Lav din egen cider

Lav din egen cider

Hvordan laver man rigtig cider? Rigtig cider begynder med et æble og slutter med en flaske. Naturen sætter selv gang i ciderprocessen – gæren spiser af sukkeret og omdanner det til alkohol, kulsyre og smagsstoffer. Ciderfremstilling handler om gode æbler og optimale betingelser for gæringsprocessen. I Danmark er vi velsignet med et perfekt æbleklima. Faktisk er det så godt at mange æbler rådner op i private haver hvert år. Æbler der i stedet kunne være blevet brugt til velsmagende cider. Vi håber derfor, at du vil give dig i kast med at lave cider, og dermed blive del af ciderrevolutionen.  

Vi har samlet Danmarks måske mest udførlige Q&A om hjemmelavet cider, som du kan læse her.

Nedenfor vises i grove træk processen for ciderfremstilling. Klik på hvert trin for at læse mere.

 

1. HØST

Eftermodning

2. EFTERMODNING

Kværning

3. KVÆRNING

Maceration

4. MACERATION

Presning

5. PRESNING

Alkoholisk gæring

6. KORT GÆRING

Omstikning

7. OMSTIKNING

Fermentering

8. LANG GÆRING

Flaskning

9. FLASKNING

Andengæring på flaske

10. ANDENGÆRING

Degorgering

11. DEGORGERING

Modning på flaske

12. MODNING PÅ FLASKE

Hvad skal din cider smage af?

Er du interesseret i at smage andres cidere, så du kan finde ud af, hvilken stil din cider skal have? Så prøv en af vores mange cidersmagekasser 

Scroll to Top