Introduktionskassen - Forår 2021 (7 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider til tør og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider på franske, spanske, engelske og danske æblesorter.

Hvis du køber kassen, har du mulighed for at se en online cidersmagning gennem vores Facebook. Her gennemgår vi indholdet i kassen og fortæller alt, hvad du bør vide om rigtig cider.

Læs mere om ciderne under billedet.

OBS OBS Vi er løbet tør for “Den Gule”, så i stedet får du “Den Grønne”.

 

 

DKK525.00

Læs mere

Ciderrevolution, 2019, “Den Grønne”, 4,6%, 75 cl.
Frisk og halvtør cider lavet på økologiske spiseæbler fra fynske plantager. Cideren er læskende og frisk med duft af hyldeblomster og grønne æbler. Smagen er let syrlig og lemonadeagtig, hvilket giver cideren friskhed. Æblerne er plukket og mostet i Danmark. Gæret og flasket i Bretagne efter deleøkonomiske principper.

Ciderrevolution X Cidrerie de Leguer, La Revolution du Cidre 2018, Bretagne/Frankrig, brut, 5%, 75 cl.
Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp.  God til mad, særligt lette retter f.eks. med fisk, lyst kød, ost, fløde og salater.

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2019, 4,5%, 75 cl.
Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Chateau de Canon, Normandiet/Frankrig, demi-sec 2020, 5,5%, 75 cl.
Vildgæret klassisk fransk cider på særlige cideræbler. Er man til en økologisk og naturlig cider, er Chateau de Canon sagen. En markant smag er gærede æbler, naturgæring og røg træder frem, og efterfølges af en kraftig, fyldig og sødlig æblesmag. Duften er let animalsk, halm og floral. Ciderens svar på Bonderøven. Sød og naturlig. Fungerer godt til mad med kraft. Eksempelvis ost, fed skinke, og pølse.

KUPELA, Basque, Brut, 2019, 6%, 33 cl. 
Frisk og let vinøs cider fra Baskerlandet. Cideren er en elegant syrlig cider med fine bobler og en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme. Høj alkoholprocent, men enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Cideren er vildgæret og naturlig og er Kupelas flagskib på 33cl. Lavet af lokale baskiske cideræbler uden tilsætnings- stoffer eller tilsat svovl.

Perry’s, Redstreak, 2019, Somerset/England, 6,0%, 50 cl.
Redstreak er en klassisk medium-sweet cider fra Somerset. Cideren har masser af sødme, friskhed og rund aromatisk æblesmag. Farven er lys og klar. Indbydende duft af blomster, honning og engelsk vingummi. Ren og mild gæret æblesmag, samt en sprød friskhed og noter af te fra de lette tanniner. En medium (halvtør) cider med rund fyldig, let gæret og let bitter smag. Til dig, der er mest til sødere cidere, men gerne stadig vil have lidt bitterhed og syre.

Horn Cider, Idun, halvtør, 2015, Midtjylland, 6,0%, 37,5 cl.
IDUN* er en halvsød cider som kendes på Bramley æblernes friskhed og de krydrede nuancer fra Belle de Boskoop æblerne – smagen af de nordiske frugter. Både første og anden gæring sker på vildgær. IDUN* er ufiltreret naturvin. IDUN* kan nydes alene som en forfriskning eller sammen med lyse retter.

Scroll to Top