Lav din egen cider

Lav din egen cider

Hvordan laver man rigtig cider? Rigtig cider begynder med et æble og slutter med en flaske. Naturen sætter selv gang i ciderprocessen – gæren spiser af sukkeret og omdanner det til alkohol, kulsyre og smagsstoffer. Ciderfremstilling handler om gode æbler og optimale betingelser for gæringsprocessen. Ved at lave din egen cider, kan du også blive en del af ciderrevolutionen i Danmark. 

Vi har samlet Danmarks måske mest udførlige Q&A om hjemmelavet cider, som du kan læse her.

Nedenfor vises i grove træk processen for ciderfremstilling. Klik på hvert trin for at læse mere.

Høst

1. HØST

Eftermodning

2. EFTERMODNING

Kværning

3. KVÆRNING

Maceration

4. MACERATION

Presning

5. PRESNING

Alkoholisk gæring

6. KORT GÆRING

Omstikning

7. OMSTIKNING

Fermentering

8. LANG GÆRING

Flaskning

9. FLASKNING

Andengæring på flaske

10. ANDENGÆRING

Degorgering

11. DEGORGERING

Modning på flaske

12. MODNING PÅ FLASKE

CIDER SMAGEKASSE

Hvis du kunne tænke dig, at smage forskellige cidertyper, og blive klogere på cider, laver vi smagekasser. Kasserne indholder oftest både dansk og udenlandsk cider. Hvis du tilmelder dig nedenfor, skriver vi til dig, når vi har nye kasser klar. Du er ikke bundet eller forpligtet til noget