Bryg en cider - Flaskning

9. FLASKNING

Selvom man godt kan have lyst til at drikke den lækre cider direkte af gærspanden, er det bedst at hælde cideren på flasker.

Du kan bruge flere forskellige typer flasker, men man skal være opmærksom på, om flaskerne kan klare trykket. Hvis du flasker, mens der stadig er restsukker tilbage, vil sukkeret blive omdannet til alkohol og CO2. CO2 = tryk = bobler = mulig eksplosion – med mindre at du pasteuriserer.

Jo mere sukker, der er i mosten, når du flasker, jo større er sandsynligheden for at flaskerne springer (eller proppen springer af). Derfor er det vigtigt at vide, hvor meget sukker, der er tilbage i mosten, når du flasker. Som tommelfingerregel kan du regne med, at fire gram sukker per liter giver en bars tryk.

Det er en god idé at holde sig under et tryk på 5 bar. Flask derfor gerne med 20 gram pr. liter eller derunder, hvis du ikke har erfaring med ciderfremstilling eller flasketypen.

Scroll to Top