Lille Introduktionskasse - (3 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider;  frugtig pærecider, klassisk ren fransk æblecider og frisk vinøs Baskisk æblecider.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

kr.315.00

Læs mere

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2020, 4,5%, 75cl.
Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden sødmefuld pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Riestra, Sidra Semi Seca, Asturien/Spanien, 8%, 75cl.
Riestra er på en gang et traditionelt og moderne cideri, da de både producerer klassisk spanske cider, der er uden bobler, har en høj alkoholprocent og meget syrlig, men samtidig også mere moderne halvtør/tør cider med bobler. Boblerne er fremkommet med champagnemetoden, hvor cideren degorgeres og der tilsættes lidt sukker og gær, som giver nogle små fine bobler.
Sidra Semi Seca har en usædvanlig høj alkoholprocent på 8%, når man tænker på at det er en halv tør cider. Den er dog heller ikke så sød som en halvtør fransk cider. Cideren dufter dejligt af æbler med noter af søde æbler, blomster og let gær. Frisk og aromatisk. I munden er den udpræget vinøs. Cideren har både syre og sødme og leder tankerne hen på mousserende vin. Meget balanceret. Smag af grønne og friske æbler og med fin krop. God som aperitif, til fisk eller lette pasta- og risretter.

Cidrerie de Leguer, La Révolution du Cidre, Bretagne/Frankrig 2021, 5,5%

Den nye Cuvée fra Cidrerie de Leguer, som vi indtil i år har lavet i et samarbejde, er klar! Cuvéen startede i 2017, hvor vi sammen med Cedric Leguer ville lave en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fransk cider er altid lavet på fyldige, søde cideræbler, og mangler derfor ofte lidt syre sammenlignet med dansk cider. Hvad sker der, hvis man laver fransk cider på fransk metode, men på spiseæbler, der minder om de danske? Det var udgangspunktet for vores co-lab i 2017. Cuvéen er blevet en kæmpe succes og i år står cuvéen på egne ben hos Cedric, dog stadig med vores navn La Revolution du Cidre!
Sprød, frisk og syrlig tør cider på vildgærede spiseæbler.  Den fyldige honningsmag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Smagen er citrus, gule-grønne æbler, druer og stikkelsbær. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.

Scroll to Top