Introduktionskassen - (7 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider til tør og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, spanske, engelske og danske æblesorter.

Hvis du køber kassen, har du mulighed for at se en online cidersmagning gennem vores facebook. Her gennemgår vi indholdet i kassen og fortæller alt, hvad du bør vide om rigtig cider.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

DKK545.00

Læs mere

KUPELA, BASQUE, Brut/Tør,  Baskerlandet/Spanien/Frankrig, 2019,  6%, 33cl. 
Frisk og let vinøs cider fra Baskerlandet. Cideren er en elegant syrlig cider med fine bobler og en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme. Høj alkoholprocent, men enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Cideren er vildgæret og naturlig og er Kupelas flagskib på 33cl. Lavet af lokale baskiske cideræbler uden tilsætningsstoffer eller tilsat svovl.

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2020, 4,5%, 75cl.
Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden sødmefuld pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Chateau du Lezergue, Demi Sec, Bretagne/Frankrig, 2020, 4,0%, 75cl.
Klassisk halvtør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og sød frugt. Cideren er lavet på cidergær og har derfor ikke en kraftig eller skæv gærsmag, som man kender fra de vildgærede slags. En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin. Cideren er fra familie-producenten Château de Lézergué, også kaldet ”Les Trois Frères” i Bretagne, som gang på gang vinder priser for deres cidere.

Severn Cider, Dry Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 50cl.
Du har ikke smagt rigtig tør engelsk cider, før du har smagt “farmehouse” cider eller tør craft cider som denne. Tør og kraftfuld cider med gode tanniner og bitterhed, som er klassisk for traditionel engelsk cider. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret æblesmag, og hvor sødmen er centralt i klassisk fransk cider, er det her bitterheden og den lidt “øllede” karakter,  som er i fokus. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

Cidre Lemasson, Brut, Normandiet/Frankrig, 2020, 5%, 75cl.
Cidre Lemasson er en af vores vildeste ciderproducenter. Damian Lemasson eksperimenterer gerne, men rammer altid et tårnhøjt niveau. Cider der er funky og vinøs med stor kompleksitet i duft og smag. Cideren er ret tør, frisk, let bitter, men indeholder stadig en kraftig fyldig æblesmag. Cideren er vildgæret og har natur i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Passer perfekt til en solbeskinnet terrasse, hvis man vil overraske selskabet. (Bonusinfo: Kristoffers favorit, når det gælder franske vildgærede cidere). Cideren vil være god til lettere simple retter, eksempelvis; pastaretter, brød, fisk, skaldyr og risotto. Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

RAW Cider, Yduns Cider, Kalundborg/Danmark, 2020, 6,7%, 33cl.
Smagen er en fin blanding af overmodne æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi. Cideren er vildgæret og tør, som rigtig dansk cider typisk er. Den friske smag af æble giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på mousserende druevin. Raw Cider er vildgæret cider der er lavet uden brug af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra æblets overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten. Cideren er lavet på æblesorterne: Elstar, Spartan, Dumelow Seeding, og Lobo.

Cidrerie de Leguer/Ciderrevolution, La Révolution du Cidre, Bretagne/Frankrig, 5%, 75cl.
Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Lavet i co-lab med Cidrerie Leguer i Bretagne, kun lavet 2000 flasker. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.

Scroll to Top