Vejledning 01 introduktionskasse

CIDERGUIDE til INTRODUKTIONSKASSEN

Cider Smagekasse

Tak fordi du har købt vores “introduktionskasse”.

Du har modtaget 7 forskellige cidere, som  introducerer dig til ciderens fantastiske og forunderlige verden.

Herunder får du en kort guide til hver enkelt cider, så du får det  bedste ud af din nyindkøbte smagsoplevelse.
God fornøjelse! 

La révolution du cidre
Producent: Ciderrevolution / Cidrerie de Leguer
Område: Bretagne, Frankrig
Vol: 5%
Type: Naturlig cider på spiseæbler
Smag: Frisk og frugtig vinøs
Serveringsforslag: Som aperitif eller til lette retter, sushi, fisk eller lyst kød

Highlights: Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp.

Læs mere
LeMasson, Brut
Producent: Cidre Fermier
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 5%
Type: Tør og naturlig æblecider
Smag: Balanceret vildgær, kraftfuld vinøs frugt sødme, syre, bitterhed og en smule ”stald”
Serveringsforslag: Rigtig god med svinekød, eller retter med et røget element. Men også pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto.

Highlights: Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Den eneste cider, der kan gå til de lidt tungere retter. Passer perfekt til en solbeskinnet terrasse, hvis man vil overraske selskabet.

Læs mere
Cidre Fermier
Producent: Château de Lézergué
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 4,5%
Type: Halvtør frugtig fransk cider
Smag: Fyldig, ren, halvsød æble med noter af karamel
Serveringsforslag: Drikkes som udgangspunkt for sig selv.

Highlights: En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin.

Læs mere
Dry Sparkling Cider
Producent: Severn Cider
Område: Gloucestershire, England
Vol: 5,8%
Type: Tør engelsk farmhouse
Smag: Kraftfuld frugt sødme, syre, bitterhed og en smule ”stald”
Serveringsforslag: Den er mere ”øllet” og god lidt ud på aftenen, hvor du gerne vil have noget tørt og ukompliceret.

Highlights: Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. De laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost.

Læs mere
DOMFRONT POIRÉ
Producent: Ferme de l’Yonniére
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 4,5%
Type: Relativ tør fransk pærecider
Smag: Frisk, syrlig pære med noter af pomelo og citrus
Serveringsforslag: Fantastisk aperitif! Til mad anbefaler vi, at den drikkes til fisk, skaldyr eller ost - især blå- eller gedeost.

Highlights: Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige.

LÆS MERE
Bellerina Cider
Producent: RAW Cider
Område: Kalundborg, Danmark
Vol: 6,7%
Type: Vildgæret tør dansk cider
Smag: Fin blanding af overmodne æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi
Serveringsforslag: Vi anbefaler den til simple retter, eller retter med et syrligt element - f.eks. salater eller sushi.

Highlights: Den friske smag af æble giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på mousserende druevin.

LÆS MERE
Hard cider, Brut
Producent: Kupela
Område: Baskerlandet
Vol: 6%
Type: Vildgæret, blanding ml. fransk og spansk cider
Smag: Syre, bitterhed og sødme
Serveringsforslag: Dejlig frisk og syrlig cider, der kan sættes til lette retter, eller retter med et syrligt element, som f.eks. ceviche eller andre retter med rå fisk.

Highlights: Høj alkoholprocent, men enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed.

Læs mere
Previous
Next

Klar til din næste smagsoplevelse?

Scroll to Top