FEBRUARY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Æblefald, Bad Ideas, 2021, Østjylland, 5,7%, 75 cl.

Bad Ideas er en blanding af 50% Belle de Boskoop æbler fra Tilst (7 dages maceration), 45% Belle de Boskoop æbler fra Lystrup (3 dages maceration) og 5% biodynamiske kvæder (3 dages maceration). Lagret i et år, Bad Ideas er Alsace møder Aarhus på flaske, skriver Æblefald selv. Denne sprøde danske cider tilbyder en flot balance mellem Belle de Boskoop æbler og kvæder, med en god frugtsødme, let mineralsk volatil syre og et funky frisk citruskick. Belle de Boskoop æblet, der er kendt for sin rige smagsprofil, tilføjer et karakteristisk præg og giver et interessant modspil til de aromatiske kvæder. Spontant gæret er det en virkelig forfriskende slurk.

Antoine Marois, Ad Astra,  2019, Normandiet, 5,0%, 75 cl.

Ad Astra er en enkeltsorts pærecider, Poire. Udelukkende lavet på Plant de Blanc ciderpæresorter fra AOP Domfront-området i Normandiet. Cideren er relativ tør for fransk pærecider med en fed funky pæresmag med noter af marcipan og honning. Den søde frugt efterfølges af en lækker bitter fylde, som minder mig om at bide i en moden pære med tyk skrald. Poiré’en er ufiltreret og har fine bobler. Poiré’en holder 5,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. 

Solhøi Cider, Flytende Solskinn, 2021, Oslo, 6,8%, 75cl. 
 
Vild norsk cider lavet på et mix af Aroma, Hosteiner Cox og vilde æbler fra Borgebund plantagen nær Oslo. Skarp nordisk syre, som man kender fra syrlig naturvin, spansk cider og de moderne danske cidere fra Æblerov og Decideret. Vinøs duft af gærede druer, citrusfrugter og sur slik. Cideren er tør og egnet til mad, hvor syren kan give modspil, eksempelvis  tungere, flødeholdige og mere kraftfulde retter. Solhøi blev startet i 2016 lidt udenfor Oslo af cidermager, hjemmebrygger og kunstner Martin Bech-Ravn. Han laver naturlig vildgærede cidere af klassiske norske æblesorter.  Produktionsmetoden er med lang og kold gæring, naturlig kulsyre på flaske (petnat) + disgorging. Hele processen udføres i hånden. Intet er tilsat eller taget fra, hvilket efterlader et naturligt produkt bestående af 100% frugt.
 
 

COMING UP IN
MARCH – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Gemmemost, Á LA VOLÈE, 2022, Nordsjælland, 7,3%, 75cl.

Vildgæret og frisk dansk cider lavet på gamle danske æblesorter fra Gl. Holtegaard, som datere tilbage til det 18. århundrede. Syrlig, rund, smagfuld. Cideren er vinæs og elegant med en masser af smag af danske æbler, æbleskrald og sur tropisk frugt. Gemmemost startede som et garageprojekt i 2019 og er i dag lavet alene af Christian Risom, som har en fortid som barchef på Holm ciderbar. Alle cidere er vilgærede, naturlige og nørdede, da cuveérne er lavet med henblik på at eksperimentere med unikke og begrænsede lokale æblesorter

Ferme de L’Yonnière/Jerôme Forget, Domfront Poiré, 2022, Normandiet, 5%, 75 cl.

Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost

Pomologik, Come Together,  2021, Stockholm X Herefordshire, 6,9%, 75 cl. 

Come Together er et samarbejde mellem Pomologik og Tom Oliver hos Olivers Fine Cider & Perry. Det er britisk spontangæret cider lavet af traditionelle cideræbler, men under sidste flaskegæring er der tilsat ti procent svensk iscider lavet af æblesorterne Santana og Rubinola dyrket i Österlen. Cideren er tør med en ren gæret, let funky og røget karamelliseret æblesmag. Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin.  Det er en fantastisk cider, hvis du er til de traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme, som stammer fra den svenske iscider.

 
 

COMING UP IN
APRIL – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Mergelsø, Ingrid Marie, 2022, Midtjylland, 7,8%, 75 cl.

Lavet på den klassiske danske æblesort, Ingrid Marie. Ingrid Marie har en karakteristisk syre og kraftig “dansk” æblesmag, og anses for at være et af de mest klassiske danske æbler. Cideren er helt suveræn, har en elegant æblesmag og er en af de mest vellykkede enkeltsorts cidere, vi har smagt.  Du bliver mødt af en sød duft af blomstre og krydrede æbler. Blød let krydret smag af sødmefulde Ingrid Marie æbler og tør, vinøs og frisk med fine bobler.  En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.

Cidrerie de l’Apothicaire, Frais Reel, Bretagne, 2020, 5,5%, 75cl.


Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Frais Reel har en sur gæret karameliserede duft af modne æbler suppleres af ren og fed naturvinøs stil . Surheden kan sammenlignes lidt med sour beer eller orangevin, uden af den bliver for dominerende eller “staldet”, som noget naturcider kan blive.  Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Frais Reel er lavet udelukkende på lokale  sure/syrlige cideræblesorter fra Bretagne, hvilket giver cideren en unik syre. Cideren vil både gå godt til tungere salater, lyst kød, fisk eller alene på terrassen.

Kupela, Aingura, Baskerlandet, 2021, 5,5%, 75 cl.

Aingura – Kupela Basque er ikke den typiske syrlige/sur cider fra Baskerlandet. Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Ainguras fine bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

IN CIDER'S CLUB

Cider er velsmagende, naturligt og et håndværk. Vi elsker cider og vi vil gerne lede vejen for en dansk ciderrevolution ved at vise, hvad rigtig cider lavet på naturens præmisser kan. In Cider’s Club er for den nysgerrige cider-, øl- og vininteresserede nørd, der vil prøve det ypperste indenfor rigtig cider. Én gang om måneden modtager du en kasse med 3 unikke cidere fra hele verden. Kan vi samle 50-100 medlemmer, muliggør det en lille avant-garde import af vild cider til klubbens medlemmer. Klubbens medlemmer har også mulighed for at smage med gratis, når vi engang imellem smager os igennem ciderprøver fra Danmark og hele verden. Med andre ord, så er du her i insidernes ciderklub.

I kassen får du 3 nøje udvalgte naturcidere, ofte tørre, og altid vildgærede, ufiltrerede og kun med naturligt forekommende svovl. Det er 100% natur. Vi kender hver af producenterne og køber næsten udelukkende direkte fra dem, og derfor får du den bedste cider til den mest fair pris.

For at fremme dansk ciderkultur og støtte små danske ciderproducenter, forpligter vi os altid til at have minimum én dansk cider i kassen. Vi har nemlig masser af talentfulde danske producenter, så du vil blive introduceret for det bedste danske naturvin, dvs. rigtig dansk cider.

Cider er en blanding af stilarter, geografi, traditioner, kundskaber, eksperimentering og selvfølgelig æble- og pæresorter. Kendskabet til cider i Danmark er dog ikke nærheden af kendskabet til vin og druer, så der er masser af gode grunde til udforske cider sammen med os.

Kassen koster 425 kr. pr. måned og du kan til enhver tid afmelde eller sætte dit abonnement på pause via Min Konto. Synes du prisen lyder høj, tager du fejl. Ciderne er udvalgt særligt til ICC’s medlemmer, de er ekslusive og de bedste fra Danmark og hele Europa. I webshoppen og i vores på butik finder du et mere almindeligt udvalg cider. Du kan læse vores generelle handelsbetingelser, herunder abonnementsvilkår ved at trykke HER 

Tidligere kasser

 
 

JANUARY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Æblefald, On a Bender, 2022, Østjylland, 5,9%, 75 cl.

Alle æbler og pærer i denne flaske stammer fra en gammel frugtplantage i Malling. Halvdelen af ​​blandingen er Belle de Boskoop-æbler, kendt for deres karakteristiske syrer, bitterhed og robuste “danske” æblesmag. Den resterende halvdel består af forskellige pærer og giver en fin ren syre og nordisk sprødhed. Tænk grønne druer, limefrugter og sprøde æbler. Cideren er flaskelagret i 6 måneder, degorgeret og derefter toppet op med fadlagret Belle de Boskoop fra den samme frugtplantage. Utrolig fin balanceret syre og frugtfylde. 

Cidrerie de Léguer, BrutBrut, Bretagne, 2021, 6,8%, 75cl.

Ekstra tør moderne naturcider uden meget af den traditionelle “stald, funk og natur” i næsen. ‘BrutBrut’ afslører en kompleksitet i sin tørhed, der kombineres med lette mineralske toner og en frugtig “fransk” aroma. Den intense og autentiske karakter fra de franske cideræbler gør denne cider til et ideelt valg for dem, der sætter pris på en tør cideroplevelse, men stadig ønsker masser af moden æblesmag. Cidrerie du Leguer har dedikeret sig til håndværk og kvalitet, og ‘BrutBrut’ er ingen undtagelse.

Pomologik, Ice Ice Baby,  2021, Stockholm, 5,5%, 75 cl. 

Nordisk og halvtør cider lavet af svenske Gråsten (Gravensteiner) æbler fra og omkring Stockholm. Cideren er en sjov kombination af fed og fyldig flødekaramel’let  smag, men med en lidt citrusaftig syre. Noter af krydrede gærede haveæbler, brunet smør, karamel og honning. Cideren er tilsat 10% ice cider i den afsluttende flaskegæring. Ice cideren, iscideren, er fryse-koncentreret sød dessertcider, som bibringer en god sødmefuld bund til de friske gråstenæbler, som er kendt for sin saftige syrlig/søde krydrede smag.

 
 

DECEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Mergelsø, Perry, 2020, Midtjylland, 6,5%, 75 cl.

Lavet på 100% lokale økologiske blandede danske pærer fra og omkring Mergelsø. En utrolig delikat sødmefuld duft af pære i næsen. Smagen er læskende med masser af sprød dansk pæresmag og afsluttes af en let bitter mundfylde, som giver noget karakter og struktur. Pærecideren er mild og let og vil gå godt som velkomstdrik eller til lette frokostretter, salater eller retter med fisk.

Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.

Manoir de Grandouet, La p’etite, 2020, Normandet, 4,5%, 33 cl. (2 stks.). 

Traditionel økologisk gårdcider fra Normandiet. Cideren har en harmonisk og kraftfuld fed æblesmag. Den klassiske smag og gærede æbler og let stald, men med en lidt mere crowdpleaser-karakter end de traditionelle franske gårdcidere, da den karamelliserede sødme ikke “forstyres” af for meget hø og stald. Cideren har meget krop og er ideel til mad især tungere frokostretter og til salater med bagte/grillede grøntsager og rodfrugter. Manoir de Grandouet ligger smukt i hjertet af Normandiet, tæt på cidermekkaet Cambremer, og er klart et besøg værd er man på de kanter. 

Abavas, Nordic Brut, 2020, Letland, 11,5%, 75cl.

Cremant på æbler! 11,5% champangemetode traditionelle. Tør, sprød og snorlige æblecider, som er tilsat ekstra sukker til den afsluttende flaskegæring for at få både høj alkohol og masser af bobler.  Cideren fra Letland og er en god repræsentant for cider fra Baltikum, hvor rigtig cider er langt mere udbredt end i Danmark. Lavet på lokale lettiske æblesorter. Flaskelagret i 12 måneder ved lav temperatur fora en champagnelignende cider med god astringent bitterhed, syre og smag af sprøde friske grønne æbler. 

Maeloc, Sidra Dulce, 2022, Galicien, 4,1%, 33 cl. (2 stks.).

Frugtig og halvtør cider lavet på udelukkende økologiske galiciske æble. Cideren er frugtig, let syrlig og lemonadeagtig med mild duft af blomster og bagte modne æbler. Sødmefuld og koncentreret smag, hvilket giver cideren en fin fylde. De spanske æbler giver en let sur og funky natursvovlet karakter (reduktiv), som man kender fra funky naturvin. 

 
 

NOVEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Raw Cider, Perry Cider, 2020, Vestsjælland, 7,3%, 33 cl.

aDenne cider er lavet på Fondate de Charneux pærer, samt en blanding af Cox Orange, Spartan og Elstar.  Smagen er en fin blanding af syrlige pærer, æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi. Cideren er vildgæret og tør og har en let duft af stald og hø. Den fyldige smag af frisk frugt giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på bagte æbler og kanel.

Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Pærerne og æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra frugtens overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

Solhøi Cider, Ildkvæde, 2021, Oslo, 6,8%, 75cl. 
 
Vildgæret tør og let funky-volatil-syrlig cider lavet på Aromaæbler og co-fermenteret med kvæder og kirsebær. Tør og frisk vinøs duft af gærede druer og æbler. Kvæden giver en eksotisk vingummi og let bitter smag, som minder om frugtig tanninholdig orangevin. Kirsebærenes syre og giver yderligere en smagfuld cider med masser af power. Cideren er en sand madcider, som vil være særlig god til tungere, flødeholdige og mere kraftfulde retter. 
 
Første gang vi har en norsk cider i In Ciders Club og Solhøi cider repræsenterer her den nye nordiske naturvins-inspirerede ciderstil, som man også kender fra nye danske producenter. Solhøi blev startet i 2016 lidt udenfor Oslo af cidermager, hjemmebrygger og kunstner Martin Bech-Ravn. Han laver naturlig vildgærede cidere af klassiske norske æblesorter.  Produktionsmetoden er med lang og kold gæring, naturlig kulsyre på flaske (petnat) + disgorging. Hele processen udføres i hånden. Intet er tilsat eller taget fra, hvilket efterlader et naturligt produkt bestående af 100% frugt.

Antoine Marois, Rosière Extra-Brut,  2019, Normandiet, 7,5%, 75 cl.

Velkommen til en ny franskmand i sortimentet og vel at mærke én af de bedste. Ekstra-tør med karakter af naturchampagne. Masser af gær, blåost og funk, men på en utrolig balanceret og kompleks måde. Først møder du flødekaramel (creme caramel) og sirup, efterfulgt af en stringent bitterhed, som giver struktur, vinøs karakter og noter af te og grønne druer. Cideren er stadig med masser af æblesmag, men har mere syre og friskhed end klassisk fransk cider, da den er gæret helt helt tør. Vi er enormt glade for at få Antoine Marois ind i folden, da han er anderkendt som en fransk topnaturproducent. 

 

Pomologik, Hantverkscider Ingrid,  2021, Stockholm, 3,5%, 25 cl (3 stks.).

Frisk og halvtør cider lavet på svenske Ingrid Marieæbler fra og omkring Stockholm. Cideren er mildt, læskende og frisk med duft af hyldeblomster og grønne æbler. Smagen er let syrlig og lemonadeagtig og en let krydret smag af mynte og noter af pære og modne haveæbler, hvilket giver cideren  lækker kraftfuld nordisk æblesmag. 

Pomologik gør os misundelige. De gør det, som vi også vil. Gennem lav-intervention og økologisk frugt stræber de efter at lave sprøde, klare, unikke og tilgængelige cidere, der kan løfte den gastronomiske og sociale oplevelse. Æbler er kernen i alt, hvad de gør. Målet er at fremhæve den ægte æblesmag og aroma. Processen starter og slutter med 100 % friskpresset æblejuice. Intet vand, ingen koncentrater og minimal indgriben.​

 
 

OCTOBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Nagelsbjerg, Bøsserup Pigeon, 2020, Vestsjælland, 5,5%, 75cl.

Vildgæret og halvtør cider lavet udelukkende på  Pigeon-æbler fra Bøsserup. Du bliver mødt af en skøn duft af honning, søde kraftfulde modne æbler og slik. Cideren er en af Jens Peters (Nagelsbjergs) mere sødmefulde cidere og har en fed gæret karamelliseret smag af danske æbler. Cideren er nærmest halvtør, i dansk forstand, og med en flot vinøs og let bitter koncentreret smag med noter af tropisk frugt. Jens Peter er manden bag, og stilen er ofte knastør og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt som en sødmefuld aperitif eller til en frisk dessert.

Cidrerie de Léguer, Premium, Bretagne, 2021, 6,5%, 75cl. 
 
Cédric Le Bloas, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cédric er en moderne fransk producent, er drevet af at lave rene 100% naturlige  vildgærede cidere. Moderne naturcidere har ikke den traditionelle “stald, funk og natur” i næsen og er mere rene i stilen. Cédric er en af de bedste nye producenter og har en ren frugtig stil, hvor både tørhed og sprødhed ikke er på bekostning af smag.  Cideren er tør efter franske standarder og er på hele 6,5%, men de bedste æbler i plantagen giver her en enorm fylde og cideren er derfor velegnet til mad. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne. 

Ferme de l’Yonnière, Cidre Paysan,  2021, Normandiet, 5,5%, 75 cl.

Jerome Forget laver fantastisk og naturlig cider i Normandiet. Tradtionelle franske cideræblesorter skaber en tropisk gæret kompleksitet og balancerede naturaromaer. Cideren er tør og med en fed gæret, let vild, æblesmag. Samtidig har den en let surhed, som bedst kan sammenlignes med tropiske frugter, særligt ananas og mango springer frem. Der er masser af ærlige gærede og røgede aromaer, samt en god strukturgivende bitterhed.

 

 
 

SEPTEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Cidrerie de l’Apothicaire, Brut, 2020, Bretagne, 5%, 75 cl.

Helt traditionel fransk gårdcider fra Bretagne. Cideræbler giver den karamelisserede sødme, gærede smag af (overmoden) frugt og naturaroma (let stald)  Cideren er tør med kraftig æblesmag og en karakterfuld bitterhed fra cideræblerne. Vildgæringen betyder masser af ærlige gærede aromaer, men uden at det stikker af. Har du rejst i Bretagne eller Normandiet kender du til smagen og duften. Det er klassisk tør fransk cider, som er perfekt til lyst kød, frokostretter med brød og ost eller selvfølgelig galette (madpandekager) eller quiche (madtærter). 

Cidrerie de Léguer, Barbe, Bretagne, 2022, 7,5%, 75cl. 
 
Friske rabarber co-fermenterer med økologisk cider i forholdet 10/90%. Den totale sensommercider med høj syre og en tydelig rabarber bitterhed.  Cideren er tør, men med en kraftfuld smag, der hænger længe ved i munden pga. fornemmelsen af lette tanniner. Cideren kan varmt anbefales til lyse kød- eller pastaretter. Cédric Le BLOAS, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cideren er tør efter franske standarder og er på hele 7,5%. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne. 

Fejø Cider, She Cider, Fejø, 2022, 5%, 75cl.

“She Cider” er en halvtør og frisk cider, da den er lavet på 75% Guillevic æbler, som er kendt for sin ekstremt aromatiske friske æblesmag og 25% cideræblesorter. Guillevic bruges sommetider til single-sorts cider, da æblet både indeholder bitterhed, syre, højt sukkerindhold og vigtigst er ekstremt parfumeret æblet. Cideren er naturligt gæret og har derfor en ærlig og naturlig duft af gærede krydrede æbler. Smagen er flot balanceret mellem bitterhed og friskhed, som binder sødmen flot sammen. Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk ciderpioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt.

 
 

AUGUST – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

La Ciderie du Golfe, Blablabla, 2020, Bretagne 7%, 75cl.


Blablabla er en eksperimenterende cider fra Du Golfe macereret med og tilsat appelsiner i gæringen. Den er  tør og vildgæret op på hele 7% i alkohol. Alligevel er cideren utrolig fyldig og ren i smagen. Samtidig er der en genial balanceret bitterhed fra appelsinerne og syre, som giver en fantastisk kompleks cider. Tænk engang, at der er 7% alkohol og derfor næsten ingen sukker tilbage, og alligevel er der så meget smag og fylde. Laaang kølig gæring gir’ frugtig smag. Det er ekstremt svært at gære i bund og bevare et komplekst og balanceret produkt, det er her tilfældet, så derfor Du Golfe kandiderer til at være verdens bedste ciderproducent. Dog er denne cider, Blablabla, lidt et eksperiment, som falder udenfor hans almindelige cidere.

Cidrerie de Léguer, Cailloux, Bretagne, 2022, 7,5%, 75cl.
 
Kompleks oog helt fantastisk whiskytønde-lagret cider fra Cédric Le BLOAS, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cideren er tør efter franske standarder og er på hele 7,5%. Forfriskende og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Skæv og dog samtidig flot balanceret. Aroma af humle, sødlig  røg, karamel og whiskey komplementerer blandingen af modne friske spiseæbler og de kraftfulde cideræbler. Cremet, rund og  saftig. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne. Toppen!

Apophenia, 2020-07-RA’90IP10, Rød Aroma-Solaris-maceration-Ildrød Pigeon, 2020, København, 5,4 % vol.

Skøn, sprød og læskende tør dansk cider lavet på en blanding af Rød Aroma og Ildrød Pigeon-æbler. Mosten fra Rød Aroma er macereret 3 uger med Solaris-druer.   Ekstrem vellykket cuvée fra Apophenia, som holder til i Københavns Nordhavn men på æbler fra Femø, Lilleø og Fejø. Cideren er flot balanceret mellem en tropisk frugtsødme og en karakterfuld frisk dansk æblesyre. Cideren er spontangæret uden nogen form for intervention. En rigtig sprød dansk cider, som man bare får lyst til at drikke mere af.

 
 

JULY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Langstedgård, Pæreregn, Fur, 2022, 5,9 %, 75cl.

Vildgæret cider lavet udelukkende på 80% lokale danske pæresorter som Clara Frijs, Conference, Lucas og Grev Moltke og 20% blandede spiseæbler fra øen Fur i Limfjorden. Du bliver mødt af en skøn duft af hyldeblomst, citrus og frisk honningmelon. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og har en flot fylde og smag af syrlige danske pærer og citrus. Cideren er en klassisk tør vinøs cider, som minder meget om andre danske naturciderproducenter i stil og smag. Syren er karakterfuld og fyldig, og derfor kan cideren sagtens drikkes til tungere, krydrede, syreholdige retter eller mad, hvor syren kan balancere smagsoplevelsen.

Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur. Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.

La Cidrerie du Golfe, D’Ici, 2020, Bretagne, 5,5%, 75cl. 

Cideren er vildgæret og økologisk, og har en fed karamelliseret tør æblesmag. Let natur i duft og smag med masser er frugt og fylde. Det er en af mine (Kristoffers) ultimative franske favoritter pga. kompleksiteten i smag og duft. Der er en fin bitterhed, som giver sødmen fra cideræblerne en modspil. Derudover er duften ikke “staldet”, men mere bare naturlig gæret og minder mig om sensommerens  nedfaldsæbler. D’Ici er La Ciderie de Golfes klassiske halvtørre cider.  La Ciderie de Golfe er en lille naturciderproducent ledet af Marc Abel, som producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

Ferme de L’Yonniére, Poiray, 2022, Normandiet, 7,5%, 75cl. 

Denne Poiré, Poiray, er fra et mikro-batch lavet udelukkende på oldgamle vilde ciderpæresorter fra AOP Domfront-området i Normandiet co-fermenteret med forskellige røde skovbær; hindbær, rips og brombær. Total sommer-saftevandscider! Cideren er tør og vinøs, let mousserende, frissante-agtig vinstil med naturlige bobler, altså petnat. Poiréen er ufiltreret og har ligget på på sin egen vildgær i flasken i 5 måneder og alene degorgeret for klaring.

Ciderpærerne og syrlige skovbær træder virkelig i karakter og giver en elegant forfriskende bærsmag. Masser af sødme og en virkelig dejlig let surhed og bitterhed fra bærerne, som skaber rigtig rosé-lignende cider. 

Poiré’en holder 5,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk poiré fra verdens bedste pæreciderproducent.

 
 

JUNE – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Mergelsø, Belle de Boskoop, 2021, Midtjylland, 7,5%, 75 cl.

Lavet på den klassiske danske æblesort udelukkende på Belle de Boskoop-æbler. Belle de Boskoop har en karakteristisk syrlig bitterhed og kraftig “dansk” æblesmag, og anses for at være et af de mest klassiske danske madæbler. Cideren er helt suveræn, har en elegant æblesmag og er en af de mest vellykkede enkeltsorts cidere, vi har smagt.  Du bliver mødt af en sød duft af blomstre og krydrede æbler. Blød let krydret smag af sødmefulde Belle de Boskoop æbler og tør, vinøs og frisk med fine bobler.  En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.

Guillet Frères, Cidre Breton, 2020, Bretagne, 5,5%, 100cl.

Klassisk tør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og gæret frugt. Cideren er lavet på cidergær og har derfor ikke en kraftig eller skæv gærsmag, som man kender fra de vildgærede slags. En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesmag, men samtidig ikke er til de alt for søde cidere. Cideren er god alene som en forfriskende efterårsdrik,  men kan også subsidieres for mousserende vin eller øl. 

Cidrerie de l’Apothicaire, Fine Fleur, 2021, Bretagne, 5,0%, 75cl. 

Forfriskende læskende sommercider lavet med hyldeblomster. Cidrerie de l’Apothicarie laver vild lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Den klassiske let gærede karameliserede duft af modne æbler suppleres af utrolig duft af hyldeblomster og citrus. Smagen er lemonadeagtig med noter af pære og citrusfrugter. Hyldeblomsterne lægges i den næsten færdiggærede cider og fiskes op efter et par dage. Der er omstukket en masse ved lave temperaturer for at få en langsom gæringsprocess og derved smagfuld elegant cider. Cideren er skabt til en varm sommerdag på terrassen. 

 
 

MAY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Polyvin, IntetAndet2021, 2021, Sjælland, 7%, 75 cl.

“Intetandet21” er et totalt mix-up af diverse frugter, men hvor grundfrugten er æble (62%). Cideren er lavet af æble, pære, mjød (honning og vand), drueskaller, kvæde, bær og blommer, og dufter skønt af jordbær, slik og fersken. Stilen er naturvinsagtig og ren, med en god fyldig surhed, hvor man kan smage blommerne og honningen fra mjøden. PolyVin er et nyt cideri i Dyssekilde og med plantage i Torup, men får også frugt fra andre steder på Sjælland, bl.a. fra Pometet, Københavns Universitets frugthave, hvor kvæderne i denne cider er fra.  Cideren er spontangæret og uden tilsat sulfit. 

Mariendal Mosteri Djursland, Økologisk Æblecider, 2020, Djursland, 5,0%, 75cl.

Sprød og lækker cider fra Djursland. Dansk æble-Crémantstil med masser duft af grønne æbler, druer og stikkelsbær. Smagen fin og snorlige friske let bitre sommeræbler. Æblerne er klassiske engelske cideræblesorter, økologiske, som er plantet og dyrket på de omkringliggende marker. Cideren er gæret på cidergær og er derfor mere ren i stilen end meget af andet danske cider.  Mariendal Mosteri laver primært most og æblecider, men producerer også dansk vermouth og dessertvin på æbler. 

Manoir de Grandouet, Cidre Fermier, 2021, Normandet, 5%, 75 cl.

Traditionel økologisk gårdcider fra Normandiet. Cideren har en harmonisk og let syrlig smag. Den klassiske smag og gærede æbler og let stald, men med en lidt mere crowdpleaser-karakter end de traditionelle franske gårdcidere. Cideren har meget krop og er ideel til mad især tungere frokostretter og til salater med bagte/grillede grøntsager og rodfrugter. Manoir de Grandouet ligger smukt i hjertet af Normandiet, tæt på cidermekkaet Cambremer, og er klart et besøg værd er man på de kanter. 

 
 

APRIL – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Tusen Vin, Rød Aroma, 2021, Vestsjælland, 6%, 75 cl.

Frisk og vinøs cider lavet på kun på enkeltsorten Rød Aroma. De økologiske æbler er fra Fårehavegård på fyn og mosten er gæret med vingær for at få en ren frisk cider med vinøs karakter. Rød Aroma er et fantastisk spiseæble og er meget udbredt i de danske haver. Skøn duft af blomster og syrlige æbler. Cideren er tør, men har en flot balanceret sødme og syre, som giver en frugtig og sprød smag. Virkelig lækker dansk mousserende æblevin. Tusen vin startede ciderproduktionen i 2020, men laver også vin. Cideren er lavet med inspiration fra mousserende vin og minder meget om en typisk cremant. Tusen vin har 4 forskellige cidere lavet på 4 forskellige enkelt-æblesorter: Santana, Rød aroma, Ahrista og Holsteiner Cox.

Pomologik, Hopple, 2021, Stockholm, 4,5%, 75cl.

Fantastisk halvtør cider fra Sverige! Tørhumlet og frugtig med en fin floral smag af røde æbler, tørrede aprikoser og krydret apelsinskal. Humlen giver en karakterfuld fyldig bitterhed, som forstærker æblearomaen helt utrolig. Cideren er kun vildgæret op på 4,5% vol og har derfor en masse restsukker og derved sødme. Æblerne er en blanding af klassiske svenske sorter, samt en smule traditionelle cideræbler, som supplerer den nordiske friskhed med en karameliset fylde. Pomologik er et ciderkollektiv, der stræber efter at få det bedste frem af de nordiske æbler. Gennem lav intervention og økologisk frugt laver de sprøde og klare drikke, der kan løfte den gastronomiske og sociale oplevelse. Beliggende i hjertet af søen Mälaren 100 km vest for Stockholm.

Kupela, MOKO Sagadoa, 2021, Baskerlandet, 6,0%, 75 cl.

Moko er en speciel spansk cider lavet på en enkelt æblesort nemlig MOKO. Moko er en oldgammel lokal æblesort fra Baskerlandet og udmærker sig ved at have en fin balance mellem syre, bitterhed og sødme, og derved kunne stå alene i cideren. Cideren har den klassiske nordspanske stil ”Sagardoa” som betyder ”æblevin”. Høj syre, få bobler, men særligt Moko er en anelse mere elegant, blød og rund i stilen, og mange baskere vil anse den for at være decideret sød!? Hvilket er interessant sammenlignet med særlig fransk cider. Sagardoa er traditionelt set cider med ekstrem meget syre og bitterhed og gæres typisk op på 7-8% vol. Perfekt hvis du er glad for syreholdige og spanske cidere. Cideren vil være god til fiskeretter med syre, eksempelvis ceviche, krydrede tomatretter eller asiatisk mad.

 
 

MARCH – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Rakkerpak Cider, Æble på Eg, 2021, Salling/Nordjylland, 5%, 75 cl.

Sjov og skæv cider fra Rakkerpak Cider ved Limfjorden. Cideren er lavet på de klassiske spiseæblesorter Filippa, Ingrid Marie og Topaz og har ligget 8 måneder på egetræsfad. Cideren er toppet op med kryokocentreret æblecider til den afsluttende flaskegæring. Duften er kraftig røget, funky og med noter af hasselnød, valnød, cedertræ, bergamot og selvfølgelig egefad. Cideren er vildgæret og har en fyldig funky (let reduktiv) smag af bagte nedfaldsæbler (på den gode måde;)) med god balanceret æblesyre og bitterhed. Fåes kun i meget begrænset antal. Cideren er fra mikrocideriet, Rakkerpak Cider, som ligger på Salling ved Limfjorden.

(FR) La Ciderie du Golfe, P’tite Cuvée, 2021, Bretagne, 5,5%, 75cl.

P’tite Cuvée er fuldstændig fantastisk tør fransk æblecider med utrolig æblefylde i smag og duft. Cideren er lavet udelukkende på enkeltsorten Guillevic, som giver en dejlig læskende, frisk og kraftig ren æblesmag. Cideren er vildgæret og økologisk, og har en mild gæret sprød smag, uden noter af hø eller stald. Cider laves sjældent (aldrig) på enkeltsorter i Frankrig, men når det gør, er det på Guillevic-æblet, som både har en god syre, samt en utrolig fed æblefylde. Den smager på mange måder som danske spiseæbler og cideren er derfor en ret unik frisk fransk cider. P’tite Cuvée er lavet af La Ciderie de Golfe, som er en lille naturciderproducent. Marc Abel er manden bag og producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

(FR) Ferme de l’Yonnière, Pear Shaped, 2021, Normandiet, 5,5%, 75 cl.

Jerome Forget, som er manden bag cideriet, Ferme de l’Yonnière, er en af verdens mest anerkendte pærecider-producenter. Men han laver også lidt vild æblecider og her i ICC har vi fået fingrene i en ekstremt begrænset mængde fusionscider. Cideren er lavet på halv æble- og halv pæremost og gæret tør og vinøs. Der er en klar karakter af hvid naturvin i mousserende petnatstil. Duft af ananas, vingummi og sure pærer med en tydeig gæret afslutning. Det er svært placerer smagen mellem den vildgærede most af pære og æble, men den gode bitterhed giver en følelse af tanniner, som kan sammenlignes med fucky halvtør petnat lavet på druer. Cideren er lavet på en blanding af cider-,spiseæbler og spisepærer og har derfor større ligheder med de mere syrlige og tørre danske cidere end de klassiske franske æble- og pærecidere.

 
 

FEBRUARY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Raw Cider, (This is) Why Ydun never dies, 2020, Vestsjælland, 7,3%, 75 cl.

Cideren er lavet på sorterne Ingrid Marie, Golden Delicious, Spartan og Elstar. Smagen er en fin blanding af overmodne æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi. Cideren er vildgæret og tør, som rigtig dansk cider typisk er. Den fyldige smag af overmodne æbler giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på bagte æbler og kanel. Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra æblets overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

Cidre Lemasson, Jazz Cuvée, Normandiet, 2021, 5,5%, 75 cl.

Cidre Lemasson er en af vores vildeste ciderproducenter. Damian Lemasson eksperimenterer gerne, men rammer altid et tårnhøjt niveau. Cider der er funky og vinøs med stor kompleksitet i duft og smag. Cideren er ret tør, frisk, let bitter, men indeholder stadig en kraftig fyldig æblesmag. Cideren er vildgæret og har natur i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Passer perfekt til en solbeskinnet terrasse, hvis man vil overraske selskabet. Cideren vil være god til lettere simple retter, eksempelvis; pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto.

Cidre l’Apothicaire, Vue Mer, Extra-Brut, 2020, Bretagne, 6%, 75cl. 

Cidre Extra-brut tranquille er en eksperimentel cuvée fra l’Apothicaire, som er lageret i 9 måneder på egetræsfade. Cideren er gæret helt tør og har en kraftig gæret, let oxideret egetræsduft. Smagen er fed og krydret og minder enormt meget om traditionel engelsk farm house cider eller scrumpy, hvor man gærer cideræblemost helt ud på egetræstønder. På den måde opnår man en ekstrem kraftfuld og vild cider, som passer rigtig godt til tungere og mere krydrede madretter. 

Gemmemost, B74 Tåsinge, 2020, Fyn, 5,9%, 37,5cl.

Denne cider fra Gemmemost er lavet på en blanding af de danske klassiskere Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Clara Friis-pærer.  Du mødes af en foral duft af roser, kvæde og vingummi. Vinøs, let mineralsk smag af frisk citrusfrugt og overmodne gærede æbler. Gemmemost er en lille dansk ciderproducent, som ligger nord for København, men som bruger æbler og frugt fra Tåsinge på i det Sydfynske øhav. Ciderne er selvfølgelig vildgæret og uden tilsætningstoffer, vand, sukker osv..

 
 

JANUARY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Ciderrevolution, Småland Cider, 2019, Småland/Sjælland, 7,5%, 75 cl.

Ekstrem sjælden og kun for ICCs medlemmer. Vores helt egen cider lavet på en 50%/50% blanding af vildæbler fra Småland og danske Belle de Boskoop æbler fra Frilandsmuseets frugthave. Æblerne fra Småland var små, syrlige og bitre med enormt højt sukkerindhold. Duft af kraftige sure æbler, let funky og med en fyldig gæret, tropisk frugtig, tør æblesmag. Cideren minder spansk cider, hvor syren bliver let volatil og sur.  Cideren er naturligt filteret ved omstikning og lidt bundfald og uklarheder er derfor en del af charmen. Æblerne er håndplukkede, flaskerne hånddegorgeret og flasket i kun 60 eksemplarer. 

Des Bouteilles a L’Amere, Mon Dous Amer, 2020, Bretagne, 5,9%, 75 cl.

Tør og let mineralsk naturcider med en utrolig bitterhed, som gir’ ciderne en ret suveræn vinøs dybde. Det er funky og vildt, men uden at det bliver den klassiske dybe smag af røg og stald, som man kender fra de små naturlige ciderproducenter. 

Bouteilles a L’Amere er også en del af “Brigades de Cidre”, som en samling af unge hardcore naturciderproducenter, der vil revolutionere forståelsen af naturcider i verden og konkurrere mod de bedste naturvinsproducenter.

La Ciderie du Golfe – Mon Coeur Balance, 2021, Bretagne, 7%, 75cl. 

Cider på Guillevic-æbler blandet med Gamay-druer.  Gamay-druerne kommer fra en vingård beliggende i Ancenis vest for Anjou-vinregionen. En sen høst af Gamay passer perfekt med den første æblehøst hos Cidrerie du Golfe. Druerne presses og efterlades til maceration i hele klaser i 8 dage. Fritløbende juice opsamles og lægges i kar, og samme dag presses de udblødte Gamay-klaser samtidig med Guillevic-æblerne. Friløbsjuice, pressejuice og æblejuice blandes i 10 hektoliters kar. Gæringen sker i en termoreguleret kælder mellem 8 og 12° i 3 måneder. Under co-fermentationen  sker den naturlige produktion af kuldioxid. Vildeste æble-druevin det her! 

 
 

DECEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Mergelsø, September Cider, 2021, Midtjylland/Danmark, 6,8%, 75 cl.


Lavet på de tidligere danske sensommeræbler. Hovedsageligt bruges de klassiske gamle danske sorter, herunder Ingrid Marie, Katinka, Discovery, Rød ananas, samt Bøgs citronæble, Nonnetit og vilde æbler til at give karakter og syre. Mergelsø har opkogt hyld og hyldeblomster i kryokoncentreret æblemost og derefter tilsat hyld og hyldeblomstekstraktet til cideren. Du bliver mødt af en sød duft af hyldeblomster og syrlige æbler. Cideren er tør, vinøs og frisk med fine bobler. Cideren har en kraftig smag af syrlige, let bitre, krydrede danske æbler og surt slik. Og masser af hyldeblomst og tropisk frugt.  En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.

(FR) Cidrerie de l’Apothicaire, Fruité, 2020, Bretagne, 5%, 75 cl.

Klassisk halvtør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og sød gæret frugt. Cideren er vildgæret og er en total traditionel fransk gårdcider lavet på klassiske cideræblesorter. 

Cideræbler giver en fyldig og kraftfuld æblesmag, da cidersæbler, udover et højt sukkerindhold, indeholder masser er bitterhed og syre, som er nødvendigt for at bibeholde en aromatisk og sødmefuld cider, selv når sukkeret bliver gæret væk. Cideræblerne indeholder også meget pektin, som muliggør en effektiv keevingproces.  

FERME DE L’YONNIÈRE, VINOT POIRÉ, 2018, Normandiet, 6,5%, 75 cl.

Poiré Vinot – Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige.

Denne Poiré, Vinot, er en vinøs og tør pærecider med masser af frugt og kompleksitet. Den er vildgæret og frisk, men har stadig den karakteristiske fyldige pæresmag, som er en kunst at kunne bibeholde efter gæringen. Duften er floral, let frisk citrus og ja.. masser af pære!. Smag af fuldmoden pære med noter af grønne citrusfrugter og pomelo. Flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiré’en holder 6,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.   

 
 

NOVEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Apophenia, 2020-07-Ildrød Pigeon-Spartan-Kvæde, 2020, København, 5,8 % vol.

Skøn, sprød og læskende tør dansk cider, macereret med med både Japonica kvæder og Vranje pærekvæder.  Cideren er lavet på 55% Ildrød Pigeon (maceration med Japonica kvæder),  30% Spartan  og Ildrød Pigeon (maceration med Vranje pærekvæder).

Ektrem vellykket cuvée fra Apophenia, som holder til i Københavns Nordhavn. Cideren er flot balanceret med en subtil bitter frugtsødme og en karakterfuld floral syre. Kvæderne giver en bund af bitterstoffer, som giver en frisk citrusfylde. Cideren er spontangæret uden nogen form for intervention. En rigtig sprød dansk cider, som man bare får lyst til at drikke mere af.  

La Cidrerie du Golfe, Baphomet, 2020, Bretagne, 7,5% vol.

Baphomet er lavet på 100% Guillevic cideræbler, som er et særlig aromatisk og syrligt cideræble, og lagret på pommeau-tønder. Cideren er gæret i 6 måneder i disse ekstremt aromatiske æbledessertvins-tønder, som udover en høj alkohol, giver en tung og rund smag af karamelliserede æbler, blommer, svesker, lakrids og fadlagret sherry. 600 flasker produceret.

Baphomet er en karakter fra universet af alkymister og okkultisme (astrologi, alkymi og naturlig magi). Han har 2 tatoveringer på armene “solve et coagula”, hvilket betyder løse og samle.

La Ciderie de Golfe er en lille naturciderproducent. Marc Abel er manden bag og producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

Kupela, Sagardoa, 2019, Baskerlandet, 6%, 75 cl. 

Sagardoa er formidabel nordspansk cider med masser af syre og bitterhed. Den klassiske høje syre balanceres dog flot og skaber en elegant cider på højeste niveau med smag af sure friske æbler og eksotisk frugt. Perfekt hvis du er glad for syreholdige og spanske cidere. Cideren vil være god til fiskeretter med syre, eksempelvis ceviche, krydrede tomatretter eller asiatisk mad.

Cideren er lavet af de bedste økologisk æbler fra baskiske æbleplantager uden tilsætningsstoffer eller svovl.

 
 

OCTOBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Ciderrevolution, Møn21, 2021, Møn/Præstø/KBH 7,5%, 75cl.


Tør dansk cider lavet på økologiske æbler fra Frugtgården Møn. Cideren er lavet på de klassiske danske sorter; Holsteiner Cox, Belle de Boskoop, Ingrid Marie, samt sorterne Pigeon og Topaz, og 20% bittersøde cideræbler. 

OBS! Drikkes og åbnes kold, da vildgæren kan være lidt eksplosiv;) Cideren er vores, Ciderrevolutions, forsøg på en 100% ren vildgæret tør dansk cider, som stadig har noget restsødme. De danske æbler giver en vinøs og frisk smag af modne danske æbler og citrusfrugt. Duften er let gæret med funky noter af hvid naturvin. Boblerne er naturlige og kommer fra den afsluttende flaskegæring (også kaldet pétnat).

Vi har lavet cideren udelukkende på vores favoritsorter. Belle de Boskoop er et sent madæble, som har en kraftig syre og bitterhed. Holsteiner Cox for sin aromatiske frugtige sødme. Ingrid Marie for sin unikke danske friskhed. Topaz giver en krydred tropisk surhed og Pigeon er det “danske cideræble” med aromatisk intens frugtig bitterhed, som sammen med de klassiske franske cideræbler, giver de nødvendige bitterstoffer til at holde på frugtsmagen, når sukkeret gæres væk. En vinøs og frugtig dansk cider, som vi er meget glade for!

Lemasson, Opiedumur, 2020, Normandiet, 5 %, 75 cl. 

Opiédumur er Cidre Lemassons premium cuvée i absolut topklasse, som kun laves i ét begrænset batch af de bedste økologiske æbler. Den fyldige og kraftige æblesmag med lette animalske undertoner gør, at cideren henvender sig til naturvinsfolket. Cideren er fed, fyldig, og formår at balancere en karamelliseret sødme med en let bitter og frisk syre. Kan drikkes alene og til mad. Måske vores mest kraftfulde cider med masser af natur i både duft og smag.

Cideren vil være god til lettere simple retter, eksempelvis; pastaretter, lyst kød eller tærte. 

Lemasson er sikker og perfektionistisk i sin tilgang og skaber altid en fyldig og ekstrem smagfuld naturcider i det vestligste Normandiet. 

Cidrerie de l’ Apothicaire, Tout Droit, extra brut, 2020, 6,8%, 75 cl.

Tør og ren gæret æblecider fra l’Apothicaire i Bretagne. Gæret helt ud på 6,8% alkohol på klassiske franske cideræbler. God bitterhed og tørhed med en samtidigt flot ren frugt i både duft og smag. Cideren er vildgæret og efter franske standarder extra brut, altså meget tør, med kun lidt restsukker tilbage til andengæringen på flasken.
Matthieu fra Cidrerie de l’Apothicaire laver nørdede vinøse cuveer og denne cider er et godt eksempel på, hvor naturvin overlapper med naturcider. 

Cideren vil både gå godt til pastaretter, fisk, skaldyr og risotto eller alene på terrassen, hvis du skal både imponere og omvende din vinven til rigtig cider. 

 
 

SEPTEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Decideret, Spontan, 2020+21, Nordhavn, KBH, 6,0% vol. 

Vildgæret dansk cider lavet af haveæbler fra Fyn 2020, blandet med økologiske solbær fra Astrup Hedegaard ved Skjern. Solbærene er presset og lagt med skrællen sammen med cideren under den afsluttende andengæring. Solbærerne giver cideren, ud over en fantastisk rosé-farve, en skøn duft af søde solbær.  Kraftfuld og høj høj syre giver en eksplosion af friske danske sommerbær i munden og suppleres af en vinøs og tanninholdig tørhed, som man kender særligt også fra macereret druevin (orangevin) og spansk cider.  

Deciderets stil er ofte forbundet med høj volatil syre og derfor anbefaler vi, at cideren serveres til mad, gerne til kraftfulde fede retter, som ciderens syre kan balanceres op imod. BærEKSPLOSION! 

(FR) Cidrerie de l’Apothicaire, Chute de Barrique, 2019, Bretagne, 5%, 75 cl.

Potentiel ny favoritproducent i vores sortiment. Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Den klassiske let gærede karameliserede duft af modne æbler suppleres i denne egetræsfadlagrede cider af en kraftfuld røget smag af tropisk frugt, appelsin og honning. Cideræblerne giver den traditionelle duft og smag af “stald” og læder. Cideren er vildgæret og sammen med fadlagringen får cideren en rund og tung krop med en snært funk og blåost. Cideren kan både gå godt til eksempelvis grillede rodfrugter og ost, samt til kraftfulde desserter.

Matthieus laver langsomme blandings-cuvee af de bedste vildgærede batches. Der er omstukket en masse ved lave temperaturer for at få en langsom gæringsprocess og derved smagfuld elegant cider.

(FR) Lemasson, Extra Brut, 2021 Normandiet, 6,5%, 75cl

Lemassons 2021 Extra Brut cuvée er netop landet! Vildgæret og funky fra det vestligste Normandiet. Hvis du ikke kan få cider, der er tør og funky nok, så har vi fundet cideren til dig. Cideren er ret tør, efter franske standarder, og har en forfriskende  og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Skæv og dog samtidig flot balanceret. 6,5% er en meget høj alkoholprocent for klassisk fransk cider, så glæd dig til noget lidt anderledes traditionel fransk cider på cideræbler. 

Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang. Lemassons plantager ligger ikke langt fra Atlanterhavet og vi bilder os ind, at man kan smage havet i form af en lidt mere let og funky saltet æblesmag. 

 
 

AUGUST – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Fantastisk fyldig, halvtør cider fra det danske cideri, Bjerregaarden. Cideren er lavet på forskellige cideræblesorter fra plantagen og duften er funky, let staldet, men med en tung fyldig karamelliseret æblesødme. Smagen er kompleks med en god balanceret bitterhed, som man kender fra engelsk cider. Fin syre, middel tannin og et strejf af vildgæret landlighed.

Cideren er fremstillet på 100% cideræbler og 100% vildgæret. Cideræblerne i denne cider er bl.a Foxwelp, Stembridge Jersey, Noël de Champs og den er gæret med et minimum af intervention. Cideren er tilsat en smule kulsyre ved degorgering og er uden tilsatte sulfitter. Bjerregaarden er en økologisk æbleplantage, grundlagt af Ritt Bjerregaard i 1982, og er nu drevet af Mads Syberg og Signe Schrøder. 

Den nye Cuvée fra Cidrerie de Leguer, som vi indtil i år har lavet i et samarbejde, er klar! Cuvéen startede i 2017, hvor vi sammen med Cedric Leguer ville lave en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fransk cider er altid lavet på fyldige, søde cideræbler, og mangler derfor ofte lidt syre sammenlignet med dansk cider. Hvad sker der, hvis man laver fransk cider på fransk metode, men på spiseæbler, der minder om de danske? Det var udgangspunktet for vores co-lab i 2017. Cuvéen er blevet en kæmpe succes og i år står cuvéen på egne ben hos Cedric, dog stadig med vores navn La Revolution du Cidre!

Sprød, frisk og syrlig tør cider på vildgærede spiseæbler.  Den fyldige honningsmag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Smagen er citrus, gule-grønne æbler, druer og stikkelsbær. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.

Riestra er på en gang et traditionelt og moderne cideri. Det anerkendte cideri blev grundlagt helt tilbage i  1906. Traditionelt fordi de laver den klassisk spanske cider, der er uden bobler, har en høj alkoholprocent og meget syrlig. Moderne fordi de for ti år siden lavede en halvtør og tør cider med bobler (der skal ikke så meget til for at være moderne i den spanske ciderbranche). Boblerne er fremkommet med champagnemetoden, hvor cideren degorgeres og der tilsættes lidt sukker og gær, som giver nogle små fine bobler.

Sidra Semi Seca har en usædvanlig høj alkoholprocent på 8%, når man tænker på at det er en halv tør cider. Den er dog heller ikke så sød som en halvtør fransk cider. Cideren dufter dejligt af æbler med noter af søde æbler, blomster og let gær. Frisk og aromatisk. I munden er den udpræget vinøs. Cideren har både syre og sødme og leder tankerne hen på mousserende vin. Meget balanceret. Smag af grønne og friske æbler og med fin krop. God som aperitif, til fisk eller lette pasta- og risretter.

 
 

JULY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Vildgæret cider lavet udelukkende på lokale Aroma og Gråstenæbler fra øen Fur i Limfjorden. Du bliver mødt af en skøn duft af hyldeblomst, citrus og frisk honningmelon. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag. Cideren er en klassisk tør vinøs cider, som minder meget om andre danske naturciderproducenter i stil og smag. Syren er høj, let volatil, og derfor kan cideren sagtens drikkes til krydret mad, syreholdige retter eller mad, hvor syren kan balancere smagsoplevelsen.

Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur. Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.  

Naturcider så det basker. Og måske Frankrigs bedste cider i vores bog. Er man til en økologisk og naturgæret cider, er Coup de Canon sagen. En markant smag af gærede æbler og røg træder frem, og efterfølges af en kraftig, fyldig og sødlig smag af tropiske frugter. Duften er let animalsk (læs: kostald), halm og floral. Ciderens svar på Bonderøven. Sød, naturlig, men også ufiltreret og ærlig. Fungerer godt til mad med kraft. Eksempelvis ost, fed skinke, og pølse.

Producenten, Chateau de Canon, ligger i Normandiet og har specialiseret sig i økologisk og naturgæret æblecider. Herve, der er ejeren, driver sammen med sin kone et fantastisk økolandbrug. Det er muligt for alle at komme og besøge gården og lære om økologisk dyre- og frugtavl. Herve har f.eks. får til at gå rundt og holde plantagen, så der er ikke behov for at sprøjte.

Vildgæret og halvtør cider lavet udelukkende på Cox- og Pigeon-æbler fra Bøsserup. Pt. Danmarks bedste cider og kun her i ICC, da de kun er i meget begrænset antal. Du bliver mødt af en skøn duft af honning, søde kraftfulde modne æbler og slik.

Cideren er en af Jens Peters (Nagelsbjergs) mere sødmefulde cidere og har en fed gæret karamelliseret smag af danske æbler. Cideren er nærmest halvtør, i dansk forstand, og med en flot vinøs og let bitter koncentreret smag med noter af tropisk frugt. Jens Peter er manden bag, og stilen er ofte knastør og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag, fed dansk naturvin på æbler.

 
 

JUNE – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Denne cider fra Gemmemost er lavet på en blanding af de danske klassiskere Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Clara Friis-pærer. I afsluttende gæring har cideren macereret med drueskaller for at opnå en større bitterhed og let volatil (sur) naturvinsstil. 

Du mødes af en foral duft af roser, turkish delight og vingummi. Vinøs, let mineralsk smag af frisk citrusfrugt og overmodne gærede æbler. Gemmemost er en lille dansk ciderproducent, som ligger nord for København, men som bruger æbler og frugt fra Tåsinge på i det Sydfynske øhav. Ciderne er selvfølgelig vildgæret og uden tilsætningstoffer, vand, sukker osv.. 

Denne Poiré, Varieté De Fer, er fra et mikro-batch lavet udelukkende på oldgamle vilde ciderpæresorter fra AOP Domfront-området i Normandiet. Cideren er tør og vinøs, let mousserende, frissante-agtig vinstil med naturlige bobler, altså petnat. Poiréen er ufiltreret og har ligget på på sin egen vildgær i flasken i 5 måneder og alene degorgeret for klaring.

De bitre vilde ciderpærer træder virkelig i karakter og giver en elegant fyldig smag er gærede sure pærer, men afsluttes af en karamelliseret sødme, som leder tankerne hen på nybagt pæretærte. Masser af sødme og en virkelig dejlig let bitterhed, som skaber en tung fylde.

Poiré’en holder 5,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk poiré fra verdens bedste pæreciderproducent. 

Cider fra Alsace?! Ja, lidt nord for Colmar ligger mellem vinmarkerne –  Ferme Rolli –  som er en lille naturciderproducent. Cider fra denne region er et særsyn, da vinproduktionen selvfølgelig er i fokus og hvad Alsace er kendt for. Cidre Fermier er dog en fantastisk cider i klassisk fransk naturstil. Masser af gæret moden frugt i duft og smag. Særligt smagen er ekstrem aromatisk og kraftfuld af ikke bare æbler, men også citrus, mango, fersken og andre tropiske frugter. 

Cideren er 100% naturlig og vildgæret, og har den klassiske lidt gærede “staldede” duft af læder, hø og karamel. Årsagen til denne duft og smag er de særlige cideræbler, som man også bruger i Normandiet og Bretagne. Cideræblerne holder en høj sukkerproocent, bitterhed og syre, som derfor giver en meget aromatisk “æblemostet” cider, ofte med en del restsødme. Derfor vil man i Danmark aldrig kunne lave en cider i samme stil, medmindre man bruger franske cideræblesorter (Fejø cider er et eksempel på dansk cider på franske cideræbler). 

 
 

MAJ – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Vildgæret druemacereret cider lavet udelukkende på lokale æbler, samt blommer fra øen Fur i Limfjorden. Du bliver mødt af en skøn duft af blommer, fersken, honning og modne gærede æbler. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag. Sorterne er Jonagold, Discovery, Belle de Boskoop og Ananas-æble, og fursk blomme, som er mostet og macereret med Solaris-druer fra Fur Vinlaug. Fantastisk duft og frugtig smag. 

Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur. Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.

X-tra er Du Golfe’s tørre tørre cider og er vildgæret op på hele 7% i alkohol. Alligevel er cideren utrolig fyldig og ren i smagen. Samtidig er der en genial balanceret bitterhed og syre, som giver en fantastisk kompleks cider. Tænk engang, at der er 7% alkohol og derfor næsten ingen sukker tilbage, og alligevel er der så meget smag og fylde. Laaang kølig gæring gir’ frugtig smag. Det er ekstremt svært at gære i bund og bevare et komplekst og balanceret produkt, det er her tilfældet, så derfor Du Golfe kandiderer til at være verdens bedste ciderproducent. Det er så hjernedødt godt det her. Vi må købe en palle af det her, for det er nok verdens bedste cider pt.

Denne cider er extra brut med god syre og følelsen af tanniner. Cideren er flasker uden restsukker og har derfor meget få/ingen bobler. Cideren minder enormt meget om orangevin med en fed smag af gæret tropisk frugt. Duft af modne æbler suppleres af ren og fed funky kompleksitet. Den har en let volatilt syre, som skaber en vinøs kompleksitet, men uden at det bliver dominerende eller tungt. Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Matthieu fra Cidrerie de l’Apothicaire laver nørdede vinøse cuveer. Cideren vil både gå godt til pastaretter, fisk eller alene på terrassen, hvis du skal omvende din religiøse naturvinsfanatiker.

 
 

APRIL – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Knastørre æblebobler fra Sort Cider, nærmere bestemt Stengården i Dræby på Fyn. Sort Cider laver snorlige, sprød æblecider, som stilmæssigt ligger sig tæt op af tør Crémant eller Champagne, men selvfølgelig kun på danske æbler. Denne cider er lavet af sorterne Belle de Boskoop og Pigeon, som er klassiske danske madæbler. Cideren er på hele 9,1% vol., er knastør, men med en flot aromatisk og ærlig frisk æblesmag med noter af stikkelsbær, citrus, grønne druer, marcipan og let petrolium, som man kender fra Alsace-vine, særligt Riesling. Cideren er mineralsk med en flot tør og sprød boblende mundfylde, som balanceret skønt af en vinøs og bitter kant, som giver en forfriskende oplevelse. Ciderne er gæret på champagnegær efter traditionel metode. 465 flasker lavet. 

Chouf er en vanvittig cider blandet med honning helt fra start i gæringsprocessen. Chouf er historisk en lokal mjødlignende drik lavet på vand og honning i det sydlige Bretagne, som her har mødt det bedste tørre æblecider. Den er fuldstændig fantastisk med en helt særlig floral og skæv duft af urter, kolonihavehus og halm. Honningen giver en fyldig karameliseret fylde og høj alkoholprocent, som balanceres flot af en kraftfuld smag af overmoden let bitter tropisk frugt. Blandingen af cider og honning er gæret i 5 måneder ved kølige temperature for at holde gæringen rolig og stabil. Det er ekstremt svært og risikabelt at gære med så høj sukkerindhold fra start (pga. honningen) og derfor er det håndværksmæssigt et ufateligt godt produkt. Cideren er lavet af La Ciderie de Golfe, som er en lille naturciderproducent. Marc Abel er manden bag og producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

La Taloche er en ret vanvittig økologisk cider, som ikke er en helt klassisk cider. Cideren er tørhumlet, hvilken giver den kraftig “øllet” IPA-karakter, mens den biholder den klassiske frugtige smag af gærede æbler. Kombinationen af de urte og blomster-agtige noter fra Cascade humlen og de vilde, funky noter fra de vildgærede æbler giver en kratfuld og læskende cider, som både vil tiltale folk med kærlighed til vilde cidere og frugtige spontangærede øl. Tørhumlet vil sige, at cideren har fået tilsat en masse tørrede humleblomster i den afsluttende gæringsproces. 14 dage har humlen ligget i ciderkaret, inden det så blev fisket op og cideren flasket. Cideren vil være god til påskebordet med eksempelvis hønsesalat, svampe, kartoffelmos eller stuvning.

 
 

MARCH – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Dansk cider lavet på franske cideræblesorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk cider pioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt.

“Tender Brut” er i fransk forstand en tør cider, men os en halvtør og sødmefuld cider. Dog er der en fantastisk god balanceret bitterhed og friskhed, som giver cideren en kraftfuld og rund smag. Vi anbefaler ost, madtærte eller lettere frokostretter til denne cider. 

Potentiel ny favoritproducent i vores sortiment. Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Den klassiske let gærede karameliserede duft af modne æbler suppleres af ren og fed funky kompleksitet. Den har lidt “stald” og “læder”, men uden at det bliver dominerende eller tungt. Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. 

Amzer Zo’ betyder “Hakuna Matata” eller “ingen hast” og er Matthieus langsomme blandings-cuvee af de bedste vildgærede batches. Der er omstukket en masse ved lave temperaturer for at få en langsom gæringsprocess og derved smagfuld elegant cider. Fremragende cuvée, som bare er én blandt mange suveræne cidere fra hans hånd, som du vil smage i ICC i fremtiden eller i vores faste sortiment inden længe. Cideren vil både gå godt til tungere salater, lyst kød, fisk eller alene på terrassen. 

Riestra er  et traditionelt cideri syd for Gijón i Asturien. Det anerkendte cideri blev grundlagt helt tilbage i 1906. Denne cider er deres premium (extra selection) Sidra Natural, som udmærker sig ved at være klassisk spansk cider, men på særligt udvalgte kvalitetsæbler. Derfor er den blødere i syren, og surheden balanceres flot (bedre end andet spansk cider) med bitterheden, og har en flot dyb smag af overmodne, gærede æbler.  

Sidra Natural er traditionel spansk cider, som man finder i Asturien og Baskerlandet. Det er uden bobler med dominerende syre/surhed og relativ høj procent. Spansk cider er meget syrligt, tørt og næsten surt, og er derfor et lidt særligt bekendskab, hvis man ikke har smagt spansk cider før. Det kan derfor også minde om noget volatilt og syrligt orangevin. Vi burde have introduceret rigtig spansk Sidra Natural for længe siden i ICC, men bedre sent end aldrig. Vi vil anbefale, at du drikker den til krydret eller fed mad, hvor syren får noget modspil. 

 
 

FEBRUARY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Ekstrem sjælden og kun for ICCs medlemmer. Vores helt egen cider lavet udelukkende på danske cideræblesorter, som er plukket på Pometet, Københavns Universitets frugthave. Københavns Universitet opdyrker gamle danske æblesorter, som vi for 100 år siden brugte til cider. Æblerne minder om vild- og cideræbler, da de er sure og bitre med højt sukkerindhold. Duft af kraftige sure æbler, let funky og med en fyldig gæret, tropisk frugtig, tør æblesmag. Cideren minder lidt om vores franske klassisker Canon Brut. Cideren er naturligt filteret ved omstikning og lidt bundfald og uklarheder er derfor en del af charmen. Æblerne er håndplukkede, hånddegorgeret og flasket i kun 100 eksemplarer. Vinder af DM i amatørcider 2019. Vildt!

Naaaaturfunky og den mest bitre og astringente cider, vi nogensinde har smagt. Masser af bitre mad – og cideræbler er brugt, hvilket skaber en helt særlig mundfylde og en følelse af tanniner, som man mest kender fra druevin. Free Cider er vildgæret knastørt og har en elegant duft af citrus og grønne æbler. Smagen er frisk, let mineralsk, med noter af grapefrugt og minder rigtig meget om mousserende naturvin, pga. sin suveræne vinøse dybde. Des Bouteilles a L’Amere er et mikrocideri, alt er 100% naturligt, håndlavet, og kun i små mængder. Særligt æblesorterne er specielle, da cideren kun er lavet på helt lokale egnsæbler. Vi er stødt på Des Bouteilles a L’Ameres på flere af de mest avangarde vinbarer i og uden for Frankrig. Det er en særlig cider, som helt sikkert vil dele vandene.

Okay, her ”snyder” vi lidt, for denne cider er ikke gæret på vildgær, men på champagnegær. Det er dog en sindssygt god cider, som viser, hvordan tør cider også kan smage. Samtidig er cideren fra Letland og er en god repræsentant for cider fra Baltikum, hvor rigtig cider er langt mere udbredt end i Danmark. Lavet på tre lokale lettiske æblesorter og lagret i 8 måneder ved lav temperatur, og så får man en champagnelignende cider med god astringent bitterhed, syre og smag af sprøde friske grønne æbler. Cideren vandt i 2017 Pomme d’Or (Guldæblet) i kategorien ”tør cider” ved en af de mest anderkendte internationale ciderkonkurrencer, nemlig Apfelwein International i Frankfurt.

 
 

JANUARY – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Vildgæret dansk cider lavet på økologiske danske 20% pigeon- og 80% Bramley-æbler. Cideren er tør, vinøs og forfriskende med en flot æblefylde både i duft og smag. På trods af den høje alkoholprocent og det lave sukkerindhold har cideren stadig en god balanceret sødme, bitterhed og syrlig smag, som giver en kraftig ren og ærlig gæret æblesmag. Æblerov var de første, der gjorde cider til en vild og naturlig hipsterting på de københavnske restauranter og de har altid haft en vinøs ciderstil, hvor cider og vin smelter sammen, og derfor leder også denne cider tankerne hen på naturvin, bare på danske æbler. Sig Natur er en rigtig god repræsentant for, hvad man i dag kan kalde “moderne” dansk cider.

Pærecider fra Chateau de Canon. Chateau de Canon er en af vores absolut favoritproducenter, da de har en helt særlig smagsprofil og ciderstil. Canon er et mikrocideri med en kun 15.000 producerede flasker om året og alt er økologisk og naturgæret. En sødmefuld og fyldig smag af gærede pære træder frem. Duften er modne let sure pærer og blomster. Denne Poiré er rimelig tør (5% vol). ift. klassisk Poiré, som ofte er halvtør/sød på omkring 3-4% vol., og har derfor en god syre og friskhed. Pærecider er faktisk meget niche og meget få producenter laver cider på pære, da det simpelthen er for svært og dyrt, da pærerne ofte både er besværlige at plukke, opbevare og presse. Chateau de Canon laver et mikro batch Poiré, som vi har fået et par kasser hjem til In Ciders Club. Det er fantastisk, særligt til fisk, skalddyr eller som aperitif!

Tør og ren æblesmag med noter af karamel. Dejlig forfriskende cider med god dybde fra det centrale Bretagne. Cideren er vildgæret, men uden duft og smag af “stald”, som man ofte får det i traditionelle franske cidere. Masser af gæret æble i duft og smag, hvilket skaber en fornemmelse af fadlagring.  Cideren appellerer, både til folk der sætter pris på den gærede æblesmag og til øl-publikummet. Le Petit Fausset er en større af de mindre producenter i det nordlige Bretagne, og nyder stor respekt blandt særligt de unge naturciderproducenter. Dette da Le Petit Fausset deler ud af sin ekspertise og kæmper for en kompromisløs, traditionel og naturlig tilgang til ciderproduktionen. Æblerne kommer fra familiens frugthave og der bliver udelukkende brugt traditionelle cideræblesorter. Le P’tit Fausset kæmper altid med om medaljerne ved Concours Agricole de Paris, såvel som i mange regionale konkurrencer.

 
 

DECEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

(DK) Raw Cider, Bitter Spartaner, 2018, Kalundborg/Danmark, 7,0 %, 75 cl.


Kraftfuld dansk cider med masser af æblesødme og fyldig bitterhed. Du bliver ramt af en interessant aroma af gummi, let petrolium og appelsin. Smagen er frisk, bitter, mineralsk og med medium syre, og med god afsluttende fylde og sødme. Vi fik også lidt vingummi og kakao. Cideren er lavet på æblerne: Spartan og Tremlett’s bitter, som er et engelsk cideræble. 

Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Raw Cider er virkelig en interessant producent, som altid formår at få masser af ærlig æblesmag med et funky twist i ciderne. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra æblets overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

FERME DE L’YONNIÈRE, Champ de Poirier, AOP, 2019, 4,5%, 75 cl.

Champ du Poirier – Vi er så heldige at have verdens bedste pæreciderproducent i vores sortiment, Ferme de L’Yonnière. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. 

Denne Poiré, Champ du Poirier, er fra et mikro-batch lavet udelukkende på én pæresort “Plant de Blanc”, hvilket er unikt. Normalt blander man flere typer ciderpærer, men her bruges der kun Plant de Blanc, som er kendt for sin vinøse og sprøde pæresmag. Boblerne er kraftige og leder tankerne hen på champagne uden at miste sin ærlige smag af fuldmodne karamelliserede pærer. Duften er floral og let frisk citrus, med en smag der flot balancerer mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiré’en holder 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk aperitif eller cider til ost!

Des Bouteilles a L’Amere, Schistre Extra Brut, 2020, 7,5%, 75 cl. 

Cidernyhed nord for Paris. Vi har meget længe gerne ville have fingrene i Bouteilles a L’Amere fra det sydlige Bretagne. Det er knastørt og let mineralsk naturcider med en utrolig bitterhed, som gir’ ciderne en ret suveræn vinøs dybde. Det er funky og vildt, men uden at det bliver den klassiske dybe smag af røg og stald, som man kender fra de små naturlige ciderproducenter. Cuvéen her er lavet på bitre spiseæbler, hvilket afviger fra traditionel fransk cider og derudover gæret helt op på 7,5%! På mange måder minder indholdet derfor om cider på danske spiseæbler, men hvor syren er fremtræden i knastørre danske cidere, er det her bitterheden og tanninerne. Schistre, som cideren hedder, er det mest tørre vi har smagt fra Frankrig og minder meget om funky natur crémant. Den store bitterhed giver en fyldig og næsten lidt cremet fornemmelse af bitre smørstegte æbler. In Ciders Club når det er bedst!

Bouteilles a L’Amere ligger lidt uden for Kermazuel i den sydvestlige del af Bretagne og er et mikrocideri, hvor der også laves lidt Pommeau og Calva. Bouteilles a L’Amere er også en del af “Brigades de Cidre”, som en samling af unge hardcore naturciderproducenter, der vil revolutionere forståelsen af naturcider i verden. Cideren passer rigtig godt til fisk eller skaldyr. 

 
 

NOVEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

(DK) Mergelsø, November Cider, 2020, Midtjylland/Danmark, 7,1%, 75 cl.

November cideren er lavet på de sene danske æblesorter. En sen modning, skaber ofte også en kraftigere og mere aromatisk cider.  I cideren indgår 40% vilde æbler, samt Nonnetitter, Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Rød Aroma. På trods af sin relativ høje alkoholprocent er der masser fyldig æblesmag. Cideren er tør, men smagen udvikler sig flot i munden og giver flot kraftig smag af friske danske æbler. Hvor “lillebroderen” September cider har en læskende vinøs syre, så har November cideren en tungere, kraftigere og mere aromatisk gæret æblesmag. En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Godt bud på Danmarks pt. bedste cider.

(FR) LEMASSON, BRUT, AOP Jazz Cuvée, 2018, 5,5%, 75cl.

Funky og frisk naturcider fra det nordvestligste Normandiet. Cideren er en særlig AOP omkring Contentin og frigives ifm. Normandiets største jazzfestival i Coutances. ”Jazz Cuvéen” er tør for en fransk cider, men stadig med en frugtig fylde, samt en kraftig balanceret bitterhed.

Cideren har mange ligheder med tør engelsk farmhousecider, hvilket giver mening, da der kun er 100 km over kanalen fra Contentin til Somerset. ”Jazz Cuvéen” vandt gul ved de regionale mesterskaber i kategorien ”tør naturcider”. Cideren har en forfriskende og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost, funk og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. 

Pilton Cider, Queen of the Brue, 2018,  5,4%, 75 cl.

Vanvittig kvædecider på 100% ren kvæde. Er du den nysgerrige type, som ikke er bange for at få dit smagsapparat udfordret, er det her sagen. Denne rene vildgærede kvædecider har en kraftfuld aromatisk duft af kvæde, sure æbler og blomster. Smagen er helt vild, da de kraftige tanniner fra kvæden giver ret særpræget og bittersmag, som har noter af bitter chokolade, malt, kaffe og ristet rugbrød. Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme. Keeving er den naturlige proces, hvor gæringsprocessen stoppes før tid og derfor bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret eksperimenterende naturlig cider. Det anbefales at drikke denne cider til klassisk dansk smørrebrød eller kraftige madretter. En sindsyg smagsoplevelse på æblets nære fætter, kvæden.

 
 

OKTOBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Apophenia, 2019-03-IP90’IP10, 2019, 7,1%, 75cl.  

Apophenia er en gruppe cidermagere, kunstnere eller noget helt tredje. Måske en kombination. De laver cider i Københavns Nordhavn, hvor de eksperimenterer med sorter, eksotiske frugter og sjove marcerationer. Denne cider er lavet på 100% danske pigeon-æbler, hvor 90% af mosten har marcereret 7 dage med pulpen fra japanske kvæder og blandet med 10% kryokoncentreret most.

Virkelig en interessant cider, hvor der sker en masse. Cideren er fyldig og har en kraftfuld krydret og let sur smag med noter af grapefrugt og appelsin. En fremtrædende duft af bagte æbler og appelsinmarmelade rundes af af en næsten fadlagret fornemmelse af æblebrændevin.

Derudover er smagen tør, vinøs og med en flot balance mellem bitter/sødme/surhed  Dovne bobler. Det kan klart anbefales at drikke cideren med mad, og gerne lidt kraftfulde retter evt. med svin eller bagte rodfrugter eller grøntsager. Cideren er selvfølgelig vildgæret, Pét’Nat og alt det der. 

Manoir du Kinkiz, Cornouaille, AOP, 2020, 5%, 75cl. 

Cornouaille – Manoir du Kinkiz er en moderne klassiker. Kraftfuld naturcider med et strejf af hø og røg. Fuldmodne og karameliserede æbler balanceret med tørhed, tanniner, røg og let bitterhed. En sand perle indenfor klassisk fransk naturcider med enormt dybde og fylde. Godt bekendtskab, hvis du er til kraftfulde vildgærede cidere, men hvor det ikke skal stikke helt af.

Manoir du Kinkiz er altid garant for de mest komplekse og interessante vildgærede cidere, og de er 100% natur i hele processen. Får og kør græsser under træerne og vedligeholder naturligt plantagerne. Æblerne plukkes i flere omgange, når de er perfekt modne. Du får ikke en bedre vild og naturlig cider, der er ikke gået kompromis med noget som helst. Genial cider og genial producent!

Domaine Bordatto, Basa Juan, 2019,  6,5%, 75cl.

Basa Juan betyder “den vilde mand ” eller “Djævlen” i baskisk mytologi. Cideren er vildgæret og med relativ høj alkoholprocent og er det bedste fra Europas ciderlande i én cider. Du bliver mødt af en vinøs duft af overmodne, sure, gærede æbler, som leder tankerne hen på klassisk spansk cider. Herefter rammer en markant frugtig fylde af karameliserede og krydrede æbler, som man kender fra fransk cider. Bitterheden associerer man med engelsk cider. Smagen er enorm kompleks med en markant dyb bitterhed, som danner grundlag for en flot balanceret sødme og frisk afsluttende syre. Cideren er sprød, vinøs og tør, som man kender det fra frugtig stilren crémant, og med en frugtig og kraftig aroma af modne æbler. 

Cideren er lavet af 15 forskellige sorter af lokale baskiske cideræbler og gæret 4 måneder på ståltank og har derefter dannet naturlige bobler, Pet’Nat, af en afsluttende flaskegæring. Som det meste andet cider hos os, vildgæret og uden tilsat svovl.

 
 

SEPTEMBER – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

MergelsøSeptember Cider, 2018, 5,9%, 75cl.

Lavet på de tidligere danske sensommeræbler fra Midtjylland. Hovedsageligt bruges de klassiske gamle danske sorter, herunder Ingrid Marie, Katinka, Discovery, Rød ananas, samt Citronæble, Nonnetit og vilde æbler til at give karakter og syre. Du bliver mødt af en sød duft af blomster og danske æbler

Cideren er tør, vinøs og frisk med fine bobler. Cideren har en mild ærlig smag af syrlige, let bitre, krydrede danske æbler. En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Godt bud på en “nyklassisk” dansk cider.

Pilton,  In Touch 2, 2019+20, 5,5%, 75cl.

Super fed engelsk cider macereret med druer. Under førstegæringen lægges drueskind i blød i 3 uger i den friske let gærede most. Macerationen giver ekstra smag og tanniner til cideren. Cideren er tør med en ren gæret, let bitter og røget karamelliseret æblesmag.  Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin. 

Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme. Dette da cideren er keeved, hvilket betyder, at cideren ikke er gæret helt i bund. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Ferme de l’Yonnière, Cocid19, 2019, 5,0%, 75cl. Funky og vildgærs-power med blide bobler. Jerôme Forget flaskede denne cider under den første totale lockdown i Frankrig, og gav derfor sin cider dette mundrette navn. Cideren har en ret vild sammenblanding af vildgærsaromaer, som man kender fra de klassiske tørre franske cidere fra Normandiet og Bretagne. 

Duften er kraftig funky med en sjov blanding af bitre og friske æbler (stilen fra Lemasson), og så den sødere tungere duft af røg og let stald (stilen fra Kinkiz). Smagsmæssigt lidt kombination af vores vildgærede franske cidere, bare i en og samme cider, og samtidig et ret originalt bekendtskab, hvis man er til komplekse franske naturcidere. 

 
 

AUGUST – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Horn Cider, FRIGU*, 2015, 9,0%, 75cl.

Vildgæret og knastør æblecider fremstillet på håndplukkede Bramley og Belle de Boskoop omkring Silkeborg. Den rene æblesmag fra de syrlige vinteræbler og den høje alkoholprocent giver cideren en tør og sprød profil. Efter første flaskegæring er cideren tilsat koldslynget honning, som både bidrager til en fyldig og karamelliseret smag, men også højere alkohol. Cideren er håndlavet, hånddegorgeret og lavet efter champagnemetoden. 

Kupela Sidreria Etxeberria, Aingura, 2020, 5,5%, 75 cl.

2020’eren er lige landet og det er en syrlig smagseksplosion fra Baskerlandet og den bedste cuvée fra Kupela til dato (synes vi). Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Sløve (næsten ingen) bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige, tung og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

Chateau de Canon, Cidre Brut, 2020, 6,5%, 75cl.

Nyklassiker, når vi taler tør fransk naturcider.  Enorm fylde og smag af eksotisk frugt, ren gæret most og fuldmodne æbler. Cideren er særlig interessant, hvis man er vild med sur øl/sour beer/lambic, da især eftersmagen har en store ligheder i med disse.  Tør naturcider uden duft af stald. Fungerer godt til lyst kød, som fisk, gris eller kylling. Producenten, Chateau de Canon, ligger i Normandiet og har specialiseret sig i økologisk og naturgæret æblecider. Canon er en meget lille producent med kun 15.000 flasker årligt.

 
 

JULI – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Nagelsbjerg, Birkerød Wildstyle ’17, 7,5 %, 75cl.

Vildgæret og tør cider lavet udelukkende på vilde æbler fra Birkerød og omegn. Du bliver mødt af en skøn duft af honning og modne gærede æbler. Cideren er tør, men en af Jens Peters (Nagelsbjergs) mere sødmefulde cidere og har en fed gæret karamelliseret smag af danske æbler. Cideren er dog ikke knastør, og har en flot vinøs og let bitter koncentreret smag med noter af troptisk frugt. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, ofte knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag, hvis man er til tør, snorlige, fed dansk naturvin på æbler. Som stort set alt cider her på siden, uden tilsat svovl.

Ferme de L’Yonnière, Domfront Poiré, 2019, 4,5%, 75 cl.

Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost

Pilton, Pomme Pomme, 2020, 4,8%, 75cl.

Halvtør og naturlig cider lavet på klassisk engelske cideræbler, samt 10% kvæde. Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin. Det er en fantastisk cider, hvis du er til de lidt skæve cidere, da de 10% kvæde sammen med den halvtørre keeved cider giver en enorm fyldig, næsten tropisk frugt i både duft og smag. Cideren er vildgæret ved kølige temperaturer og samtidig keeved. Keeving er den naturlige proces, hvor gæringsprocessen stoppes før tid og derfor bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider. Pilton ligger i Englands kendeste ciderregion, nemlig Somerset i den sydvestligste del af landet. 

 
 

JUNI – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

Æblerov, Sig Natur 2019, Svinninge, 7,5%, 75cl.

Vildgæret dansk cider lavet på økologiske danske 20% pigeon- og 80% Bramley-æbler. Cideren er tør, vinøs og forfriskende med en flot æblefylde både i duft og smag. På trods af den høje alkoholprocent og det lave sukkerindhold har cideren stadig en god balanceret sødme, bitterhed og syrlig smag, som giver en kraftig ren og ærlig gæret æblesmag. Æblerov har altid haft en vinøs ciderstil, hvor cider og vin smelter sammen, og derfor leder også denne cider tankerne hen på naturvin, bare på danske æbler.

SIDRERIA C&L 2020, Verzuolo, Piemonte, 7,0% vol.

Randevú er lavet på lokale æbler fra Saluzzo-området i Piemonte, syd for Torino. Livio Craveri laver en fantastisk sprød og lækker cider, 100% ren vildgæret æblemost på ståltanke. Herefter tilsætter han 5-10%  vindruemost af muscat-druen til den sidste flaskegæring, så sukker og gær igen går i gang og skaber sprøde bobler.  Cideren er vinøs og helt ren i den syrlige æblesmag, men druemosten giver en fuldstændig fantastisk crisp frugtsmag, som man gerne vil have mere af, når man først har smagt det. 

Lemasson, Opiedumur 2018, ØKO, 5 %, 75 cl. 

Opiédumur er Cidre Lemassons premium cuvée i absolut topklasse, som kun laves i ét begrænset batch af de bedste økologiske æbler. Den fyldige og kraftige æblesmag med lette animalske undertoner gør, at cideren henvender sig til naturvinsfolket. Cideren er fed, fyldig, og formår at balancere en karamelliseret sødme med en let bitter og frisk syre. Kan drikkes alene og til mad. Måske vores mest kraftfulde cider med masser af natur i både duft og smag.

 
 AFSENDES 17. MAJ

MAJ – IN CIDER’S CLUB

I KASSEN FÅR DU:

ARE YOU CERISE? 2019 + 2020, Nordhavn, KBH, 7,0% vol. 

Vildgæret dansk cider lavet af haveæbler fra Fyn 2019, blandet med kirsebær fra Frederiksdal Kirsebærvin 2020. Kirsebærrene er presset og lagt med kirsebærskrællen sammen med cideren under den afsluttende andengæring. Kirsebærrene giver cideren, ud over en fantastisk rosé-farve, en skøn duft af søde kirsebær, samt en afrundende aromatisk smag af sød gæret frugt, friske danske æbler, bær og vinøs tørhed.

SIDRO CREATIVO 2020, Volvera, Piemonte, 6,0% vol.

Daniele Porporato er en ung ciderproducent fra Piemonte i det nordlige italien, lidt syd for Torino. Æblerne er gamle lokale Piemonte-sorter fra bakkeskråninger omkring Volvera. Cideren er gæret i ståltanke med sin egen vildgær og flaskegæret, pét nat, uden tilsat sulfit (ligesom alt andet ICC).  Tør og frisk med fine tanniner og en delikat aroma af blomster, honning og citrus. Forfriskende, syrlig og delikat lækker cider som kalder på sommer og sol.

CIDRE PAYSAN 2018, Torchamp, Normandy, 5,0% vol. 

Jerome Forget laver fantastisk og naturlig cider i Normandiet. Tradtionelle franske cideræblesorter skaber en tropisk gæret kompleksitet og balancerede naturaromaer. Cideren er tør og med en fed gæret, let vild, æblesmag. Samtidig har den en let surhed, som bedst kan sammenlignes med tropiske frugter, særligt ananas og mango springer frem. Der er masser af ærlige gærede og røgede aromaer, samt en god strukturgivende bitterhed.

  • CIDERREVOLUTION
  • ØRNEVEJ 60, ST. TH.
  • 2400 KØBENHAVN NV
  • CVR 37906379
  • KONTAKT@CIDERREVOLUTION.DK
  • Om os
Scroll to Top