Europæiske Boblere

Europæiske Boblere –  2020
Smagekasse med seks forskellige fantastiske cidere fra hele Europa. Unik mulighed for at smage, hvordan landene i Europa laver cider. Den her kasse er for vanvittig, en sand perle.

DKK650.00

Læs mere

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2019, 4,5%, 75 cl. 
Poiré Domfront – Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% alk., og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningsstoffer, sukker eller svovl.  Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost.

Weidmann & Groh, Boskop, Hessen/Tyskland, 2019, 9%, 75 cl. 
Weidmann & Groh er en prisvindende tysk producent af apfelwein, som med denne cider, Boskop, vandt guld i kategorien bedste “Still Cider” ved CiderWorld Award 2020. Tysk cider er ofte tørt og med høj alkoholprocent sammenlignet med fransk, engelsk og dansk cider. Denne cider, er lavet på enkeltsorten Boskop, som er et kraftigt syrligt og smagfuldt madæble. Efter gæringen er cideren tilsat frostkoncenteret æblemost for at give cideren sødme. Cideren er tør, fyldig og med noter af krydrede og kogte æbler. Ciderens fyldige gærede æblesmag kombineret med en fin syre skaber en vinøs cider, som afviger betydeligt fra alle andre cidere i vores sortiment. En kraftfuld og unik æblevin, som vi er vilde med!

Kupela, Sagardoa, Baskerlandet/Spanien, Brut, 2019, 5,5%, 75 cl.
Sagardoa er klassisk og formidabel nordspansk cider med masser af syre og bitterhed. Den særlige spanske  syre balancers flot og skaber en elegant cider på højeste niveau. Smagen af sure friske æbler og eksotisk frugt. Perfekt hvis du er glad for syreholdige og spanske cidere. Cideren er lavet af de bedste økologisk æbler fra baskiske æbleplantager uden tilsætningsstoffer eller svovl. Spansk cider er tradionelt meget syrligt, næsten surt, og uden/med svage bobler. Sagardoa er en fin introduktion til spansk cider med masser af syrlig kraft, uden det stikker helt af.

Manoir d’Apreval, Saint Georges, Normandiet/Frankrig, Demi-sec, 2019, 4%, 75 cl.
Særlig cuvée AOP fra Pays d’Auge. Klassisk halvtør fransk gårdcider fra Normandiet, når det er bedst. Kraftfuldt karamelliseret æble efterfulgt af en flot balanceret sødme, syre og bitterhed fra de franske cideræbler. Ciderens 4% ABV betyder, at cideren stadig har en masse restsukker og derfor en fed frugtig fylde. Perfekt, hvis du vil prøve en halvtør og vildgæret cider, men ikke vil gå på kompromis med den ærlige og rene æblesmag. Hos Manoir D’Apreval i Normandiet går køerne frit mellem træerne på den 25 hektar æbleplantage med i alt 17 forskellige æblesorter. Her hersker Agathe, som er noget så sjældent som en kvindelig ciderproducent. Hun laver noget enorm karakterfuld cider og poiré.

Mergelsø, September Cider, 2018, Midtjylland/Danmark, 5,9%, 75 cl. 
Baseret på de tidlige sensommer æbler. Hovedsageligt bruges der gamle danske sorter, her skal nævnes Citron æbler, Ingrid Marie og “Nonnetitter”, sammen med vilde æbler til at give karakter og syre. Cidren er tør, viøs og frisk med fine bobler og dyb eftersmag af modne danske æbler. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches og i overenstemmelse med klassisk ciderfremstilling fra Frankrig og England. Forbilledlig dansk cider.

Dunkertons, Black Fox Organic, Herfordshire/England, 6,8%, 50cl.
Dunkertons laver klassisk og ærlig engelsk cider. Black Fox er en tør cider med høj alkohol og en ølagtig gæret æblesmag. Lige åbnet møder man en duft af citrus, gær og distinkt kostald som fortager sig efter lidt tid. En fed cider fra en af Englands allerbedste producenter, der nyfortolker den klassiske engelsk pubcider med klassiske engelske cideræblesorter.

Scroll to Top