Danske Cidere - Forår 2022

Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere fra Danmark. Alle cidere er gæret naturligt efter de mest strikse naturcider-/naturvinsprincipper, pét-nat og alt det der smarte, men det gør også ciderne ekstra interessante og adskiller sig fra andre producenters cidere, da de er et særligt godt håndværk. Og så er det også noget af det allerbedste danske cider i én kasse.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

 

DKK920.00

Læs mere

Forklaring på

Ciderrevolution Møn’21, 7,0% 

Langstedgård Pæreregn, 5,9%

kommer meget snart.

Nagelsbjerg, Sejerø ’17, Sejerø, 8,0 %, 75cl. 
Vildgæret og knastør cider lavet på sorterne Filippa, Golden Delicious og Belle de Boskoop. Cideren er knastør og vinøs med en fantastisk koncentreret duft af fuldmodne æbler og honning. Cideren er frisk med høj syre og en kraftfuld smag af modne og let bitre æbler. Cideren har en fin balance mellem syre, bitterhed og frugtsødme, samt en flot mundfylde. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er lavet efter Methode Traditionelle og er som stortset alt cider her på siden, uden tilsat svovl.

Apophenia – 02 – FI75FI’20GU5, 2020, 5,5%. 75cl.
Frisk og tør dansk cider macereret med mirabelle-blommer. Cideren indeholder: 75% Filippa, 20% Filippa med mirabelle blomme maceration og 10% Guldborg. Længere beskrivelse kommer snart.

Fejø Cider, Tender Brut ’20, Fejø, 5,0%, 75cl.
Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk cider pioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt. “Tender Brut” er i fransk forstand en tør cider, men os en halvtør og sødmefuld cider. Dog er der en fantastisk god balanceret bitterhed og friskhed, som giver cideren en kraftfuld og rund smag

Sort Cider, Santana’20, Øko,  7,3 %, 75cl. 
Knastørre æblebobler fra Sort Cider, nærmere bestemt Stengården i Dræby på Fyn. Denne cider er lavet af økologiske Santana-æbler fra Fyn og franske bitteræbler fra Lolland. Cideren har en høj alkoholprocent på 7,3% vol. og har 2. gæret 10 måneder på flaske. Cideren er tør, men har en flot syrlig og parfumeret aromatisk duft af stikkelsbær, mynte og citrus. Smagen frisk med en dejlig fyldig syre og bitterhed, som leder tankerne hen på tropisk citrusfrugt og surt slik med noter af anis og limeskal. En fremragende ærlig tør dansk æblecider med masser af gæret dansk æblesmag. Cuvéen, Santana er en anelse sødere og mere syrlig end Sort Ciders knastørre Belle Pigeon Cuvée og Stål Cuvée, som også kan købes i butikken og webshoppen.

 

Scroll to Top