Engelske cidere (8 stk.)

Engelske cidere –  2021 – 12 x 50 cl
Smagekasse med engelske cidere fra Somerset og Gloucestershire. Ciderne er nøje udvalgt og repræsenterer de forskellige stilarter indenfor rigtig og klassisk engelsk cider på 100% gæret most.

kr.525.00

Læs mere

Perry’s, Redstreak, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50cl.
Redstreak er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har masser af sødme, friskhed og rund aromatisk æblesmag. Farven er lys og klar. Indbydende duft af blomster, honning og engelsk vingummi. Ren og mild gæret æblesmag, samt en sprød friskhed og noter af te fra de lette tanniner. En medium (halvtør) cider med rund fyldig, let gæret og let bitter smag. Til dig, der er mest til sødere cidere, men gerne stadig vil have lidt bitterhed og syre.

Pilton,  In Touch 2, 2019+20, Bio, 5,5%, 75cl.
Super fed engelsk cider macereret med druer. Under førstegæringen lægges drueskind i blød i 3 uger i den friske let gærede most. Macerationen giver ekstra smag og tanniner til cideren. Cideren er tør med en ren gæret, let bitter og røget karamelliseret æblesmag.  Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin. Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme. Dette da cideren er keeved, hvilket betyder, at cideren ikke er gæret helt i bund. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

(Udsolgt) Severn Cider, Sweet Sparkling Cider , Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 50cl. I stedet for Severn Cider lægges en ekstra Burrow Hill Perry. 
Halvtør og kraftfuld traditionel engelsk cider med god sødme, tanniner og bitterhed. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret sødmefuld smag af fuldmodne æbler.  Cideren har udover en god sødme og bitterhed også en lidt “øllet” karakter. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

Burrow Hill, Perry (2 stks.), 2019, Somerset/England, 6,3%, 50cl.
Frisk og syrlig tør pærecider fra Burrow Hill i Somerset. Dette er en helt tradionelt perry (engelske ord for pærecider), som med sin karakterisktiske syre og lette surhed, skaber en frisk og kratfuld smagsoplevelse. Engelsk pærecider er mere “surt” og bittert end fransk Poiré, hvilket skyldes de særlige engelske pæresorter. Smagen er frisk, balanceret sur og med noter af salmiaklakrids. Perry´en har en vinagtig tørhed, fine bobler og let volatil syre, og er særlig interessant for folk, der godt kan lidt tørre og halvbitre cidere med god syre.

Perry’s, Dabinett, 2019, Somerset/England, 5,6%, 50cl.
Dabinett er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har en vinøs gæret sødme, som leder tankerne hen på sød druevin. Dabinett er den sødeste af vores Perry´s cidere og balancerer den tunge sødme fra Dabinett-æblet med en flot mængde tanniner, som giver cideren en let og frisk afsluttende bitterhed. Duften og smagen har kraftige noter af honning, blomster og frugtig is-te. Dabinett er til dig, som elsker sødmefulde cidere.

Burrow Hill, Cider, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50cl.
Medium dry farmhouse cider fra Burrow Hill i Somerset. Traditionel engelsk gårdcider, som har dybde og kraft, og en ærlig naturlig gæret æblesmag. Cideren har en let røget og karamelliseret æblesmag, som man kender det fra vildgærede, især franske cidere. I England kalder man det “vådt får” eller hø, som giver denne lidt staldagtige karakter. Samtidig har cideren dog masser af tanniner og bitterhed, som man kender fra tradionelt engelsk cider. Det er en fantastisk cider, hvis du er til de helt traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Cideren er lavet på 11 forskellige cideræblesorter, er gæret på trætønder og har lette bobler.

Perry’s, Tremlett, 2019, Somerset/England, 5,9%, 50cl.
Tremlett er en klassisk medium dry cider fra Somerset. Cideren har masser af frugtsødme og samtidig kraftige tanniner og god bitterhed, som rigtig engelsk cider er kendt for. Farven er let øl-/ravfarvet og duft af honning og rene gærede æbler uden lugt af vildgær eller stald. Smagen er frugtig og frisk i starten, nærmest lidt eksotisk citrusfrugt/ananas, og afløses af en fin tørhed fra tanninerne, som giver cideren en god fyldig karakter. En skøn engelsk cider med kraftig æblesmag, medium dry og med fin bitterhed.

Pilton Cider, Somerset Keeved Cider, 2020, 4,5%, 33cl.
Halvtør engelsk cider fra Somerset. Cideren har en ren gæret og karamelliseret æblesmag. Balancerede tanniner og bitterhed fra de engelske cideræbler giver en frugtig og kraftfuld cider. Cideren er vildgæret og kun delvist gæret ud vha. keeving for at få  en naturlig halvtør cider uden tilsat sukker eller pasteurisering. Keeving er den naturlige proces, hvor gær-næring fjernes fra mosten, så gærcellerne ikke kan gærer alt sukker væk, og cideren derfor  bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Scroll to Top