Solhøi Cider, Ildkvæde, 2021, Oslo, 6,8%, 75cl.
Vildgæret tør og let funky-volatil-syrlig cider lavet på Aromaæbler og co-fermenteret med kvæder og kirsebær. Tør og frisk vinøs duft af gærede druer og æbler. Kvæden giver en eksotisk vingummi og let bitter smag, som minder om frugtig tanninholdig orangevin. Kirsebærenes syre og giver yderligere en smagfuld cider med masser af power. Cideren er en sand madcider, som vil være særlig god til tungere, flødeholdige og mere kraftfulde retter. Solhøi blev startet i 2016 lidt udenfor Oslo af cidermager, hjemmebrygger og kunstner Martin Bech-Ravn. Han laver naturlig vildgærede cidere af klassiske norske æblesorter. Produktionsmetoden er med lang og kold gæring, naturlig kulsyre på flaske (petnat) + disgorging. Hele processen udføres i hånden. Intet er tilsat eller taget fra, hvilket efterlader et naturligt produkt bestående af 100% frugt.
Polyvin, IntetAndet2021, 2021, Sjælland, 7%, 75 cl.
“Intetandet21” er et totalt mix-up af diverse frugter, men hvor grundfrugten er æble (62%). Cideren er lavet af æble, pære, mjød (honning og vand), drueskaller, kvæde, bær og blommer, og dufter skønt af jordbær, slik og fersken. Stilen er naturvinsagtig og ren, med en god fyldig surhed, hvor man kan smage blommerne og honningen fra mjøden. PolyVin er et nyt cideri i Dyssekilde og med plantage i Torup, men får også frugt fra andre steder på Sjælland, bl.a. fra Pometet, Københavns Universitets frugthave, hvor kvæderne i denne cider er fra. Cideren er spontangæret og uden tilsat sulfit.
Friske rabarber co-fermenterer med økologisk cider i forholdet 10/90%. Den totale sensommercider med høj syre og en tydelig rabarber bitterhed. Cideren er tør, men med en kraftfuld smag, der hænger længe ved i munden pga. fornemmelsen af lette tanniner. Cideren kan varmt anbefales til lyse kød- eller pastaretter. Cédric Le BLOAS, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cideren er tør efter franske standarder og er på hele 7,5%. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne.
Mergelsø, Blomme, 2021, Midtjylland, 7,5%, 75 cl.
Lavet på klassiske danske æblesorter og co-fermenteret med lokale blommer. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.
Apophenia, Rondo-maceration, 2021, København, 5,9 % vol.
Beskrivelse kommer senere