Danske Cidere - Vinter 2022

Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere fra Danmark. Alle cidere er gæret naturligt efter de mest strikse naturcider-/naturvinsprincipper, pét-nat og alt det der smarte, men det gør også ciderne ekstra interessante og adskiller sig fra andre producenters cidere, da de er et særligt godt håndværk. Og så er det også noget af det allerbedste danske cider i én kasse.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

 

DKK875.00

Læs mere

RAW Cider, Bellerina Cider, Kalundborg, 2020, 6,9%, 75cl.
Cideren er lavet på sorterne Ingrid Marie, Golden Delicious, Belle Boskoop, Spartan og Elstar. Smagen er en fin blanding af overmodne æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi. Cideren er vildgæret og tør, som rigtig dansk cider typisk er. Den fyldige smag af overmodne æbler giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på bagte æbler og kanel. Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra æblets overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

Nagelsbjerg, Birkerød Wildstyle ’17, 7,5 %, 75cl. 
Vildgæret og tør cider lavet udelukkende på vilde æbler fra Birkerød og omegn. Du bliver mødt af en skøn duft af honning og modne gærede æbler. Cideren er en af Jens Peters (Nagelsbjergs) mere sødmefulde cidere og har en fed gæret karamelliseret smag af danske æbler. Cideren er tør, men ikke knastør, og har en flot vinøs og let bitter koncentreret smag med noter af troptisk frugt. Jens Peter er manden bag, og stilen er altid tør, ofte knastør, og flaskerne har ofte flere års modning på bagen inden de frigives. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag, hvis man er til tør, snorlige, fed dansk naturvin på æbler. Som stort set alt cider her på siden, uden tilsat svovl.

Horn Cider, FRIGU* 2018, Låsby, 11 %, 75cl.
FRIGU* er knastør mousserende æblevin fremstillet på håndplukkede Bramley og Belle de Boskoop. Cideren er håndlavet og hånddegorgeret i mosteriet Kristinesminde ved Silkeborg.  Den rene æblesmag fra de syrlige vinteræbler giver denne vin dybde, fylde og gør FRIGU* til en stor smagsoplevelse. FRIGU*s bobler er dannet ved 2. gæring på flaske efter champagnemetoden. Cideren er tilsat koldslynget honning for at give en mere dyb og rund smag.  Friskheden gør den til et oplagt valg sammen med ost, eller fed mad. 

Mergelsø, November Cider, 2020, Midtjylland/Danmark, 7,1%, 75 cl. 

November cideren er lavet på de sene danske æblesorter. En sen modning, skaber ofte også en kraftigere og mere aromatisk cider.  I cideren indgår 40% vilde æbler, samt Nonnetitter, Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Rød Aroma. På trods af sin relativ høje alkoholprocent er der masser fyldig æblesmag. Cideren er tør, men smagen udvikler sig flot i munden og giver flot kraftig smag af friske danske æbler. Hvor “lillebroderen” September cider har en læskende høj syre, så har November cideren en tungere, kraftigere og mere aromatisk gæret æblesmag. En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England. Godt bud på en “nyklassisk” dansk cider.

 

Æblerov, Cox i Pæren, 2020, Svinninge, 7,0%, 75cl.
Vildgæret dansk cider lavet på et mix af Hosteiner Cox æbler og blandede pæresorter fra Lærkehøj frugtplantage. Cideren er tør, vinøs og forfriskende med en flot æblesmag, samt en subtil frisk pæreduft.  På trods af den høje alkoholprocent og det lave sukkerindhold har cideren stadig en god balanceret sødme, bitterhed og syrlig smag, som giver en kraftig ren og ærlig gæret æblesmag. Blandingen af æbler og pærer giver en ret interessant oplevelse, der leder  tankerne hen på naturvin (orangevin), bare på danske æbler og pærer.  Æblerov var de første, der gjorde cider til en vild og naturlig hipsterting på de københavnske restauranter og de har altid haft en vinøs ciderstil, hvor cider og vin smelter sammen.

Fejø Cider, Tender Brut ’20, Fejø, 5,0%, 75cl.
Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk cider pioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt. “Tender Brut” er i fransk forstand en tør cider, men os en halvtør og sødmefuld cider. Dog er der en fantastisk god balanceret bitterhed og friskhed, som giver cideren en kraftfuld og rund smag

 

 

Scroll to Top