3 cidere til desserten

kr.600.00

Læs mere

Cidrerie de Leguer, Ratafia de pomme (Pommeau), 18,0%, 70cl.
Pommeau eller i dette tilfælde “Ratafia” er æblets svar på portvin. Har du ikke smagt det, så er du gået glip af den helt store smagsoplevelse. Æblecider er blevet destilleret til æblebrændevin, Calvados. Herefter er calvados’en blandet med frisk æblemost og lagt på egetræsfade. Efter 2 års fadlagring har du en fed aromatisk æblehedvin med kraftige noter af karameliserede æbler og svesker. Kan drikkes alm. tempereret eller køligt med/uden is. En fuldstændig vidunderlig apéritif, digestif eller dessertvin, som går godt til ost eller alle andre slags desserter. Betegnelsen “Pommeau” er kun forbeholdt denne drik i Normandiet, hvor destilleret cider også kaldes Calvados. Blander man sød most og destilleret cider udenfor Normandiet, må det ikke hedde Pommeau. Så her får du Ratafia.

Pomologik, Ingrid Iscider, 13,0%, 37,5cl.
Iscider lavet ved at frysekoncentrere naturlig gæret cider på Ingrid Marieæbler. Lagret 24 måneder på Bourgogne fade. Ca. 3 kg æbler pr. flaske.  Serveres afkølet, mellem 8 og 10°, er det en meget populær aperitif eller som dessertvin til frugt-, æble- og chokoladedesserter
Traditionelt serveret som aperitif ved ca. 10 ° C

Lemasson, Cask Obligatoire, 2020, Normandiet, 8,5 %, 75 cl.
Naturcider fadlagret på calvadosfade. Ciderens smag forstærkes og suppleres af kraftige calvadosnoter fra de gamle calvados-egetræsfade. Alkoholen stiger og er på hele 8,5% ABV. Samtidig er boblerne er milde og skaber en fed og fyldig cider. Ciderens kompleksitet og balance gør, at den er interessant til lidt tungere og sødere madretter, eksempelvis søde rodfrugter, svamperetter eller ligefrem som et alternativ til dessertvinen. Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

Scroll to Top