Sæson/introduktionskassen – Vinter 2023/24

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider, syrlig dansk æblecider og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, danske, spanske, svenske og lettiske æblesorter.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

kr.595.00

Læs mere

Mergelsø, Perry, 2020, Midtjylland, 6,5%, 75 cl.
Lavet på 100% lokale økologiske blandede danske pærer fra og omkring Mergelsø. En utrolig delikat sødmefuld duft af pære i næsen. Smagen er læskende med masser af sprød dansk pæresmag og afsluttes af en let bitter mundfylde, som giver noget karakter og struktur. Pærecideren er mild og let og vil gå godt som velkomstdrik eller til lette frokostretter, salater eller retter med fisk. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.

Maeloc, Sidra Dulce, 2022, Galicien, 4,1%, 33 cl.
Frugtig og halvtør cider lavet på udelukkende økologiske galiciske æble. Cideren er frugtig, let syrlig og lemonadeagtig med mild duft af blomster og bagte modne æbler. Sødmefuld og koncentreret smag, hvilket giver cideren en fin fylde. De spanske æbler giver en let sur og funky natursvovlet karakter (reduktiv), som man kender fra funky naturvin.

Pomologik, Hantverkscider Ingrid,  2021, Stockholm, 3,5%, 25 cl (2 stks.).
Frisk og halvtør cider lavet på svenske Ingrid Marieæbler fra og omkring Stockholm. Cideren er mildt, læskende og frisk med duft af hyldeblomster og grønne æbler. Smagen er let syrlig og lemonadeagtig og en let krydret smag af mynte og noter af pære og modne haveæbler, hvilket giver cideren  lækker kraftfuld nordisk æblesmag. Pomologik gør os misundelige. De gør det, som vi også vil. Gennem lav-intervention og økologisk frugt stræber de efter at lave sprøde, klare, unikke og tilgængelige cidere, der kan løfte den gastronomiske og sociale oplevelse. Æbler er kernen i alt, hvad de gør. Målet er at fremhæve den ægte æblesmag og aroma. Processen starter og slutter med 100 % friskpresset æblejuice. Intet vand, ingen koncentrater og minimal indgriben.​

Raw Cider, Perry Cider, 2020, Vestsjælland, 7,3%, 33 cl.
Denne cider er lavet på Fondate de Charneux pærer, samt en blanding af Cox Orange, Spartan og Elstar.  Smagen er en fin blanding af syrlige pærer, æbler, appelsin, honning og engelsk vingummi. Cideren er vildgæret og tør og har en let duft af stald og hø. Den fyldige smag af frisk frugt giver sammen med høj syre og kraftige tanniner og meget intenst smagsindtryk, som leder tankerne hen på bagte æbler og kanel. Raw Cider er vildgæret. Produktionen foregår helt på naturens præmisser. Pærerne og æblerne håndplukkes, koldpresses og overføres til fade, hvori den naturlige gær fra frugtens overflade får frie tøjler til at arbejde på mosten.

Manoir du Kinkiz, Cornouaille, AOP, Brut, 5%, 75cl.
Cornouaille – Manoir du Kinkiz er en moderne klassiker i Ciderrevolutions sortiment. Kraftfuld naturcider med et strejf af hø og røg. Fuldmodne og karameliserede æbler balanceret med tørhed, tanniner, røg og let bitterhed. En sand perle indenfor naturcider med enormt dybde og fylde. Godt bekendtskab, hvis du er til kraftfulde vildgærede “staldede” cidere. Cornouaille har været en af vores egne franske favoritter helt fra begyndelsen, da vi både faldt for ciderne, cideriet og  filosofien. Manoir du Kinkiz er altid garant for de mest komplekse og interessante vildgærede cidere, og de er 100% natur i hele processen. Får og kør græsser under træerne og vedligeholder naturligt plantagerne. Æblerne plukkes i flere omgange, når de er perfekt modne. Du får ikke en bedre vild og naturlig cider, der er ikke gået kompromis med noget som helst. Genial cider og genial producent!

Abavas, Nordic Brut, 2020, Letland, 11,5%, 75cl. ELLER (Da vi har små mængder) Kliment, Cidre Brut/Extra Brut, 2020, Tjekkiet, 7,0%, 75cl.
Abavas:
Lettisk cider. Cremant på æbler! 11,5% champangemetode traditionelle. Tør, sprød og snorlige æblecider, som er tilsat ekstra sukker til den afsluttende flaskegæring for at få både høj alkohol og masser af bobler.  Cideren fra Letland og er en god repræsentant for cider fra Baltikum, hvor rigtig cider er langt mere udbredt end i Danmark. Lavet på lokale lettiske æblesorter. Flaskelagret i 12 måneder ved lav temperatur fora en champagnelignende cider med god astringent bitterhed, syre og smag af sprøde friske grønne æbler.
Kliment: Tjekkisk cider produceret efter den traditionelle franske metode – lang gæring og modning på flaske. Derudover er det et rent naturprodukt, da det er vildgæret.  En forfriskende tør og færdigmodnet cider med en let karakter. Dens lethed minder om spansk cider eller italiensk prosecco. Du mødes af blomsteragtige honningnoter med en let bitter krydret karakter, samt god ren syre, som giver cideren elegant mineralsk citrus-afslutning. Lys og let med behagelig bobler.

Cidrerie de Léguer, Granit, Bretagne, 2021, 5,5%, 75cl. 
Cédric Le Bloas, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cédric er en moderne fransk producent, er drevet af at lave rene 100% naturlige  vildgærede cidere. Moderne naturcidere har ikke den traditionelle “stald, funk og natur” i næsen og er mere rene i stilen. Cédric er en af de bedste nye producenter og har en ren frugtig stil, hvor både tørhed og sprødhed ikke er på bekostning af smag.  Cideren er tør efter franske standarder og er på 5,5%, men de frugtige cideræbler giver her en enorm fylde og cideren er derfor velegnet til mad. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne.
Scroll to Top