Engelsk Ciderbar to-go (12 stk)

Smagekasse med seks forskellige engelske cidere fra to af de bedste producenter af rigtig cider i Somerset og Gloucestershire :

Severn Cider, Sweet, 2020, 5,8%, 2stk.

Severn Cider, Perry (pærecider), 2020, 5,4%, 2stk.

Severn Cider, Dry, 2020, 5,8%, 2stk.

Pilton Cider, Tamoshanta, 2020, 4,5%, 2stk.

Pilton Cider, Somerset Keeved Cider, 2020, 4,5%, 2stk.

Pilton Cider, Two Rivers, 2020, 6,3%, 2stk.

 

kr.455.00

Ikke på lager

Læs mere

Ciderbar to-go – Engelsk (12 stk.)

Severn Cider, Dry Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 33cl. (2 stk.)
Du har ikke smagt rigtig tør engelsk cider, før du har smagt “farmehouse” cider eller tør craft cider som denne. Tør og kraftfuld cider med gode tanniner og bitterhed, som er klassisk for traditionel engelsk cider. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret æblesmag, og hvor sødmen er centralt i klassisk fransk cider, er det her bitterheden og den lidt “øllede” karakter,  som er i fokus. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

OBS! Severn Cider, Perry, er udgået, så i stedet har en fransk pærecider infiltreret kassen:  

Ferme de L’Yoinniére, Domfront 33cl, 2020, Normandiet/Frankrig, 4,5% vol, 33cl., 2 stk.
Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Severn Cider, Sweet Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 33cl. (2 stk.)
Halvtør og kraftfuld traditionel engelsk cider med god sødme, tanniner og bitterhed. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret sødmefuld smag af fuldmodne æbler.  Cideren har udover en god sødme og bitterhed også en lidt “øllet” karakter. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

Pilton Cider, Tamoshanta, Barrel-fermented, 2020, 4,5%, 33cl. (2 stk.)
Halvtør engelsk cider fra Somerset fadlagret på skotske whisky-tønder. Cideren har en ren gæret og karamelliseret æblesmag med noter af vanilje fra fadlagringen. Balancerede tanniner og bitterhed fra de engelske cideræbler giver en frugtig og kraftfuld cider. Cideren er keeved og herefter vildgæret ved kølige temperaturer først på ståltanke og afsluttende modnet på egetræs-whiskytønder. Keeving er den naturlige proces, hvor gær-næring fjernes fra mosten, så gærcellerne ikke kan gærer alt sukker væk, og cideren derfor bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Pilton Cider, Two Rivers,  2020, 6,3%, 33cl. (2 stk.)
Klassisk engelsk cider lavet på Jonagold-æbler fra Somerset. Cideren er tør med en ren gæret, let funky og røget karamelliseret æblesmag.  Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin.  Det er en fantastisk cider, hvis du er til de traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Selvom cideren er tør, har den stadig en god æblesødme. Dette da cideren er keeved, hvilket betyder at gær-næring fjernes fra mosten, så gærcellerne ikke kan gærer alt sukker væk, og cideren derfor bibeholder restsukker og sødme.  Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Pilton Cider, Somerset Keeved Cider, 2020, 4,5%, 33cl. (2 stk.)
Halvtør engelsk cider fra Somerset. Cideren har en ren gæret og karamelliseret æblesmag. Balancerede tanniner og bitterhed fra de engelske cideræbler giver en frugtig og kraftfuld cider. Cideren er vildgæret og kun delvist gæret ud vha. keeving for at få  en naturlig halvtør cider uden tilsat sukker eller pasteurisering. Keeving er den naturlige proces, hvor gær-næring fjernes fra mosten, så gærcellerne ikke kan gærer alt sukker væk, og cideren derfor  bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Scroll to Top