Tilbud

Introduktionskassen – Vinter/Forår 2023

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider, syrlig dansk æblecider og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, danske, spanske og engelske sorter.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

kr.495.00

Læs mere

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2020, 4,5%, 33cl.
Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden sødmefuld pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Cidre Lemasson, Jazz Cuveé, Normandiet, 2021/22, 5,5%, 75cl.
Cidre Lemasson er en af vores vildeste ciderproducenter. Damian Lemasson eksperimenterer gerne, men rammer altid et tårnhøjt niveau. Cider der er funky og vinøs med stor kompleksitet i duft og smag. Cideren er ret tør, frisk, let bitter, men indeholder stadig en kraftig fyldig æblesmag. Cideren er vildgæret og har natur i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Passer perfekt til en solbeskinnet terrasse, hvis man vil overraske selskabet. Cideren vil være god til lettere simple retter, eksempelvis; pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto.

RAW Cider, Bellerina Cider, Kalundborg, 2020, 6,9%, 33cl.
Cideren er lavet på sorterne Ingrid Marie, Golden Delicious, Belle Boskoop, Spartan og Elstar. Smagen er en fin blanding af overmodne æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi. Cideren er vildgæret og tør, som rigtig dansk cider typisk er. Den fyldige smag af overmodne æbler giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på bagte æbler og kanel. Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra æblets overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

Gúzman, Sidra Extra, Asturien/Spanien, 2020, 6%, 33cl.
Sidra Extra er traditionel spansk cider, som man finder i Asturien og Baskerlandet. Det er med lette bobler, en kraftfuld syre/surhed og relativ høj alkoholprocent. Spansk cider er meget syrligt, tørt og næsten surt, og er derfor et lidt særligt bekendskab, hvis man ikke har smagt spansk cider før. Det kan derfor også minde om noget volatilt og syrligt orangevin.

Pommier Bio (Økologisk), Chateau de Lezergue/Ciderrevolution, Bretagne, 2021, 4,5%, 33cl.
Klassisk og sødmefuld cider på økologiske franske cideræbler fra Bretagne. Duft af frugtige modne æbler og karamel. Masser af fylde, sødme og kun let gærede noter i smagen. Cideren formår at balancere end frugtig sødme med en fin frisk og halvtør eftersmag, hvilket især vil være interessant for folk, der kan li’ masser af frugtig fylde.

Cidrerie de Leguer, La Révolution du Cidre, Bretagne, 2021, 5,5%, 75cl.
Den nye Cuvée fra Cidrerie de Leguer, som vi indtil i år har lavet i et samarbejde, er klar! Cuvéen startede i 2017, hvor vi sammen med Cedric Leguer ville lave en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fransk cider er altid lavet på fyldige, søde cideræbler, og mangler derfor ofte lidt syre sammenlignet med dansk cider. Hvad sker der, hvis man laver fransk cider på fransk metode, men på spiseæbler, der minder om de danske? Det var udgangspunktet for vores co-lab i 2017. Cuvéen er blevet en kæmpe succes og i år står cuvéen på egne ben hos Cedric, dog stadig med vores navn La Revolution du Cidre! Sprød, frisk og syrlig tør cider på vildgærede spiseæbler.  Den fyldige honningsmag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Smagen er citrus, gule-grønne æbler, druer og stikkelsbær. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.

Kupela, Bizia, Baskerlandet, 2021, 4%, 75 cl.
Bizia er den moderne og franskinspireret nordspanske cider. Masser er sødme og frugt og en balanceret friskhed. Noter af hyldeblomst, honning og citrus. Er du glad for klassisk halvtør fransk cider fra Normandiet eller Bretagne (eksempelvis vores Cidre Fermier fra Chateau de Lezergue) vil du også elske denne. Cideren er halvtør og lavet af lokale baskiske æbler og kun gæret op til 4% for at bevare en masse sødme. En simpel og lækker cider, som med sikkerhed vil blive en publikumsfavorit.

Perry’s, Dabinett, 2020, Somerset/England, 5,6%, 50 cl.
Dabinett er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har en vinøs gæret sødme, som leder tankerne hen på sød druevin. Dabinett er den sødeste af vores Perry´s cidere og balancerer den tunge sødme fra Dabinett-æblet med en flot mængde tanniner, som giver cideren en let og frisk afsluttende bitterhed. Duften og smagen har kraftige noter af honning, blomster og frugtig is-te. Dabinett er til dig, som elsker sødmefulde cidere.

Scroll to Top