Introduktionskassen - Sommer 2021 (7 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider til tør og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, spanske, engelske og danske æblesorter.

Hvis du køber kassen, har du mulighed for at se en online cidersmagning gennem vores Facebook. Her gennemgår vi indholdet i kassen og fortæller alt, hvad du bør vide om rigtig cider.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

DKK525.00

Læs mere

PILTON CIDER, Tamoshanta, Barrel-fermented, 2019, 4,7%, 75 cl.
Halvtør engelsk cider fra Somerset fadlagret på skotske whisky-tønder. Cideren har en ren gæret og karamelliseret æblesmag med noter af vanilje fra fadlagringen. Balancerede tanniner og bitterhed fra de engelske cideræbler giver en frugtig og kraftfuld cider. Cideren er keeved og herefter vildgæret ved kølige temperaturer først på ståltanke og afsluttende modnet på egetræs-whiskytønder. Keeving er den naturlige proces, hvor gæringsprocessen stoppes før tid og derfor bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Cidre Lemasson, Brut, 2019, Bretagne/Frankrig,  5%, 75 cl.
Cidre Lemasson er en af vores vildeste ciderproducenter. Damian Lemasson eksperimenterer gerne, men rammer altid et tårnhøjt niveau. Cider der er funky og vinøs med stor kompleksitet i duft og smag. Cideren er ret tør, frisk, let bitter, men indeholder stadig en kraftig fyldig æblesmag. Cideren er vildgæret og har natur i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Passer perfekt til en solbeskinnet terrasse, hvis man vil overraske selskabet. (Bonusinfo: Kristoffers favorit, når det gælder franske vildgærede cidere).

Ciderrevolution X Cidrerie de Leguer, La Revolution du Cidre 2018, Bretagne/Frankrig, brut, 5%, 75 cl.
Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp.  God til mad, særligt lette retter f.eks. med fisk, lyst kød, ost, fløde og salater.

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, 2016, Normandiet/Frankrig, 4,5%, 75 cl.
Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Kupela, Bizia, demi-sec, 2019, Baskerlandet, 4%, 75 cl.
Bizia er den moderne og franskinspireret nordspanske cider. Masser er sødme og frugt og en balanceret friskhed. Noter af hyldeblomst, honning og citrus. Er du glad for klassisk halvtør fransk cider fra Normandiet eller Bretagne (eksempelvis vores Cidre Fermier fra Chateau de Lezergue) vil du også elske denne. Cideren er halvtør og lavet af lokale baskiske æbler og kun gæret op til 4% for at bevare en masse sødme. En simpel og lækker cider, som med sikkerhed vil blive en publikumsfavorit.

Pommier/Ciderrevolution, demi-sec, 2020, 4,5%, 33 cl. 
Klassisk, men formidabel halvtør cider på franske cideræbler fra Bretagne. Duft af frugtige modne æbler og karamel. Masser af fylde, sødme og kun let gærede noter i smagen. Cideren formår at balancere end frugtig sødme med en fin frisk og halvtør eftersmag, hvilket især vil være interessant for folk med hang til sød, men selvfølgelig rigtig(!) cider. Designet og udviklet af Ciderrevolution, men lavet af Chateau de Lezergue i Bretagne.

Decideret, Lystig, halvtør, 2019, 5,5%, 33 cl.
Syre og perlende bobler balanceres af god æblesødme. Lystig er lavet på den mest eksplosive most af usprøjtede fynske æbler fra private haver. Æblerne har fået lov at hænge på træet og modne i deres eget tempo. Vi har søgt at bevare den umiddelbare velsmag af danske æbler og samtidig lade fermenteringen tilføre den vinøse tørhed og dybde. Håndtappet i Nordhavn og en hyldest til høsten 2019.

Scroll to Top