Danske Cidere - Sensommer 2022

Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere fra Danmark. Alle cidere er gæret naturligt efter de mest strikse naturcider-/naturvinsprincipper, pét-nat og alt det der smarte, men det gør også ciderne ekstra interessante og adskiller sig fra andre producenters cidere, da de er et særligt godt håndværk. Og så er det også noget af det allerbedste danske cider i én kasse.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

 

kr.800.00

Læs mere

Bjerregaarden, Foxwelp 2020, 4,8%, 75cl.
Fantastisk fyldig, halvtør cider fra det danske cideri, Bjerregaarden. Cideren er lavet på forskellige cideræblesorter fra plantagen og duften er funky, let staldet, men med en tung fyldig karamelliseret æblesødme. Smagen er kompleks med en god balanceret bitterhed, som man kender fra engelsk cider. Fin syre, middel tannin og et strejf af vildgæret landlighed.
Cideren er fremstillet på 100% cideræbler og 100% vildgæret. Cideræblerne i denne cider er bl.a Foxwelp, Stembridge Jersey, Noël de Champs og den er gæret med et minimum af intervention. Cideren er tilsat en smule kulsyre ved degorgering og er uden tilsatte sulfitter. Bjerregaarden er en økologisk æbleplantage, grundlagt af Ritt Bjerregaard i 1982, og er nu drevet af Mads Syberg og Signe Schrøder.

Langstedgård, Casiopaia  2020, 5,9%, 75cl.
Beskrivelse kommer snarest!

Fejø Cider, Demi Sec 2020, Fejø, 4,5%, 37,5cl.
“Demi-Sec” er en sød og indbydende halvtør cider med masser af fyldig smag af kandiserede modne æbler. Cideren er naturligt gæret og har derfor en ærlig og naturlig duft af gærede krydrede æbler. Smagen er flot balanceret mellem bitterhed og friskhed, som binder sødmen flot sammen. Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk cider pioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt.

Sort Cider, Belle Pigion 2020, Øko,  9,3 %, 75cl. 
Knastørre æblebobler fra Sort Cider, nærmere bestemt Stengården i Dræby på Fyn. Sort Cider laver snorlige, sprød æblecider, som stilmæssigt ligger sig tæt op af tør Crémant eller Champagne, men selvfølgelig kun på danske æbler. Denne cider er lavet af sorterne Belle de Boskoop og Pigeon, som er klassiske danske madæbler. Cideren er på hele 9,1% vol., er knastør, men med en flot aromatisk og ærlig frisk æblesmag med noter af stikkelsbær, citrus, grønne druer, marcipan og let petrolium, som man kender fra Alsace-vine, særligt Riesling. Cideren er mineralsk med en flot tør og sprød boblende mundfylde, som balanceret skønt af en vinøs og bitter kant, som giver en forfriskende oplevelse. Ciderne er gæret på champagnegær efter traditionel metode. 465 flasker lavet.

Ciderrevolution, Møn 2021, 7,5%, 75cl.
Tør dansk cider lavet på økologiske æbler fra Frugtgården Møn. Cideren er lavet på de klassiske danske sorter; Holsteiner Cox, Belle de Boskoop, Ingrid Marie, samt sorterne Pigeon og Topaz, og 20% bittersøde cideræbler. Cideren er vores, Ciderrevolutions, forsøg p å en 100% ren vildgæret tør dansk cider, som stadig har noget restsødme. De danske æbler giver en vinøs og frisk smag af modne danske æbler og citrusfrugt. Duften er let gæret med funky noter af hvid naturvin. Boblerne er naturlige og kommer fra den afsluttende flaskegæring (også kaldet pétnat). Vi har lavet cideren udelukkende på vores favoritsorter. Belle de Boskoop er et sent madæble, som har en kraftig syre og bitterhed. Holsteiner Cox for sin aromatiske frugtige sødme. Ingrid Marie for sin unikke danske friskhed. Topaz giver en krydred tropisk surhed og Pigeon er det “danske cideræble” med aromatisk intens frugtig bitterhed, som sammen med de klassiske franske cideræbler, giver de nødvendige bitterstoffer til at holde på frugtsmagen, når sukkeret gæres væk. En vinøs og frugtig dansk cider, som vi er meget glade for!

Raw Cider, The Bells Symphony 2020, 7,5%, 75cl.
Denne cider symfoni indeholder ni forskellige slags æbler, samt lidt kvæde, hvor basen er Belle Boskoop. Livlig kulsyre, ledsaget af det friske og syrlige og den let udtørrende karakter, gør den til det ideelle alternativ til champagne eller crément. Smagsprofil af stikkelsbær, grønne æbler og melon.
Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade hvori den naturlige gær fra æblets overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

 

Scroll to Top