Engelske cidere (12 stk)

Engelske cidere –  2021
Smagekasse med seks forskellige (2 stk. af hver) engelske cidere fra Somerset og Herefordshire. Ciderne er nøje udvalgt og repræsenterer de forskellige stilarter indenfor rigtig og klassisk engelsk cider på 100% gæret most.

DKK630.00

Læs mere

Perry’s, Redstreak, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50 cl.
Redstreak er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har masser af sødme, friskhed og rund aromatisk æblesmag. Farven er lys og klar. Indbydende duft af blomster, honning og engelsk vingummi. Ren og mild gæret æblesmag, samt en sprød friskhed og noter af te fra de lette tanniner. En medium (halvtør) cider med rund fyldig, let gæret og let bitter smag. Til dig, der er mest til sødere cidere, men gerne stadig vil have lidt bitterhed og syre.

Perry’s, Tremlett, 2019, Somerset/England, 5,9%, 50 cl.
Tremlett er en klassisk medium dry cider fra Somerset. Cideren har masser af frugtsødme og samtidig kraftige tanniner og god bitterhed, som rigtig engelsk cider er kendt for. Farven er let øl-/ravfarvet og duft af honning og rene gærede æbler uden lugt af vildgær eller stald. Smagen er frugtig og frisk i starten, nærmest lidt eksotisk citrusfrugt/ananas, og afløses af en fin tørhed fra tanninerne, som giver cideren en god fyldig karakter. En skøn engelsk cider med kraftig æblesmag, medium dry og med fin bitterhed.

Perry’s, Dabinett, 2019, Somerset/England, 5,6%, 50 cl.
Dabinett er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har en vinøs gæret sødme, som leder tankerne hen på sød druevin. Dabinett er den sødeste af vores Perry´s cidere og balancerer den tunge sødme fra Dabinett-æblet med en flot mængde tanniner, som giver cideren en let og frisk afsluttende bitterhed. Duften og smagen har kraftige noter af honning, blomster og frugtig is-te. Dabinett er til dig, som elsker sødmefulde cidere.

Dunkertons, Blackwells Seeding Organic, Herfordshire/England, 7,5%, 50cl.
Er du til tør cider med masser af tanniner og god bitterhed, så er det her sagen. Denne enkeltsortscider (Blackweels Seeding) er gæret helt op på 7,5 % i alkohol, hvilket giver en tør og frisk cider med kraftig tanniner og bitterhed. De gode bitre noter betyder, at smagen bliver hængende længe i munden, og skaber en meget flot balance mellem det bitre og det aromatiske. Smagen er tilmed fin slank, let alkohol med en tør og syrlig afslutning. Kraftig farmhousecider, fine bobler og uden for meget vildgær/stald i næsen.

Burrow Hill, Perry, 2019, Somerset/England, 6,3%, 50 cl.
Frisk og syrlig tør pærecider fra Burrow Hill i Somerset. Dette er en helt tradionelt perry (engelske ord for pærecider), som med sin karakterisktiske syre og lette surhed, skaber en frisk og kratfuld smagsoplevelse. Engelsk pærecider er mere “surt” og bittert end fransk Poiré, hvilket skyldes de særlige engelske pæresorter. Smagen er frisk, balanceret sur og med noter af salmiaklakrids. Perry´en har en vinagtig tørhed, fine bobler og let volatil syre, og er særlig interessant for folk, der godt kan lidt tørre og halvbitre cidere med god syre.

Burrow Hill, Cider, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50 cl.
Medium dry farmhouse cider fra Burrow Hill i Somerset. Traditionel engelsk gårdcider, som har dybde og kraft, og en ærlig naturlig gæret æblesmag. Cideren har en let røget og karamelliseret æblesmag, som man kender det fra vildgærede, især franske cidere. I England kalder man det “vådt får” eller hø, som giver denne lidt staldagtige karakter. Samtidig har cideren dog masser af tanniner og bitterhed, som man kender fra tradionelt engelsk cider. Det er en fantastisk cider, hvis du er til de helt traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Cideren er lavet på 11 forskellige cideræblesorter, er gæret på trætønder og har lette bobler.

Scroll to Top