Vejledning 01 introduktionskasse
CIDERGUIDE til INTRODUKTIONSKASSEN

Tak fordi du har købt vores “introduktionskasse”.
Du har modtaget 7 forskellige cidere, som introducerer dig til ciderens fantastiske og forunderlige verden.
Herunder får du en kort guide til hver enkelt cider, så du får det bedste ud af din nyindkøbte smagsoplevelse.
God fornøjelse!
La révolution du cidre
• Producent: Ciderrevolution / Cidrerie de Leguer • Område: Bretagne, Frankrig • Vol: 5% • Type: Naturlig cider på spiseæbler • Smag: Frisk og frugtig vinøs • Serveringsforslag: Som aperitif eller til lette retter, sushi, fisk eller lyst kød • Highlights: Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp.
Læs mereRiestra, Semi-seca
• Producent: Riestra Sidra semi-seca • Område: Baskerlandet • Vol: 8% • Type: Halvtør og vinøs • Smag: Grønne æbler og æbleskrald • Serveringsforslag: Rigtig god med svinekød, eller retter med et røget element. Men også pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto. • Highlights: Sidra Semi Seca har en usædvanlig høj alkoholprocent på 8%, når man tænker på at det er en halv tør cider. Den dufter dejligt af æbler med noter af søde æbler, blomster og let gær. Frisk, aromatisk og udpræget vinøs. Har både syre og sødme og leder tankerne hen på mousserende vin.
Læs mereCidre Fermier
• Producent: Château de Lézergué • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 4,5% • Type: Halvtør frugtig fransk cider • Smag: Fyldig, ren, halvsød æble med noter af karamel • Serveringsforslag: Drikkes som udgangspunkt for sig selv. • Highlights: En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin.
Læs mereBURROW HILL, PERRY
• Producent: Burrow Hill • Område: Somerset, England • Vol: 6,3% • Type: Traditionel engelsk perry • Smag: Frisk og syrlig tør pærecider • Serveringsforslag: En traditionel perry, som med sin karakterisktiske syre og lette surhed, skaber en frisk og kratfuld smagsoplevelse, der er god lidt ud på aftenen, hvor du gerne vil have noget tørt og ukompliceret. • Highlights: Engelsk pærecider er mere “surt” og bittert end fransk Poiré, hvilket skyldes de særlige engelske pæresorter. Smagen er frisk, balanceret sur og med noter af salmiaklakrids.
Læs mereDOMFRONT POIRÉ
• Producent: Ferme de l’Yonniére • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 4,5% • Type: Relativ tør fransk pærecider • Smag: Frisk, syrlig pære med noter af pomelo og citrus • Serveringsforslag: Fantastisk aperitif! Til mad anbefaler vi, at den drikkes til fisk, skaldyr eller ost - især blå- eller gedeost. • Highlights: Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige.
LÆS MEREKupela Bizia
• Producent: Kupela • Område: Baskerlandet • Vol: 4% • Type: Halvtør • Smag: God sødme og friskhed, som minder om fransk cider • Serveringsforslag: Cideren er halvtør og lavet af lokale baskiske æbler og kun gæret op til 4% for at bevare en masse sødme. God til både aperitif og lette retter. • Highlights: Bizia er den moderne og franskinspireret nordspanske cider. Masser er sødme og frugt og en balanceret friskhed. Noter af hyldeblomst, honning og citrus.
LÆS MERECHÂTEAU DE CANON, BRUT
• Producent: CHÂTEAU DE CANON • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 5,5% • Type: Tør vildgæret cider • Smag: Fyldig smag af ren gæret most og fuldmodne æbler • Serveringsforslag: Fungerer godt til lyst kød, som fisk, gris eller kylling. • Highlights: Trods den relativt høje alkoholprocent, og derfor lave sukkerindhold, er der en enorm fylde og smag af eksotisk frugt, ren gæret most og fuldmodne æbler
Læs mere Previous slide
Next slide