Naturkassen#1 - Efterår 2021

Naturkassen#1 Efterår 2021
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Alle cidere er gæret naturligt efter de mest strikse naturcider-/naturvinsprincipper, pét-nat og alt det der smarte, men det gør også ciderne ekstra interessante og adskiller sig fra andre producenters cidere, da de er et særligt godt håndværk.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

Kassen indeholder:

 

DKK725.00

Læs mere

Cidrerie du Leguer X Ciderrevolution, La Revolution du Cidre 2020, Bretagne/Frankrig, brut, 5%, 75 cl.
Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp.  God til mad, særligt lette retter f.eks. med fisk, lyst kød, ost, fløde og salater. Cideren er fulstændig clean lækker sprød æblesmag. Den er vildgæret og uden tilsat svovl overhovedet. Det er virkelig godt håndværk det her!

FERME DE L’YONNIÈRE – VINOT POIRÉ – 2018 – 75 cl – 6,5 % ABV
Poiré Vinot – Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poiré, Vinot, er en vinøs og tør pærecider med masser af frugt og kompleksitet. Den er vildgæret og frisk, men har stadig den karakteristiske fyldige pæresmag, som er en kunst at kunne bibeholde efter gæringen. Duften er floral, let frisk citrus og ja.. masser af pære!. Smag af fuldmoden pære med noter af grønne citrusfrugter og pomelo. Flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiré’en holder 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.  Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost.

Pilton, Pomme Pomme, 2020, 4,8%, 75cl.
Halvtør og naturlig cider lavet på klassisk engelske cideræbler, samt 10% kvæde. Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin. Det er en fantastisk cider, hvis du er til de lidt skæve cidere, da de 10% kvæde sammen med den halvtørre keeved cider giver en enorm fyldig, næsten tropisk frugt i både duft og smag. Cideren er vildgæret ved kølige temperaturer og samtidig keeved. Keeving er den naturlige proces, hvor gæringsprocessen stoppes før tid og derfor bibeholder restsukker og sødme. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider. Pilton ligger i Englands kendeste ciderregion, nemlig Somerset i den sydvestligste del af landet.

SIDRERIA C&L 2020, Verzuolo, Piemonte, 7,0% vol.
Randevú er lavet på lokale æbler fra Saluzzo-området i Piemonte, syd for Torino. Livio Craveri laver en fantastisk sprød og lækker cider, 100% ren vildgæret æblemost på ståltanke. Herefter tilsætter han 5-10%  vindruemost af muscat-druen til den sidste flaskegæring, så sukker og gær igen går i gang og skaber sprøde bobler.  Cideren er vinøs og helt ren i den syrlige æblesmag, men druemosten giver en fuldstændig fantastisk crisp frugtsmag, som man gerne vil have mere af, når man først har smagt det. 

Chateau de Canon, Halbi 2020, 4,0%, 75 cl.
Naturcider så det basker. Halbi er 50% cideræbler blandet med 50% pærer. Cideren er økologisk og naturgæret og du bliver mødt af en duft af tropisk gæret frugt, sure æbler og en modne pærer. En markant smag af gærede æbler og let røg træder frem, og efterfølges af en kraftig, fyldig og sødlig smag af eksotiske frugter, som abrikos, grapefrugt og mandarin. Duften er let animalsk, halm og floral. Ciderens svar på Bonderøven. Sød, naturlig, men også ufiltreret og ærlig. Fungerer godt til mad med kraft. Eksempelvis ost, fed skinke, og pølse. Producenten, Chateau de Canon, ligger i Normandiet og har specialiseret sig i økologisk og naturgæret æblecider. Herve, der er ejeren, driver sammen med sin kone et fantastisk økolandbrug. Det er muligt for alle at komme og besøge gården og lære om økologisk dyre- og frugtavl. Herve har f.eks. får til at gå rundt og holde plantagen, så der er ikke behov for at sprøjte.

Des Bouteilles a L’Amere, Mon Dous Amer 2020, 5,9%, 75 cl.
Cidernyhed nord for Paris. Vi har meget længe gerne ville have fingrene i Bouteilles a L’Amere fra det sydlige Bretagne. Det er tør og let mineralsk naturcider med en utrolig bitterhed, som gir’ ciderne en ret suveræn vinøs dybde. Det er funky og vildt, men uden at det bliver den klassiske dybe smag af røg og stald, som man kender fra de små naturlige ciderproducenter. Cuvéen her er Bouteilles a L’Ameres signaturcider, hvor der er en god balanceret restsødme. Senere på sæsonen vil vi både i abonnementskassen – In Ciders Club – og i butikken sælge de helt vilde cuvéer, som er gæret knastørt. Bouteilles a L’Amere ligger lidt uden for Kermazuel i den sydvestlige del af Bretagne og er et mikrocideri, hvor der også laves lidt Pommeau og Calva. Bouteilles a L’Amere er også en del af “Brigades de Cidre”, som en samling af unge hardcore naturciderproducenter, der vil revolutionere forståelsen af naturcider i verden og kæmpe mod de bedste naturvinsproducenter om en plads i solen.  Cidrerie du Leguer, Domaine Bordatto og Ferme de L’Yonniere er også en del af denne avantgarde gruppe.

Scroll to Top