Danske Cidere – Forår 2023

Smagekasse med 7 forskellige vilde og naturlige cidere fra Danmark. Alle cidere er gæret naturligt efter de mest strikse naturcider-/naturvinsprincipper, pét-nat og alt det der smarte, men det gør også ciderne ekstra interessante og adskiller sig fra andre producenters cidere, da de er et særligt godt håndværk. Og så er det også noget af det allerbedste danske cider i én kasse.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

 

kr.800.00

Læs mere

Bjerregaarden, Quince Cider, 2020, 5 %, 75cl.
Cideren er sammensat af spiseæbler, cideræbler og kvæder. Kvæderne er presset og har derefter ligget i tanken i 3 uger for at trække maksimalkvædeduft og smag ud af dem. Cideren er lavet over to år og besidder derfor både smagen af modnet kvæde (dyb frugtkaramelaroma) og den mere friske kvæde (aroma og syre). Cideren er startet med vildgær og afsluttet med kulturgær. Cideren er tilsat en smule kulsyre ved degorgering og indeholder ingen tilsatte sulfitter. Bjerregaarden er en økologisk æbleplantage, grundlagt af Ritt Bjerregaard i 1982, og er nu drevet af Mads Syberg og Signe Schrøder.

Apophenia, 2020-07-RA’90IP10, Rød Aroma-Solaris-maceration-Ildrød Pigeon, 2020, København, 5,4 % vol.
Skøn, sprød og læskende tør dansk cider lavet på en blanding af Rød Aroma og Ildrød Pigeon-æbler. Mosten fra Rød Aroma er macereret 3 uger med Solaris-druer.   Ekstrem vellykket cuvée fra Apophenia, som holder til i Københavns Nordhavn. Cideren er flot balanceret mellem en tropisk frugtsødme og en karakterfuld frisk dansk æblesyre. Cideren er spontangæret uden nogen form for intervention. En rigtig sprød dansk cider, som man bare får lyst til at drikke mere af.

Gemmemost, B74 Tåsinge, 2020, Fyn, 5,9%, 37,5cl.
Denne cider fra Gemmemost er lavet på en blanding af de danske klassiskere Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Clara Friis-pærer.  Du mødes af en foral duft af roser, kvæde og vingummi. Vinøs, let mineralsk smag af frisk citrusfrugt og overmodne gærede æbler. Gemmemost er en lille dansk ciderproducent, som ligger nord for København, men som bruger æbler og frugt fra Tåsinge på i det Sydfynske øhav. Ciderne er selvfølgelig vildgæret og uden tilsætningstoffer, vand, sukker osv..

Nagelsbjerg, Sejerø ’19, Sejerø, 8,5 %, 75cl.
Vildgæret og knastør cider lavet på sorterne Filippa, Golden Delicious og Belle de Boskoop. Cideren er knastør og vinøs med en fantastisk koncentreret duft af fuldmodne æbler og honning. Cideren er frisk med høj syre og en kraftfuld smag af modne og let bitre æbler. Cideren har en fin balance mellem syre, bitterhed og frugtsødme, samt en flot mundfylde. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er lavet efter Methode Traditionelle og er som stortset alt cider her på siden, uden tilsat svovl.

Fejø Cider, Tender Brut ’19, Fejø, 5,0%, 37,5cl.
Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk cider pioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt. “Tender Brut” er i fransk forstand en tør cider, men os en halvtør og sødmefuld cider. Dog er der en fantastisk god balanceret bitterhed og friskhed, som giver cideren en kraftfuld og rund smag.

Sort Cider, Belle Pigion 2020, Øko,  9,3 %, 75cl. 
Knastørre æblebobler fra Sort Cider, nærmere bestemt Stengården i Dræby på Fyn. Sort Cider laver snorlige, sprød æblecider, som stilmæssigt ligger sig tæt op af tør Crémant eller Champagne, men selvfølgelig kun på danske æbler. Denne cider er lavet af sorterne Belle de Boskoop og Pigeon, som er klassiske danske madæbler. Cideren er på hele 9,1% vol., er knastør, men med en flot aromatisk og ærlig frisk æblesmag med noter af stikkelsbær, citrus, grønne druer, marcipan og let petrolium, som man kender fra Alsace-vine, særligt Riesling. Cideren er mineralsk med en flot tør og sprød boblende mundfylde, som balanceret skønt af en vinøs og bitter kant, som giver en forfriskende oplevelse. Ciderne er gæret på champagnegær efter traditionel metode. 465 flasker lavet.

Ciderrevolution, Møn 2021, 7,5%, 75cl.
Tør dansk cider lavet på økologiske æbler fra Frugtgården Møn. Cideren er lavet på de klassiske danske sorter; Holsteiner Cox, Belle de Boskoop, Ingrid Marie, samt sorterne Pigeon og Topaz, og 20% bittersøde cideræbler. Cideren er vores, Ciderrevolutions, forsøg p å en 100% ren vildgæret tør dansk cider, som stadig har noget restsødme. De danske æbler giver en vinøs og frisk smag af modne danske æbler og citrusfrugt. Duften er let gæret med funky noter af hvid naturvin. Boblerne er naturlige og kommer fra den afsluttende flaskegæring (også kaldet pétnat). Vi har lavet cideren udelukkende på vores favoritsorter. Belle de Boskoop er et sent madæble, som har en kraftig syre og bitterhed. Holsteiner Cox for sin aromatiske frugtige sødme. Ingrid Marie for sin unikke danske friskhed. Topaz giver en krydred tropisk surhed og Pigeon er det “danske cideræble” med aromatisk intens frugtig bitterhed, som sammen med de klassiske franske cideræbler, giver de nødvendige bitterstoffer til at holde på frugtsmagen, når sukkeret gæres væk. En vinøs og frugtig dansk cider, som vi er meget glade for!

 

Scroll to Top