Vejledning 01 introduktionskasse
CIDERGUIDE til INTRODUKTIONSKASSEN

Tak fordi du har købt vores “introduktionskasse”.
Du har modtaget 7 forskellige cidere, som introducerer dig til ciderens fantastiske og forunderlige verden.
Herunder får du en kort guide til hver enkelt cider, så du får det bedste ud af din nyindkøbte smagsoplevelse.
God fornøjelse!
La révolution du cidre
• Producent: Ciderrevolution / Cidrerie de Leguer • Område: Bretagne, Frankrig • Vol: 5% • Type: Naturlig cider på spiseæbler • Smag: Frisk og frugtig vinøs • Serveringsforslag: Som aperitif eller til lette retter, sushi, fisk eller lyst kød • Highlights: Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp.
Læs mereLeMasson, Brut
• Producent: Cidre Fermier • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 5% • Type: Tør og naturlig æblecider • Smag: Balanceret vildgær, kraftfuld vinøs frugt sødme, syre, bitterhed og en smule ”stald” • Serveringsforslag: Rigtig god med svinekød, eller retter med et røget element. Men også pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto. • Highlights: Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Den eneste cider, der kan gå til de lidt tungere retter. Passer perfekt til en solbeskinnet terrasse, hvis man vil overraske selskabet.
Læs mereCidre Fermier
• Producent: Château de Lézergué • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 4,5% • Type: Halvtør frugtig fransk cider • Smag: Fyldig, ren, halvsød æble med noter af karamel • Serveringsforslag: Drikkes som udgangspunkt for sig selv. • Highlights: En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin.
Læs mereDry Sparkling Cider
• Producent: Severn Cider • Område: Gloucestershire, England • Vol: 5,8% • Type: Tør engelsk farmhouse • Smag: Kraftfuld frugt sødme, syre, bitterhed og en smule ”stald” • Serveringsforslag: Den er mere ”øllet” og god lidt ud på aftenen, hvor du gerne vil have noget tørt og ukompliceret. • Highlights: Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. De laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost.
Læs mereDOMFRONT POIRÉ
• Producent: Ferme de l’Yonniére • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 4,5% • Type: Relativ tør fransk pærecider • Smag: Frisk, syrlig pære med noter af pomelo og citrus • Serveringsforslag: Fantastisk aperitif! Til mad anbefaler vi, at den drikkes til fisk, skaldyr eller ost - især blå- eller gedeost. • Highlights: Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige.
LÆS MEREBellerina Cider
• Producent: RAW Cider • Område: Kalundborg, Danmark • Vol: 6,7% • Type: Vildgæret tør dansk cider • Smag: Fin blanding af overmodne æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi • Serveringsforslag: Vi anbefaler den til simple retter, eller retter med et syrligt element - f.eks. salater eller sushi. • Highlights: Den friske smag af æble giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på mousserende druevin.
LÆS MEREHard cider, Brut
• Producent: Kupela • Område: Baskerlandet • Vol: 6% • Type: Vildgæret, blanding ml. fransk og spansk cider • Smag: Syre, bitterhed og sødme • Serveringsforslag: Dejlig frisk og syrlig cider, der kan sættes til lette retter, eller retter med et syrligt element, som f.eks. ceviche eller andre retter med rå fisk. • Highlights: Høj alkoholprocent, men enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed.
Læs mere Previous
Next