Vejledning 01 naturkassen #3 F22

vejledning til
naturkassen
forår2022

Tak fordi du har
købt vores naturkasse.
Du har modtaget 7 forskellige vilde og naturlige cidere.
Det er cidere for de modige, men også for dem, som elsker masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Herunder finder du en ciderguide,
så du får det bedste ud af din nyindkøbte smagsoplevelse. 
God fornøjelse!

Brut
Producent: Lemasson
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 5%
Type: Klassisk tør og naturlig æblecider
Smag: Balanceret vildgær og kraftfuld vinøs frugt
Serveringsforslag: Cideren vil være god til lettere simple retter, eksempelvis; pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto.

Highlights: Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

Læs mere
P'tite Cuvée
Producent: La cidrerie du Golfe
Område: Bretagne, Frankrig
Vol: 5,5%
Type: Enkeltsorts traditionel tør fransk cider
Smag: Frisk og fed ren æblesmag.
Serveringsforslag: Lette retter; fisk, pasta og salater. Også god til ost.

Highlights: Cider laves sjældent (aldrig) på enkeltsorter i Frankrig, men når det gør, er det på Guillevic-æblet, som både har en god syre, samt en utrolig fed æblefylde. Den smager på mange måder som danske spiseæbler og cideren er derfor en ret unik frisk fransk cider.

Læs mere
Sidra Brut Natura
Producent: Riestra
Område: Asturien, Spanien
Vol: 8%
Type: Vinøs, tør, frisk og boblende spansk cider
Smag: Grønne æbler og æbleskrald
Serveringsforslag: Cideren er tør, dejlig syrlig og frisk. Har en smule bitterhed til sidst. Hvis du er glad for champagne, vil du sætte pris på denne cider som din næste aperitif!

Highlights: Boblerne er fremkommet med champagnemetoden, hvor cideren degorgeres og der tilsættes lidt sukker og gær, som giver nogle små fine bobler.

Læs mere
Benene på nakken
Producent: Æblerov
Område: Svinninge, Danmark
Vol: 6,4%
Type: Vildgæret og økologisk
Smag: God balanceret sødme, bitterhed og syrlighed – giver en kraftig ren og ærlig gæret æblesmag
Serveringsforslag: God til lette retter og salater - eller aperitif.

Highlights: Æblerov har altid haft en vinøs ciderstil, hvor cider og vin smelter sammen, og derfor leder også denne cider tankerne hen på naturvin, bare på danske æbler.

Læs mere
Extra Brut
Producent: Cidre Lemasson
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 6%
Type: Funky vildgæret naturcider
Smag: Kraftige aromaer af funky vildgæret æble
Serveringsforslag: Nyd den som den er eller til lette klassiske frokostretter.

Highlights: Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

LÆS MERE
VINOT
Producent: Ferme de L’Yonnière
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 4,5%
Type: Relativ tør fransk pærecider
Smag: Frisk, syrlig pære med noter af pomelo og citrus

Serveringsforslag: Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler producenten den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost. Men cideren vil også være eminent til (let bitre) salater med eksempelvis ærter, friske asparges, grøn pepper og selleri.

Highlights: Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet.

LÆS MERE
Pilton
Producent: Pilton
Område: Somerset, England
Vol: 4,5%
Type: Tør engelsk farmhousecider
Smag: Karamelliseret æblesmag

Serveringsforslag: God til klassiske frokostretter f.eks. tærter og ost.

Highlights: Cideren er keeved og herefter vildgæret ved kølige temperaturer først på ståltanke og afsluttende modnet på egetræs-whiskytønder. Keeving er den naturlige proces, hvor gæringsprocessen stoppes før tid og derfor bibeholder restsukker og sødme.

LÆS MERE
Demi-sec
Producent: l'Apothicaire
Område: Somerset, England
Vol: 5,5%
Type: Halvtør fransk cider
Smag: Let, frugtig æblesmag

Serveringsforslag: God til fisk, pasta, brød og ost, samt generelt lette retter

Highlights: La Ciderie l’Apothicaire fremstiller cider med metoder, der respekterer naturens præmisser og åbenlyse potentiale. Det er med andre ord de traditionelle metoder, som er i fokus samt mere moderne teknikker for at højne kvaliteten.

LÆS MERE
Previous slide
Next slide

Klar til din næste smagsoplevelse?

Scroll to Top