Danske Cidere – Vinter 2023/24

Smagekasse med 6 forskellige vilde og naturlige cidere fra Danmark. Alle cidere er gæret naturligt efter de mest strikse naturcider-/naturvinsprincipper, pét-nat og alt det der smarte, men det gør også ciderne ekstra interessante og adskiller sig fra andre producenters cidere, da de er et særligt godt håndværk. Og så er det også noget af det allerbedste danske cider i én kasse.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

 

kr.800.00

Læs mere

Mergelsø, Perry, 2020, Midtjylland, 6,5%, 75 cl.
Lavet på 100% lokale økologiske blandede danske pærer fra og omkring Mergelsø. En utrolig delikat sødmefuld duft af pære i næsen. Smagen er læskende med masser af sprød dansk pæresmag og afsluttes af en let bitter mundfylde, som giver noget karakter og struktur. Pærecideren er mild og let og vil gå godt som velkomstdrik eller til lette frokostretter, salater eller retter med fisk.
Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.  Godt bud på en “nyklassisk” dansk cider.

Apophenia, 2020-07-RA’90IP10, Rød Aroma-Solaris-maceration-Ildrød Pigeon, 2020, København, 5,4 % vol.
Skøn, sprød og læskende tør dansk cider lavet på en blanding af Rød Aroma og Ildrød Pigeon-æbler. Mosten fra Rød Aroma er macereret 3 uger med Solaris-druer.   Ekstrem vellykket cuvée fra Apophenia, som holder til i Københavns Nordhavn. Cideren er flot balanceret mellem en tropisk frugtsødme og en karakterfuld frisk dansk æblesyre. Cideren er spontangæret uden nogen form for intervention. En rigtig sprød dansk cider, som man bare får lyst til at drikke mere af.

Nagelsbjerg, Belle de Boskoop ’19, Bøsserup, 8,5 %, 75cl.
Ren Belle de Boskoop fra plantagen ved Bøsserup i Odsherred. Dyb moden duft af knust æble med lidt toner af træ og skovbund. I munden intens moden frugt med  kraftig syre, stor fylde, og en lille astringens der er fint afrundet af de 3+ års flaskelagring. Fremstillet på den traditionelle metode med sukker til afsluttende flaskegæringen. Cideren er frisk med høj syre og en kraftfuld smag af modne og let bitre æbler. Cideren har en fin balance mellem syre, bitterhed og frugtsødme, samt en flot mundfylde. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er lavet efter Methode Traditionelle og er som stortset alt cider her på siden, uden tilsat svovl.

Fejø Cider, She Cider, Fejø, 2022, 5%, 75cl.
“She Cider” er en halvtør og frisk cider, da den er lavet på 75% Guillevic æbler, som er kendt for sin ekstremt aromatiske friske æblesmag og 25% cideræblesorter. Guillevic bruges sommetider til single-sorts cider, da æblet både indeholder bitterhed, syre, højt sukkerindhold og vigtigst er ekstremt parfumeret æblet. Cideren er naturligt gæret og har derfor en ærlig og naturlig duft af gærede krydrede æbler. Smagen er flot balanceret mellem bitterhed og friskhed, som binder sødmen flot sammen. Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk ciderpioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt.

Sort Cider, Santana, 2022, Øko,  7,3 %, 75cl.
Knastørre æblebobler fra Sort Cider, nærmere bestemt Stengården i Dræby på Fyn. Denne cider er lavet af økologiske Santana-æbler fra Fyn og franske bitteræbler fra Lolland. Cideren har en høj alkoholprocent på 7,3% vol. og har 2. gæret 10 måneder på flaske. Cideren er tør, men har en flot syrlig og parfumeret aromatisk duft af stikkelsbær, mynte og citrus. Smagen frisk med en dejlig fyldig syre og bitterhed, som leder tankerne hen på tropisk citrusfrugt og surt slik med noter af anis og limeskal. En fremragende ærlig tør dansk æblecider med masser af gæret dansk æblesmag. Sort Cider laver cider, der afviger markant fra andre danske producenter, da det skal ses mere som et skønt dansk alternativ til Crémant eller Champagne.

Langstedgård, Fur United, Fur, 2021, 5,9 %, 75cl.
Vildgæret cider lavet udelukkende på lokale Ananas-æbler, Cox Orange, Discovery, Gråstenæbler og vild-/cideræbler fra øen Fur i Limfjorden. Du bliver mødt af en skøn duft af hyldeblomst, citrus og frisk honningmelon. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og har en flot fylde og smag af fuldmodne, friske danske æbler og tropisk frugt. Cideren er en klassisk tør vinøs cider, som minder meget om andre danske naturciderproducenter i stil og smag. Syren er karakterfuld og fyldig, og derfor kan cideren sagtens drikkes til tungere, krydrede, syreholdige retter eller mad, hvor syren kan balancere smagsoplevelsen. Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur. Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.

 

Scroll to Top