(Den nye) Introduktionskassen - (7 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider til tør og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, spanske og engelske æblesorter.

Hvis du køber kassen, har du mulighed for at se en online cidersmagning gennem vores facebook. Her gennemgår vi indholdet i kassen og fortæller alt, hvad du bør vide om rigtig cider.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

kr.545.00

Læs mere

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2020, 4,5%, 33cl.

Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden sødmefuld pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Chateau du Lezergue, Demi Sec, Bretagne/Frankrig, 2020, 4,5%, 75cl.
Klassisk halvtør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og sød frugt. Cideren er lavet på cidergær og har derfor ikke en kraftig eller skæv gærsmag, som man kender fra de vildgærede slags. En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin. Cideren er fra familie-producenten Château de Lézergué, også kaldet ”Les Trois Frères” i Bretagne, som gang på gang vinder priser for deres cidere.

Burrow Hill, Perry, 2020, Somerset/England, 6,0%, 50 cl.
Frisk og syrlig tør pærecider fra Burrow Hill i Somerset. Dette er en helt tradionelt perry (engelske ord for pærecider), som med sin karakterisktiske syre og lette surhed, skaber en frisk og kratfuld smagsoplevelse. Engelsk pærecider er mere “surt” og bittert end fransk Poiré, hvilket skyldes de særlige engelske pæresorter. Smagen er frisk, balanceret sur og med noter af salmiaklakrids. Perry´en har en vinagtig tørhed, fine bobler og let volatil syre, og er særlig interessant for folk, der godt kan lidt tørre og halvbitre cidere med god syre.

Chateau de Canon, Brut, Normandiet/Frankrig, 75cl, 2021, 5,5 %, 75cl.
Tør vildgæret cider fra Chateau de Canon. Trods den relativt høje alkoholprocent, og derfor lave sukkerindhold, er der en enorm fylde og smag af eksotisk frugt, ren gæret most og fuldmodne æbler. Cideren er særlig interessant, hvis man er vild med sur øl/sour beer/lambic, da især eftersmagen har en store ligheder i med disse.  Naturcider uden duft af stald. Fungerer godt til lyst kød, som fisk, gris eller kylling. Producenten, Chateau de Canon, ligger i Normandiet og har specialiseret sig i økologisk og naturgæret æblecider. Canon er en meget lille producent med kun 15.000 flasker årligt.

Kupela, Bizia, Baskerlandet/Spanien, 2020, 4%, 75 cl.
Bizia er den moderne og franskinspireret nordspanske cider. Masser er sødme og frugt og en balanceret friskhed. Noter af hyldeblomst, honning og citrus. Er du glad for klassisk halvtør fransk cider fra Normandiet eller Bretagne (eksempelvis vores Cidre Fermier fra Chateau de Lezergue) vil du også elske denne. Cideren er halvtør og lavet af lokale baskiske æbler og kun gæret op til 4% for at bevare en masse sødme. En simpel og lækker cider, som med sikkerhed vil blive en publikumsfavorit.

Cidrerie de Leguer, La Révolution du Cidre, Bretagne/Frankrig, 2021, 5,5%, 75cl.
Den nye Cuvée fra Cidrerie de Leguer, som vi indtil i år har lavet i et samarbejde, er klar! Cuvéen startede i 2017, hvor vi sammen med Cedric Leguer ville lave en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fransk cider er altid lavet på fyldige, søde cideræbler, og mangler derfor ofte lidt syre sammenlignet med dansk cider. Hvad sker der, hvis man laver fransk cider på fransk metode, men på spiseæbler, der minder om de danske? Det var udgangspunktet for vores co-lab i 2017. Cuvéen er blevet en kæmpe succes og i år står cuvéen på egne ben hos Cedric, dog stadig med vores navn La Revolution du Cidre! Sprød, frisk og syrlig tør cider på vildgærede spiseæbler.  Den fyldige honningsmag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Smagen er citrus, gule-grønne æbler, druer og stikkelsbær. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.

Riestra, Sidra Semi Seca, Asturien/Spanien, 2020, 8%, 75cl.
Riestra er på en gang et traditionelt og moderne cideri. Det anerkendte cideri blev grundlagt helt tilbage i  1906. Traditionelt fordi de laver den klassisk spanske cider, der er uden bobler, har en høj alkoholprocent og meget syrlig. Moderne fordi de for ti år siden lavede en halvtør og tør cider med bobler (der skal ikke så meget til for at være moderne i den spanske ciderbranche). Boblerne er fremkommet med champagnemetoden, hvor cideren degorgeres og der tilsættes lidt sukker og gær, som giver nogle små fine bobler. Sidra Semi Seca har en usædvanlig høj alkoholprocent på 8%, når man tænker på at det er en halv tør cider. Den er dog heller ikke så sød som en halvtør fransk cider. Cideren dufter dejligt af æbler med noter af søde æbler, blomster og let gær. Frisk og aromatisk. I munden er den udpræget vinøs. Cideren har både syre og sødme og leder tankerne hen på mousserende vin. Meget balanceret. Smag af grønne og friske æbler og med fin krop. God som aperitif, til fisk eller lette pasta- og risretter.

Scroll to Top