Engelske cidere (13 stk)

Engelske cidere –  2021
Smagekasse med engelske cidere fra Somerset og Herefordshire. Ciderne er nøje udvalgt og repræsenterer de forskellige stilarter indenfor rigtig og klassisk engelsk cider på 100% gæret most. OBS. Billedet kan være misvisende, da vi løbende skifter ud i de engelske cidere. Se derfor beskrivelsen for overblik over ciderne.

DKK630.00

Læs mere

Perry’s, Redstreak, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50 cl. (2 stk.)
Redstreak er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har masser af sødme, friskhed og rund aromatisk æblesmag. Farven er lys og klar. Indbydende duft af blomster, honning og engelsk vingummi. Ren og mild gæret æblesmag, samt en sprød friskhed og noter af te fra de lette tanniner. En medium (halvtør) cider med rund fyldig, let gæret og let bitter smag. Til dig, der er mest til sødere cidere, men gerne stadig vil have lidt bitterhed og syre.

Perry’s, Tremlett, 2019, Somerset/England, 5,9%, 50 cl. (2 stk.)
Tremlett er en klassisk medium dry cider fra Somerset. Cideren har masser af frugtsødme og samtidig kraftige tanniner og god bitterhed, som rigtig engelsk cider er kendt for. Farven er let øl-/ravfarvet og duft af honning og rene gærede æbler uden lugt af vildgær eller stald. Smagen er frugtig og frisk i starten, nærmest lidt eksotisk citrusfrugt/ananas, og afløses af en fin tørhed fra tanninerne, som giver cideren en god fyldig karakter. En skøn engelsk cider med kraftig æblesmag, medium dry og med fin bitterhed.

Perry’s, Dabinett, 2019, Somerset/England, 5,6%, 50 cl. (2 stk.)
Dabinett er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har en vinøs gæret sødme, som leder tankerne hen på sød druevin. Dabinett er den sødeste af vores Perry´s cidere og balancerer den tunge sødme fra Dabinett-æblet med en flot mængde tanniner, som giver cideren en let og frisk afsluttende bitterhed. Duften og smagen har kraftige noter af honning, blomster og frugtig is-te. Dabinett er til dig, som elsker sødmefulde cidere.

Burrow Hill, Cider, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50 cl. (2 stk.)
Medium dry farmhouse cider fra Burrow Hill i Somerset. Traditionel engelsk gårdcider, som har dybde og kraft, og en ærlig naturlig gæret æblesmag. Cideren har en let røget og karamelliseret æblesmag, som man kender det fra vildgærede, især franske cidere. I England kalder man det “vådt får” eller hø, som giver denne lidt staldagtige karakter. Samtidig har cideren dog masser af tanniner og bitterhed, som man kender fra tradionelt engelsk cider. Det er en fantastisk cider, hvis du er til de helt traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Cideren er lavet på 11 forskellige cideræblesorter, er gæret på trætønder og har lette bobler.

Pilton Cider, 2020, Somerset/England, 4,5-6,3%, 33 cl. (4 stk.)
1. “Pilton Somerset keeved cider”: Halvtør engelsk cider fra Somerset. Cideren har en ren gæret og karamelliseret æblesmag. Balancerede tanniner og bitterhed fra de engelske cideræbler giver en frugtig og kraftfuld cider.
2. “TEN”: Klassisk tør engelsk cider med en ren gæret, let funky og røget karamelliseret æblesmag. Er du til de mere traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturlig, let staldet duft, er det her sagen.
3. “Two Rivers”: Tør, frisk cider på en blanding af syrlige Jonagoldæbler og klassiske engelske cideræbler. Vildgæringen, samt en god sur- og bitterhed giver en vinøs og funky duft og smag.
4. “Tamoshanta”: Frugtigt, keeved cider, fadlagret på skotske whiskeyfade. Keeving processen giver cideren noget naturlig restsødme og fadlagringen røgede, vanilje noter. Går godt med somerset cheddar.

Pilton Cider, Pomme Pomme, 2020, Somerset/England, 4,8, 75 cl.
Pomme er fransk for æble, og navnet er en smule misvisende. Cideren er nemlig ikke kun lavet på æbler, men indeholder også kvæde. Kvæden giver bitterhed og syre til den keeved cider, der er frugtig og har en anelse restsødme.

Scroll to Top