3 cidere til desserten

kr.600.00

Læs mere

La Cidrerie du Golfe, Baphomet, 2020, Bretagne, 7,5% vol.
Baphomet er lavet på 100% Guillevic cideræbler, som er et særlig aromatisk og syrligt cideræble, og lagret på pommeau-tønder. Cideren er gæret i 6 måneder i disse ekstremt aromatiske æbledessertvins-tønder, som udover en høj alkohol, giver en tung og rund smag af karamelliserede æbler, blommer, svesker, lakrids og fadlagret sherry. 600 flasker produceret af denne sjove dessertvinscider. Baphomet er en karakter fra universet af alkymister og okkultisme (astrologi, alkymi og naturlig magi). Han har 2 tatoveringer på armene “solve et coagula”, hvilket betyder løse og samle. La Ciderie de Golfe er en lille naturciderproducent. Marc Abel er manden bag og producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

Distillerie de l’Apothicaire, L’Apéro à Cousin (Pommeau fra Bretagne), 17,0%, 70cl.
Apéritif lavet på en blanding af destilleret calvados og frisk most  (æblets svar på portvin). Har du ikke smagt det, så er du gået glip af den helt store smagsoplevelse. Æblecider er blevet destilleret til æblebrændevin, Calvados. Herefter er calvados’en blandet med frisk æblemost og lagt på egetræsfade. Efter 2 års fadlagring har du en fed aromatisk æblehedvin med kraftige noter af karameliserede æbler og svesker. Kan drikkes alm. tempereret eller køligt med/uden is. En fuldstændig vidunderlig apéritif, digestif eller dessertvin, som går godt til ost eller alle andre slags desserter.

Lemasson, Cask Obligatoire, 2020, Normandiet, 8,5 %, 75 cl.
Naturcider fadlagret på calvadosfade. Ciderens smag forstærkes og suppleres af kraftige calvadosnoter fra de gamle calvados-egetræsfade. Alkoholen stiger og er på hele 8,5% ABV. Samtidig er boblerne er milde og skaber en fed og fyldig cider. Ciderens kompleksitet og balance gør, at den er interessant til lidt tungere og sødere madretter, eksempelvis søde rodfrugter, svamperetter eller ligefrem som et alternativ til dessertvinen. Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

Scroll to Top