3 fantastiske danske cidere

kr.475.00

Læs mere

Apophenia, 2020-07- Ildrød Pigeon-Spartan-Kvæde, 2020, København, 5,8 % vol.
Skøn, sprød og læskende tør dansk cider, macereret med med både Japonica kvæder og Vranje pærekvæder.  Cideren er lavet på 55% Ildrød Pigeon (maceration med Japonica kvæder),  30% Spartan  og 15% Ildrød Pigeon (maceration med Vranje pærekvæder). Ekstrem vellykket cuvée fra Apophenia, som holder til i Københavns Nordhavn. Cideren er flot balanceret med en subtil bitter frugtsødme og en karakterfuld floral syre. Kvæderne giver en bund af bitterstoffer, som giver en frisk citrusfylde. Cideren er spontangæret uden nogen form for intervention. En rigtig sprød dansk cider, som man bare får lyst til at drikke mere af.

Mergelsø, November Cider, 2021, Midtjylland/Danmark, 7,1%, 75 cl.  Novembercideren er lavet på de sene danske æblesorter. En sen modning, skaber ofte også en kraftigere og mere aromatisk cider.  I cideren indgår 40% vilde æbler, samt Nonnetitter, Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Rød Aroma. På trods af sin relativ høje alkoholprocent er der masser fyldig æblesmag. Cideren er tør, men smagen udvikler sig flot i munden og giver flot kraftig smag af friske danske æbler. Hvor “lillebroderen” September cider har en læskende høj syre, så har November cideren en tungere, kraftigere og mere aromatisk gæret æblesmag. En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Godt bud på en “nyklassisk” dansk cider.

Nagelsbjerg, Birkerød Wildstyle, 2018, Nordsjælland, 7,0 %, 75cl.
Vildgæret og tør cider lavet udelukkende på vilde æbler fra Birkerød og omegn. Du bliver mødt af en skøn duft af honning og modne gærede æbler. Cideren er en af Jens Peters (Nagelsbjergs) mere sødmefulde cidere og har en fed gæret karamelliseret smag af danske æbler. Cideren er tør, men ikke knastør, og har en flot vinøs og let bitter koncentreret smag med noter af troptisk frugt. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, ofte knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag, hvis man er til tør, snorlige, fed dansk naturvin på æbler. Som stort set alt cider her på siden, uden tilsat svovl.

Scroll to Top