Vejledning 01 naturkassen #3 F22

vejledning til
naturkassen #3
forår2022

Tak fordi du har
købt vores naturkasse #3.
Du har modtaget 6 forskellige vilde og naturlige cidere.
Det er cidere for de modige, men også for dem, som elsker masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Herunder finder du en ciderguide,
så du får det bedste ud af din nyindkøbte smagsoplevelse. 
God fornøjelse!

Cocid-19
Producent: Ferme de L'yonniére
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 5%
Type: Funky og naturlig fransk cider
Smag: Sødmefuld funky og vild æblesmag
Serveringsforslag: God til ost eller lidt tungere retter med sødme - f.eks. søde rodfrugter eller syltede grøntsager.

Highlights: Ferme de l’Yonnière, Cocid19, Brut, 2019, 5,0%, 75 cl. Cocid19 – Jerôme flaskede denne cider under den første totale lockdown i Frankrig, og gav derfor sin cider dette mundrette navn.

Læs mere
Aingura
Producent: Kupela
Område: Baskerlandet, Frankrig
Vol: 5,5%
Type: Moderne syrlig baskisk vild naturcider
Smag: Flot balance mellem syre, bitterhed og sødme, som skaber en snorlige og frisk cider. Leder tankerne hen på frugtig orangevin.
Serveringsforslag: God fisk, skaldyr eller kraftigere frokostretter.

Highlights: Cideren er klassisk syrlig, som man kender det fra Spanien. Den lavet i Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl.

Læs mere
Sur le Vif
Producent: Cidrerie de l’Apothicaire
Område: Bretagne, Frankrig
Vol: 6,8%
Type:
Smag: Kraftfuld æble, men med en flot frisk og læskende bitter tone
Serveringsforslag: Drik den til pastaretter, lyst kød eller alene på terrassen.

Highlights: Cideren er flasket uden restsukker og har derfor meget få/ingen bobler. Cideren minder enormt meget om orangevin med en fed smag af gæret tropisk frugt.

Læs mere
Schistre Extra Brut
Producent: Des Bouteilles a L’Amere
Område: Bretagne, Frankrig
Vol: 7,5%
Type: Knastør vild naturcider
Smag: Bitre smørstegte æbler
Serveringsforslag: Fisk og/eller skaldyr

Highlights: Det mest tørre vi har smagt fra Frankrig, og den minder meget om funky natur crémant. Bouteilles a L’Amere er også en del af “Brigades de Cidre”, som er en samling af unge hardcore naturciderproducenter, der vil revolutionere forståelsen af naturcider i verden.

Læs mere
Extra Brut
Producent: Cidre Lemasson
Område: Normandiet, Frankrig
Vol: 6%
Type: Funky vildgæret naturcider
Smag: Kraftige aromaer af funky vildgæret æble
Serveringsforslag: Nyd den som den er eller til lette klassiske frokostretter.

Highlights: Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

LÆS MERE
In Touch 2
Producent: Pilton
Område: Somerset, England
Vol: 5,5%
Type: Tør engelsk cider
Smag: Ren gæret, let bitter og røget karmelliseret æblesmag med god restsødme.
Serveringsforslag: Klassiske frokostretter - f.eks. tærter, smørebrød eller salater.

Highlights: Super fed engelsk cider macereret med druer. Under førstegæringen lægges drueskind i blød i 3 uger i den friske let gærede most. Macerationen giver ekstra smag og tanniner til cideren.

LÆS MERE
Previous
Next

Klar til din næste smagsoplevelse?

Scroll to Top