Franske Gårdcidere Vinter 2023/24

Smagekassen indeholder noget af de bedste cider, vi har prøvet i Normandiet og Bretagne fra små lokale producenter.  Ciderne er tørre og halvtørre. Det er traditionel fransk gårdcider med smag af natur, hø, stald og masser af æble. Kassen indeholder seks forskellige cidere fra fem forskellige producenter.

OBS! billedet er ikke opdateret, men kassen indeholder:

 

 

kr.575.00

Læs mere

Guillet Frères, Cidre Breton Brut, 2020, Bretagne, 5,5%, 100cl.
Klassisk tør fransk cider fra Bretagne. Den tørre mostede smag træder frem og giver en fuldfed gæret karamelliseret smag af overmodne æbler. Smag krydrede, bagte æbler og noter af let røg og egetræstønder. Cideren er lavet på cidergær og er helt traditionel ren i stilen og er både god med og uden mad. Går godt til lette retter, brød, ost og lyst kød.  Chevre Chaud, Galette og madtærter vil være oplagte bud på madparring.

Cidrerie de Léguer, Granit, Bretagne, 2021, 5,5%, 75cl. 
Cédric Le Bloas, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cédric er en moderne fransk producent, er drevet af at lave rene 100% naturlige  vildgærede cidere. Moderne naturcidere har ikke den traditionelle “stald, funk og natur” i næsen og er mere rene i stilen. Cédric er en af de bedste nye producenter og har en ren frugtig stil, hvor både tørhed og sprødhed ikke er på bekostning af smag.  Cideren er tør efter franske standarder og er på 5,5%, men de frugtige cideræbler giver her en enorm fylde og cideren er derfor velegnet til mad. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne.

Chateau du Lezergue, Cidre Fermier Demi Sec, Bretagne, 4,5%, 75cl.
Klassisk halvtør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og sød frugt. Cideren er lavet på cidergær og har derfor ikke en kraftig eller skæv gærsmag, som man kender fra de vildgærede slags. En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin. Cideren er fra familie-producenten Château de Lézergué, også kaldet ”Les Trois Frères” i Bretagne, som gang på gang vinder priser for deres cidere.

Ferme de L’Yonnière – Vinot Poiré – 2021 – 75 cl – 5,5 % ABV
Poiré Vinot – Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poiré, Vinot, er en vinøs og tør pærecider med masser af frugt og kompleksitet. Den er vildgæret og frisk, men har stadig den karakteristiske fyldige pæresmag, som er en kunst at kunne bibeholde efter gæringen. Duften er floral, let frisk citrus og ja.. masser af pære!. Smag af fuldmoden pære med noter af grønne citrusfrugter og pomelo. Flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiré’en holder 6,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.  Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost. Men cideren vil også være eminent til (let bitre) salater med eksempelvis ærter, friske asparges, grøn pepper og selleri.

Cidrerie de l’Apothicaire, Frais Reel, Bretagne/Frankrig,  2020, 5,5%, 75cl.
Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Frais Reel har en sur gæret karameliserede duft af modne æbler suppleres af ren og fed naturvinøs stil . Surheden kan sammenlignes lidt med sour beer eller orangevin, uden af den bliver for dominerende eller “staldet”, som noget naturcider kan blive.  Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Frais Reel er lavet udelukkende på lokale  sure/syrlige cideræblesorter fra Bretagne, hvilket giver cideren en unik syre. Cideren vil både gå godt til tungere salater, lyst kød, fisk eller alene på terrassen.

Manoir du Kinkiz, Cornouaille, AOP, Brut, 5%, 75cl.
Cornouaille – Manoir du Kinkiz er en moderne klassiker i Ciderrevolutions sortiment. Kraftfuld naturcider med et strejf af hø og røg. Fuldmodne og karameliserede æbler balanceret med tørhed, tanniner, røg og let bitterhed. En sand perle indenfor naturcider med enormt dybde og fylde. Godt bekendtskab, hvis du er til kraftfulde vildgærede “staldede” cidere. Cornouaille har været en af vores egne franske favoritter helt fra begyndelsen, da vi både faldt for ciderne, cideriet og  filosofien. Manoir du Kinkiz er altid garant for de mest komplekse og interessante vildgærede cidere, og de er 100% natur i hele processen. Får og kør græsser under træerne og vedligeholder naturligt plantagerne. Æblerne plukkes i flere omgange, når de er perfekt modne. Du får ikke en bedre vild og naturlig cider, der er ikke gået kompromis med noget som helst. Genial cider og genial producent!

 

Scroll to Top