Klubkassen Maj21

MAJ - IN Cider's Club

Afsendes 15. maj

I kassen får du:

(DK) Decideret – are you Cerise?

(IT) Sidro Pom – Sidro creativo 

(FR) FERME DE L’YONNIÉRE – Cidre Paysan

Decideret (DK) 

ARE YOU CERISE 2019 + 2020, Nordhavn, København, 7,0%

Vildgæret dansk cider lavet af haveæbler fra Fyn 2019, blandet med kirsebær fra Frederiksdal Kirsebærvin 2020. Kirsebærrene er presset og lagt med kirsebærskrællen sammen med cideren under den afsluttende andengæring. Kirsebærrene giver cideren, ud over en fantastisk rosé-farve, en skøn duft af søde kirsebær, samt en afrundende aromatisk smag af sød gæret frugt,  friske danske æbler, bær og vinøs fylde.

Sidro Pom (IT) 

                SIDRO CREATIVO 2020, Volvera,                    Piemonte, 6%

Daniele Porporato er en ung ciderproducent fra Piemonte i det nordlige italien, lidt syd for Torino. Æblerne er gamle lokale Piemonte-sorter fra bakkeskråninger omkring Volvera. Cideren er gæret i ståltanke med sin egen vildgær og flaskegæret, pét nat, uden tilsat sulfit (ligesom alt andet ICC).  Tør og frisk med fine tanniner og en delikat aroma af blomster, honning og citrus. Forfriskende, syrlig og delikat lækker cider som kalder på sommer og sol.  

Ferme de l’Yonniére (FR) 

CIDRE PAYSAN 2018, Torchamp, Normandy, 5,0%

Jerome Forget laver fantastisk og naturlig cider i Normandet. Tradtionelle franske cideræblesorter skaber en tropisk gæret kompleksitet og balance-rede naturaromaer. Cideren er tør og med en fed gæret, let vild, æblesmag. Samtidig har den en let surhed, som bedst kan sammenlignes med tropiske frugter, særligt ananas og mango springer frem. Der er masser af ærlige gærede og røgede aromaer, samt en god strukturgivende bitterhed. 

Scroll to Top