Ciderbar to-go (12 stk)

Smagekasse med seks forskellige rigtige cidere:

(FR) Pommier demi-sec, 2019, 4,5% vol, 2 stk.

(ES) Kupela Basque Brut / tør, 2019,  6%, 2 stk.

(ES) Kupela Basque Demi-sec / halvtør,  2019, 4%, 2 stk.

(FR) Ferme de L’Yoinniére, Poire Domfront 33cl, 2020, 4,5%, 2 stk.

(ES) Gúzman, Sidra Extra, Asturien/Spanien, 2020, 6%, 33cl. 2 stk.

(ENG) Severn Cider, Dry Sparkling Cider, 2020, 5,8%, 33cl. (2 stk.)

kr.455.00

Læs mere

Ciderbar to-go  (12 stk.)

LÆS MERE

Ferme de L’Yoinniére, Domfront 33cl, 2020, Normandiet/Frankrig, 4,5% vol, 33cl., 2 stk.
Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. 

Gúzman, Sidra Extra, Asturien/Spanien, 6%, 33cl. 2 stk.
Sidra Extra er traditionel spansk cider, som man finder i Asturien og Baskerlandet. Det er med lette bobler, en kraftfuld syre/surhed og relativ høj alkoholprocent. Spansk cider er meget syrligt, tørt og næsten surt, og er derfor et lidt særligt bekendskab, hvis man ikke har smagt spansk cider før. Det kan derfor også minde om noget volatilt og syrligt orangevin.

Pommier demi-sec, 2019, Bretagne/Frankrig, 4,5% vol, 33cl., 2 stk. 
Klassisk, men formidabel halvtør cider på franske cideræbler fra Bretagne. Duft af frugtige modne æbler og karamel. Masser af fylde, sødme og kun let gærede noter i smagen. Cideren formår at balancere end frugtig sødme med en fin frisk og halvtør eftersmag, hvilket især vil være interessant for folk med hang til sød, men selvfølgelig rigtig(!) cider.

KUPELA BASQUE BRUT/TØR, 2019, Baskerlandet  6%, 33cl., 2 stk. 
Frisk og let vinøs cider fra Baskerlandet. Cideren er en elegant syrlig cider med fine bobler og en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme. Høj alkoholprocent, men enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Cideren er vildgæret og naturlig og er Kupelas flagskib på 33cl. Lavet af lokale baskiske cideræbler uden tilsætnings- stoffer eller tilsat svovl.

KUPELA BASQUE DEMI-SEC/HALVTØR,  2019, Baskerlandet, 4%, 33cl., 2 stk.
Kupela demi-sec er den moderne nordspanske cider. Masser er sødme og frugt, hvilket giver cideren en enorm fylde. En balanceret friskhed og halvtør vinøs eftersmag som leder tankerne hen på sød cava. Noter af blomster, honning og citrus. Lavet af lokale baskiske æbler, uden tilsætningstoffer og kun gæret op til 4% for at bevare en masse sødme. En simpel og lækker cider, som med sikkerhed vil blive en publikumsfavorit.

Severn Cider, Dry Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 33cl., 2 stk.
Du har ikke smagt rigtig tør engelsk cider, før du har smagt “farmehouse” cider eller tør craft cider som denne. Tør og kraftfuld cider med gode tanniner og bitterhed, som er klassisk for traditionel engelsk cider. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret æblesmag, og hvor sødmen er centralt i klassisk fransk cider, er det her bitterheden og den lidt “øllede” karakter,  som er i fokus. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter.

 

Scroll to Top