldes ”vild cider”, ”spontangæret cider” eller ”naturcider” (ligesom naturvin).  Men så længe cideren er 100% ren gæret æblemost og hverken tilsat vand, koncentrat, kunstig smag eller sødemidler kalder vi det CIDER.  I Danmark er der intet krav til indholdet af cider. Fake cider, du ved, de der i supermarkedet med interessante frugtsmage, indeholder max. 15% gæret æblemost og er derfor mere en alkopop-sodavand end cider.
Tjek evt. vores plakat med fremstillingsprocessen. 

Scroll to Top