Naturkassen - Vilde og tørre cidere (6 stk)

Naturkassen –  2020
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Kassen indeholder:

 

DKK595.00

Læs mere

Ciderrevolution, 2018, Vild og tør, 7,5%, 75cl.
Vores egen ciderrevolution på klassiske danske æbler, som du måske har i haven. Cideren er bygget op omkring madæblet Holsteiner Cox og suppleret af Ingrid Marie, Belle de Boskoop og Elstar. Cideren er vildgæret, vinøs og tør med en duft af friske grønne æbler, vildgær (læs: let stald;)) og citrus. Smag er syrlig og let bitter med noter af tør crémant, stikkelsbær og lime. Skøn syre og vinøs tørhed, samt funky udtryk fra de vildgærede danske mad- og spiseæbler fra fynske plantager. Æblerne er fra Fyn og lavet i et samarbejde med vores gode cidervenner hos, Cidrerie Lemasson, i Normandiet.  Filosofien bag cideren er: Hvad sker der hvis vi kombinerer klassiske danske haveæbler med ekspertisen hos en af verdens bedste naturciderproducenter? Kun 1000 flasker produceret af overskudsæbler på ledigt produktionsudstyr.

Kupela, Aingura, Brut, 2019, 5,5%, 75 cl.
Aingura – Kupela Basque er ikke den typiske syrlige/sur cider fra Baskerlandet. Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Ainguras fine bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

Manoir du Kinkiz, Fouesnant, Brut, 5%, 75cl.
Kraftfuld naturcider med et strejf af hø, røg og blå øst. Tør, animalsk, tannisk, røg og let bitterhed med en fantastisk dybde og æblesmag. En fantastisk naturcider og en anelse mere tør end sin søstercider “Cornouaille”. Ikke for alle og enhver, men et interessant bekendtskab, hvis du er til kraftfulde vildgærede cidere (animalsk (stald;)) og ikke er bange for røg og hø. Manoir du Kinkiz har været en af vores favoritter helt fra begyndelsen, da vi både faldt for ciderne, cideriet og deres filosofi. Kinkiz er altid garant for de mest komplekse og interessante vildgærede cidere, og de er 100% natur i hele processen. Får og kør græsser under træerne og vedligeholder naturligt plantagerne. Æblerne plukkes  i flere omgange, når de er perfekt modne. Du får ikke en bedre vild og naturlig cider, der er ikke gået kompromis med noget som helst. Genial cider og genial producent!

Lemasson, Extra brut, 2019, 6 %, 75 cl.
Vildgæret og extra brut fra det vestligste Normandiet. Hvis du ikke kan få cider, der er tør og funky nok, så har vi fundet cideren til dig. Cideren er ret tør, efter franske standarder, og har en forfriskende  og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Måske vores skæveste cider. Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang.

Ferme de l’Yonniére, Vinot Poiré, 2019, 4,5%, 75 cl.Poiré Vinot – Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poiré, Vinot, er en vinøs og tør pærecider med masser af frugt og kompleksitet. Den er vildgæret og frisk, men har stadig den karakteristiske fyldige pæresmag, som er en kunst at kunne bibeholde efter gæringen. Duften er floral, let frisk citrus og ja.. masser af pære!. Smag af fuldmoden pære med noter af grønne æbler og melon, og flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiré’en holder 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.  Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost.

Ciderrevolution X Cidrerie de Leguer, La Revolution du Cidre, 5%, 75 cl.
Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Lavet i co-lab med Cidrerie Leguer i Bretagne, kun lavet 2000 flasker. Bl.a. serveret på nogle af de bedste restauranter med fokus på naturvin: Fiskebaren, Friheden, Maison, Gemyse og Baka d’Busk. God til mad, særligt lette retter f.eks. med fisk, lystkød, ost, fløde og salater.

Scroll to Top