Nagelsbjerg

Nagelsbjerg plukning

Nagelsbjerg laver vinøs cider med minimal intervention. Formålet med ciderne er at forløse jordens, træernes og æblernes fulde potentiale, og lade dem udtrykke det sted, de kommer fra. 

LEVERES DIREKTE FRA PRODUCENTEN FOR 60 KR.

Vinøs cider

Nagelsbjerg er en lille cider producent der laver rene, tørre og syrestyrede cidere med udgangspunkt i den danske frugt skat.

Med kraftig inspiration fra de klassiske vinområder i Nordfrankrig og Tyskland indskriver Nagelsbjerg sig i en tradition for minimal intervention. Cidermagerens rolle er her at gøre så lidt som muligt, men samtidig gøre det nødvendige – begge dele ud af respekt for frugten. Målet med hver enkelt cider er at forløse jordens, træernes, og æblernes fulde potentiale, og lade dem udtrykke det sted de kommer fra. 

Cider i glas
Nagelsbjerg tapning

Æblerne stammer fra tre forskellige gamle plantager der ikke længere er i drift, men hvor træerne stadig står og giver frugt i en uovertruffen kvalitet. Derudover plukkes der også vilde æbler til en særlig cuvée. 

Der anvendes ikke sulfitter og alle grundcidere spontangæres. 

Til flaskegæringen anvendes to forskellige metoder; Ancestrale metoden hvor cideren hen imod slutningen af gæringen får lov til at gære ud på flaske og opbygge moussen. Og Traditionel metoden hvor cideren gæres helt ud i tank, og først derefter kommer på flaske med lidt sukker og gær som så danner boblerne. 

Scroll to Top