Bryg en cider - Høst

1. HØST

Før du kan lave cider, skal du have noget frugt. Cider laves på æbler, pærer og i Danmark også nogle gange kvæder. Det bedste cider, vi har smagt, er lavet på en blanding af flere forskellige æblesorter. Hvis du vil lære lidt mere om, hvilke æblesorter du skal bruge, kan du læse lidt mere om æbler og cideræbler her

Hvis man vil, kan høsten være en videnskab i sig selv. Nogle insisterer på at man skal vente til æblerne naturligt er faldet ned fra træerne (da de dermed har udviklet mest sødme), andre plukker dem mens de er på træet. Uanset hvilken religion du udøver, vil du gerne arbejde med modne æbler, da de har et højt sukkerindhold.

Du kan bruge sommeræbler eller efterårsæbler. For den bedste cider, skal du have så meget smag som muligt i æblerne. Derfor er madæbler gode at kombinere med de sødere spiseæbler. Jo flere madæbler jo bedre. Vi bruger selv æbler, som modnes sent på året. Det har den fordel, at mosten kan gære roligt i din garage eller skur ved lave temperaturer. Ideel cidergæring foregår ved omkring 5-10 grader.

Vigtigt! Undgå rådne og ormefyldte æbler, da det ødelægger mosten. Det gør ikke noget at æblerne er lidt stødte, har skurv eller at der sidder lidt stilk på.
Scroll to Top