Lille Introduktionskasse - Forår 2022 - (3 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider;  frugtig pærecider, klassisk ren fransk æblecider og frisk vinøs Baskisk æblecider.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

DKK315.00

Læs mere

Ferme de l’Yonniére, Domfront Poiré, Normandiet/Frankrig, 2020, 4,5%, 75cl.
Denne Poire, Domfront, rammer fuld plade, hvis man er til vildgæret, frugtig og halvtør pærecider. Duften er floral, hyldeblomst, let gæret natur og masser af pære. Smag af fuldmoden sødmefuld pære med noter af pomelo og citrusfrugt, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poireren er halvtør med 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Chateau du Lezergue, Brut, Bretagne/Frankrig, 2020, 5,0%, 75cl.
Klassisk tør fransk cider fra Bretagne. En fuldstændig snorlige fed gæret æblesmag med en delikat blød, frugtig smag og noter af karamel og gæret frugt. Cideren er lavet på cidergær og har derfor ikke en kraftig eller skæv gærsmag, som man kender fra de vildgærede slags. En af vores bedste cidere, hvis man er til masser af æblesmag, men samtidig ikke er til de alt for søde cidere. Cideren er god alene som en forfriskende efterårsdrik,  men kan også subsidieres for mousserende vin eller øl. Cideren er fra familie-producenten Château de Lézergué, også kaldet ”Les Trois Frères” i Bretagne, som gang på gang vinder priser for deres mere konventionelle cidere.

Domaine Bordatto, Basandere, Baskerlandet/Frankrig, 2019,  6,0%, 75cl.
Basandere betyder “den vilde dame ” i baskisk mytologi. Cideren er vildgæret og med relativ høj alkoholprocent, men bibeholder en enormt frugtig aroma af modne æbler, frisk syre og en tung balanceret sødme. Den fine lyse farve, vinøse tørhed og fine bobler giver karakter af boblende naturlig druevin. Samtidig balancerer cideren smukt både floral, honningagtig sødme – med let syrlig citrus – og fyldig sprød bitterhed som giver associationer til læskende kombucha.

Scroll to Top