3 fantastiske danske cidere

kr.450.00

Læs mere

Mergelsø, November Cider, 2021, Midtjylland/Danmark, 7,1%, 75 cl.  Novembercideren er lavet på de sene danske æblesorter. En sen modning, skaber ofte også en kraftigere og mere aromatisk cider.  I cideren indgår 40% vilde æbler, samt Nonnetitter, Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Rød Aroma. På trods af sin relativ høje alkoholprocent er der masser fyldig æblesmag. Cideren er tør, men smagen udvikler sig flot i munden og giver flot kraftig smag af friske danske æbler. Hvor “lillebroderen” September cider har en læskende høj syre, så har November cideren en tungere, kraftigere og mere aromatisk gæret æblesmag. En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Godt bud på en “nyklassisk” dansk cider.

Nagelsbjerg, Ingrid Marie ’20, Bøsserup, 7,5 %, 75cl.
Ren Ingrid Marie fra Bøsserup plantage. Total sommercider med en fantastisk lækker sprød dansk æblesmag. Cideren er tør med masser af smag af Ingrid Marieæblet, som er eneste sort i cideren.  Fin afrundet af de 3 års flaskelagring. Cideren er vildgæret og med naturlige bobler, altså petnat, uden tilsat svovl. Cideren har en fin balance mellem syre, bitterhed og frugtsødme, samt en flot mundfylde på trods af den høje alkoholprocent og derfor lave/ingen restsukker. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives.

Apophenia, 2020-07-RA’90IP10, Rød Aroma-Solaris-maceration-Ildrød Pigeon, 2021, København, 5,7 % vol.
Skøn, sprød og læskende tør dansk cider lavet på en blanding af Rød Aroma, Ildrød Pigeon og lidt Frederiksæble. Mosten fra Rød Aroma er macereret 10 dage med Solaris-druer.  Ekstrem vellykket cuvée fra Apophenia, som holder til i Københavns Nordhavn. Cideren er flot balanceret mellem en tropisk frugtsødme og en karakterfuld frisk dansk æblesyre. Cideren er spontangæret uden nogen form for intervention. En rigtig sprød dansk cider, som man bare får lyst til at drikke mere af.

Scroll to Top