Sæson/introduktionskassen – Forår 2024

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider, syrlig dansk æblecider og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, danske,  svenske og spanske æblesorter. Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

kr.575.00

Læs mere

Langstedgård, Min fynske barndom, 5,9 %, 75cl.
Den moderne danske syrlige cider! Vildgæret cider lavet udelukkende på lokale Aroma og Gråstenæbler fra fyn. Du bliver mødt af en skøn duft af hyldeblomst, citrus og frisk honningmelon. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag. Cideren er en klassisk tør vinøs cider, som minder meget om andre danske naturciderproducenter i stil og smag. Syren er høj, let volatil, og derfor kan cideren sagtens drikkes til krydret mad, syreholdige retter eller mad, hvor syren kan balancere smagsoplevelsen. Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur (denne cider er dog med æbler fra fyn). Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.

Ferme de L’Yonnière/Jerôme Forget, Domfront Poiré, 2022, Normandiet, 5%, 75 cl.
Den bedste pærecider i verden! Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost

Cidre Sorre, Cidre Artisinal Bio, Bretagne, 2022, 4,5%, 75cl. 
Den traditionelle franske gårdcider! Sorre har lavet cider siden 1952, men anses for at være et af de moderne ciderier blandt de gamle. Cideren er traditionel, men har ikke den “traditionelle” stald, funk og natur i smag og duft. Denne cider klassificerer de selv om tør, men den har stadig masser af frugt, fylde og smag af karamelliseret overgæret æble. Fin bitterhed, som giver en frisk læskende karakter.  Cideren er lavet med de bedste æbler fra området mellem perlen Saint-Melo og det legendariske Mont Saint-Michel i det nordligste Bretagne.
Pomologik, Hantverkscider Ingrid,  2021, Stockholm, 3,5%, 25 cl 
Den søde nordiske cider! Frisk og halvtør cider lavet på svenske Ingrid Marieæbler fra og omkring Stockholm. Cideren er mildt, læskende og frisk med duft af hyldeblomster og grønne æbler. Smagen er let syrlig og lemonadeagtig og en let krydret smag af mynte og noter af pære og modne haveæbler, hvilket giver cideren  lækker kraftfuld nordisk æblesmag. Pomologik gør os misundelige. De gør det, som vi også vil. Gennem ren frugt stræber de efter at lave sprøde, klare, unikke og tilgængelige cidere. Æbler er kernen i alt, hvad de gør. Målet er at fremhæve den ægte æblesmag og aroma. Processen starter og slutter med 100 % friskpresset æblejuice. Intet vand, ingen koncentrater og minimal indgriben.​

Cidrerie de Leguer, La Révolution du Cidre 2021, 5,5%
Den funky naturcider! Sprød, frisk og syrlig tør cider på vildgærede spiseæbler.  Den fyldige honningsmag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Smagen er citrus, gule-grønne æbler, druer og stikkelsbær. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.Den nye Cuvée fra Cidrerie de Leguer, som vi indtil i år har lavet i et samarbejde, er klar! Cuvéen startede i 2017, hvor vi sammen med Cedric Leguer ville lave en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fransk cider er altid lavet på fyldige, søde cideræbler, og mangler derfor ofte lidt syre sammenlignet med dansk cider. Hvad sker der, hvis man laver fransk cider på fransk metode, men på spiseæbler, der minder om de danske? Det var udgangspunktet for vores co-lab i 2017. Cuvéen er blevet en kæmpe succes og i år står cuvéen på egne ben hos Cedric, dog stadig med vores navn La Revolution du Cidre!

Maeloc, Sidra Dulce, 2022, Galicien, 4,1%, 33 cl.
Den halvtørre spanske natur-crowdpleaser! Frugtig og halvtør cider lavet på udelukkende økologiske galiciske æble. Cideren er frugtig, let syrlig og lemonadeagtig med mild duft af blomster og bagte modne æbler. Sødmefuld og koncentreret smag, hvilket giver cideren en fin fylde. De spanske æbler giver en let sur og funky natursvovlet karakter (reduktiv), som man kender fra funky naturvin.

Chateau du Lezergue, Cidre Fermier Demi Sec, Bretagne, 4,5%, 75cl.
Den kendte franske sødmefulde! Klassisk halvtør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og sød frugt. Cideren er lavet på cidergær og har derfor ikke en kraftig eller skæv gærsmag, som man kender fra de vildgærede slags. En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesødme og ikke er vild med tørhed eller gærsmag. Cideren er god alene som en forfriskende sommerdrik, men kan også subsidieres for mousserende vin. Cideren er fra familie-producenten Château de Lézergué, også kaldet ”Les Trois Frères” i Bretagne, som gang på gang vinder priser for deres cidere.

 

 

 

Scroll to Top