3 vilde franske cidere

kr.450.00

Læs mere

La Ciderie du Golfe, Hors-Norme, Brut, Bretagne 5,5%, 75cl.
Cideren er vildgæret og økologisk, og har en fed gæret sprød smag, med en let naturlig aroma. Hors-Norme er La Ciderie de Golfes klassiske cider.  La Ciderie de Golfe er en lille naturciderproducent ledet af Marc Abel, som producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

Cidrerie de l’ Apothicaire, Sur le Vif, extra brut, Bretagne, 2020, 6,8%, 75 cl.
Denne cider er extra brut med god syre og følelsen af tanniner. Cideren minder enormt meget om orangevin med en fed smag af gæret tropisk frugt. Duft af modne æbler suppleres af ren og fed funky kompleksitet. Den har en let volatilt syre, som skaber en vinøs kompleksitet, men uden at det bliver dominerende eller tungt. Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Matthieu fra Cidrerie de l’Apothicaire laver nørdede vinøse cuveer. Cideren vil både gå godt til pastaretter, fisk eller alene på terrassen, hvis du skal omvende din religiøse naturvinsfanatiker.

FERME DE L’YONNIÉRE, POIRÈ, VARITÈ DE FER, Normandiet, 2021, 5,5 % 75 cl.
Denne Poiré, Varieté De Fer, er fra et mikro-batch lavet udelukkende på oldgamle vilde ciderpæresorter fra AOP Domfront-området i Normandiet. Cideren er tør og vinøs, let mousserende, frissante-agtig vinstil med naturlige bobler, altså petnat. Poiréen er ufiltreret og har ligget på på sin egen vildgær i flasken i 5 måneder og alene degorgeret for klaring. De bitre vilde ciderpærer træder virkelig i karakter og giver en elegant fyldig smag er gærede sure pærer, men afsluttes af en karamelliseret sødme, som leder tankerne hen på nybagt pæretærte. Masser af sødme og en virkelig dejlig let bitterhed, som skaber en tung fylde. Poiré’en holder 5,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk poiré fra verdens bedste pæreciderproducent.

 

Scroll to Top