Engelske cidere (12 stk x 50 cl.)

Engelske cidere –  2021 – 12 x 50 cl
Smagekasse med engelske cidere fra Somerset og Gloucestershire. Ciderne er nøje udvalgt og repræsenterer de forskellige stilarter indenfor rigtig og klassisk engelsk cider på 100% gæret most.

kr.615.00

Ikke på lager

Læs mere

Perry’s, Redstreak, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50cl. (1 stk.)
Redstreak er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har masser af sødme, friskhed og rund aromatisk æblesmag. Farven er lys og klar. Indbydende duft af blomster, honning og engelsk vingummi. Ren og mild gæret æblesmag, samt en sprød friskhed og noter af te fra de lette tanniner. En medium (halvtør) cider med rund fyldig, let gæret og let bitter smag. Til dig, der er mest til sødere cidere, men gerne stadig vil have lidt bitterhed og syre.

Perry’s, Tremlett, 2019, Somerset/England, 5,9%, 50cl. (1 stk.)
Tremlett er en klassisk medium dry cider fra Somerset. Cideren har masser af frugtsødme og samtidig kraftige tanniner og god bitterhed, som rigtig engelsk cider er kendt for. Farven er let øl-/ravfarvet og duft af honning og rene gærede æbler uden lugt af vildgær eller stald. Smagen er frugtig og frisk i starten, nærmest lidt eksotisk citrusfrugt/ananas, og afløses af en fin tørhed fra tanninerne, som giver cideren en god fyldig karakter. En skøn engelsk cider med kraftig æblesmag, medium dry og med fin bitterhed.

Perry’s, Dabinett, 2019, Somerset/England, 5,6%, 50cl. (1 stk.)
Dabinett er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har en vinøs gæret sødme, som leder tankerne hen på sød druevin. Dabinett er den sødeste af vores Perry´s cidere og balancerer den tunge sødme fra Dabinett-æblet med en flot mængde tanniner, som giver cideren en let og frisk afsluttende bitterhed. Duften og smagen har kraftige noter af honning, blomster og frugtig is-te. Dabinett er til dig, som elsker sødmefulde cidere.

Burrow Hill, Cider, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50cl. (1 stk.)
Medium dry farmhouse cider fra Burrow Hill i Somerset. Traditionel engelsk gårdcider, som har dybde og kraft, og en ærlig naturlig gæret æblesmag. Cideren har en let røget og karamelliseret æblesmag, som man kender det fra vildgærede, især franske cidere. I England kalder man det “vådt får” eller hø, som giver denne lidt staldagtige karakter. Samtidig har cideren dog masser af tanniner og bitterhed, som man kender fra tradionelt engelsk cider. Det er en fantastisk cider, hvis du er til de helt traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Cideren er lavet på 11 forskellige cideræblesorter, er gæret på trætønder og har lette bobler.

Burrow Hill, Perry, 2019, Somerset/England, 6,3%, 50cl. (2 stk.)
Frisk og syrlig tør pærecider fra Burrow Hill i Somerset. Dette er en helt tradionelt perry (engelske ord for pærecider), som med sin karakterisktiske syre og lette surhed, skaber en frisk og kratfuld smagsoplevelse. Engelsk pærecider er mere “surt” og bittert end fransk Poiré, hvilket skyldes de særlige engelske pæresorter. Smagen er frisk, balanceret sur og med noter af salmiaklakrids. Perry´en har en vinagtig tørhed, fine bobler og let volatil syre, og er særlig interessant for folk, der godt kan lidt tørre og halvbitre cidere med god syre.

Severn Cider, Dry Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 50cl. (2 stk.)
Du har ikke smagt rigtig tør engelsk cider, før du har smagt “farmehouse” cider eller tør craft cider som denne. Tør og kraftfuld cider med gode tanniner og bitterhed, som er klassisk for traditionel engelsk cider. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret æblesmag, og hvor sødmen er centralt i klassisk fransk cider, er det her bitterheden og den lidt “øllede” karakter,  som er i fokus. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

Severn Cider, Medium Sparkling Perry, Gloucestershire/England, 2020, 5,4%, 50cl. (2 stk.)
En fremragende traditionel, delikat og sprød engelsk pærecider, som overvejende er lavet af ciderpæresorten; Blakeney Red. Pærecideren, eller Perry’en som det kaldes i England, er halvtør i engelsk forstand og har derfor stadig en del restsødme og derfor frugtig pæresmag. Perry’en har en duft af (over)modne sure pærer, citrusfrugt og en let vinøs gæret friskhed. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Engelsk Perry er ofte tørt med højere syre sammenlignet med fransk Poiré, men denne Perry fra Severn har stadig en utrolig fyldig pæresmag.

Severn Cider, Sweet Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 50cl. (2 stk.)
Halvtør og kraftfuld traditionel engelsk cider med god sødme, tanniner og bitterhed. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret sødmefuld smag af fuldmodne æbler.  Cideren har udover en god sødme og bitterhed også en lidt “øllet” karakter. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

Scroll to Top