Vejledning 01 naturkassen #3 F22
vejledning til
naturkassen
forår2022

Tak fordi du har
købt vores naturkasse.
Du har modtaget 7 forskellige vilde og naturlige cidere.
Det er cidere for de modige, men også for dem, som elsker masser af syre, røg, stald og bitterhed.
Herunder finder du en ciderguide,
så du får det bedste ud af din nyindkøbte smagsoplevelse.
God fornøjelse!
Brut
• Producent: Lemasson • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 5% • Type: Klassisk tør og naturlig æblecider • Smag: Balanceret vildgær og kraftfuld vinøs frugt • Serveringsforslag: Cideren vil være god til lettere simple retter, eksempelvis; pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto. • Highlights: Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.
Læs mereP'tite Cuvée
• Producent: La cidrerie du Golfe • Område: Bretagne, Frankrig • Vol: 5,5% • Type: Enkeltsorts traditionel tør fransk cider • Smag: Frisk og fed ren æblesmag. • Serveringsforslag: Lette retter; fisk, pasta og salater. Også god til ost. • Highlights: Cider laves sjældent (aldrig) på enkeltsorter i Frankrig, men når det gør, er det på Guillevic-æblet, som både har en god syre, samt en utrolig fed æblefylde. Den smager på mange måder som danske spiseæbler og cideren er derfor en ret unik frisk fransk cider.
Læs mereSidra Brut Natura
• Producent: Riestra • Område: Asturien, Spanien • Vol: 8% • Type: Vinøs, tør, frisk og boblende spansk cider • Smag: Grønne æbler og æbleskrald • Serveringsforslag: Cideren er tør, dejlig syrlig og frisk. Har en smule bitterhed til sidst. Hvis du er glad for champagne, vil du sætte pris på denne cider som din næste aperitif! • Highlights: Boblerne er fremkommet med champagnemetoden, hvor cideren degorgeres og der tilsættes lidt sukker og gær, som giver nogle små fine bobler.
Læs mereBenene på nakken
• Producent: Æblerov • Område: Svinninge, Danmark • Vol: 6,4% • Type: Vildgæret og økologisk • Smag: God balanceret sødme, bitterhed og syrlighed – giver en kraftig ren og ærlig gæret æblesmag • Serveringsforslag: God til lette retter og salater - eller aperitif. • Highlights: Æblerov har altid haft en vinøs ciderstil, hvor cider og vin smelter sammen, og derfor leder også denne cider tankerne hen på naturvin, bare på danske æbler.
Læs mereExtra Brut
• Producent: Cidre Lemasson • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 6% • Type: Funky vildgæret naturcider • Smag: Kraftige aromaer af funky vildgæret æble • Serveringsforslag: Nyd den som den er eller til lette klassiske frokostretter. • Highlights: Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.
LÆS MEREVINOT
• Producent: Ferme de L’Yonnière • Område: Normandiet, Frankrig • Vol: 4,5% • Type: Relativ tør fransk pærecider • Smag: Frisk, syrlig pære med noter af pomelo og citrus • Serveringsforslag: Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler producenten den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost. Men cideren vil også være eminent til (let bitre) salater med eksempelvis ærter, friske asparges, grøn pepper og selleri. • Highlights: Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet.
LÆS MEREPilton
• Producent: Pilton • Område: Somerset, England • Vol: 4,5% • Type: Tør engelsk farmhousecider • Smag: Karamelliseret æblesmag • Serveringsforslag: God til klassiske frokostretter f.eks. tærter og ost. • Highlights: Cideren er keeved og herefter vildgæret ved kølige temperaturer først på ståltanke og afsluttende modnet på egetræs-whiskytønder. Keeving er den naturlige proces, hvor gæringsprocessen stoppes før tid og derfor bibeholder restsukker og sødme.
LÆS MEREDemi-sec
• Producent: l'Apothicaire • Område: Somerset, England • Vol: 5,5% • Type: Halvtør fransk cider • Smag: Let, frugtig æblesmag • Serveringsforslag: God til fisk, pasta, brød og ost, samt generelt lette retter • Highlights: La Ciderie l’Apothicaire fremstiller cider med metoder, der respekterer naturens præmisser og åbenlyse potentiale. Det er med andre ord de traditionelle metoder, som er i fokus samt mere moderne teknikker for at højne kvaliteten.
LÆS MERE Previous slide
Next slide