Naturkassen#2 - Efterår2021 - Vilde, tørre og funky cidere

Naturkassen#2 –  Efterår2021
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Det er nogle af vores vildeste cidere, hvor du kommer til ydrekanten af de smage, som du kan finde i cider. Det er cider med masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

DKK775.00

Læs mere

Æblerov, Sig Natur ’20, Svinninge, 6,4%, 75cl.
Vildgæret dansk cider lavet på økologiske danske 20% pigeon- og 80% Bramley-æbler. Cideren er tør, vinøs og forfriskende med en flot æblefylde både i duft og smag. På trods af den høje alkoholprocent og det lave sukkerindhold har cideren stadig en god balanceret sødme, bitterhed og syrlig smag, som giver en kraftig ren og ærlig gæret æblesmag. Æblerov har altid haft en vinøs ciderstil, hvor cider og vin smelter sammen, og derfor leder også denne cider tankerne hen på naturvin, bare på danske æbler.

Kupela, Aingura, Brut, 2019, 5,5%, 75 cl.
Aingura – Kupela Basque er ikke den typiske syrlige/sur cider fra Baskerlandet. Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Ainguras fine bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

Ferme de l’Yonnière, Cocid19, Brut, 2019, 5,0%, 75 cl.
Cocid19 – Jerôme flaskede denne cider under den første totale lockdown i Frankrig, og gav derfor sin cider dette mundrette navn. Cideren har en ret vild sammenblanding af vildgærsaromaer, som man kender fra de klassiske tørre franske cidere fra Normandiet og Bretagne. Duften er kraftig funky med en sjov blanding af bitre og friske æbler (stilen fra Lemasson), og så den sødere tungere duft af røg og let stald (stilen fra Kinkiz). Smagsmæssigt lidt kombination af vores vildgærede franske cidere, bare i en og samme cider, og samtidig et ret originalt bekendtskab, hvis man er til komplekse franske naturcidere. Cideren er på 5% vol, men har masser af frugtig krop.

Domaine Bordatto, Basa Juan, 2019,  6,5%, 75 cl.
Basa Juan betyder “den vilde mand ” eller “Djævlen” i baskisk mytologi. Cideren er vildgæret og med relativ høj alkoholprocent og er det bedste fra Europas ciderlande i én cider. Du bliver mødt af en vinøs duft af overmodne, sure, gærede æbler, som leder tankerne hen på klassisk spansk cider. Herefter rammer en markant frugtig fylde af karameliserede og krydrede æbler, som man kender fra fransk cider. Bitterheden associerer man med engelsk cider. Smagen er let, omend kompleks med en markant bitterhed, som danner grundlag for en flot balanceret sødme og frisk afsluttende syre.

Apophenia, 2019-03-IP90’IP10, 2019, 7,1%, 75cl. 
Apophenia er en gruppe cidermagere, kunstnere eller noget helt tredje. Måske en kombination. De laver cider i Københavns Nordhavn, hvor de eksperimenterer med sorter, eksotiske frugter og sjove marcerationer. Denne cider er lavet på 100% danske pigeon-æbler, hvor 90% af mosten har marcereret 7 dage med pulpen fra japanske kvæder og blandet med 10% kryokoncentreret most.Virkelig en interessant cider, hvor der sker en masse. Cideren er fyldig og har en kraftfuld krydret og let sur smag med noter af grapefrugt og appelsin. En fremtrædende duft af bagte æbler og appelsinmarmelade rundes af af en næsten fadlagret fornemmelse af æblebrændevin. Derudover er smagen tør, vinøs og med en flot balance mellem bitter/sødme/surhed  Dovne bobler. Det kan klart anbefales at drikke cideren med mad, og gerne lidt kraftfulde retter evt. med svin eller bagte rodfrugter eller grøntsager. Cideren er selvfølgelig vildgæret, Pét’Nat og alt det der.

Chateau de Canon, Champoiré, 2020, ØKO, 5%, 75 cl.
Pærecider fra Chateau de Canon. Er man til en økologisk og naturgæret cider, er Chateau de Canon sagen. En sødmefuld og fyldig smag af gærede pære træder frem. Duften er modne let sure pærer og blomster. Denne Poiré er rimelig tør (5% vol). ift. klassisk poiré, som ofte er halvtør/sød på omkring 3-4% vol., og har derfor en god syre og friskhed. Pærecider er faktisk meget niche og meget få producenter laver cider på pære, da det simpelhen er for svært og dyrt, da pærerne ofte både er besværlige at plukke, opbevare og  presse. Chateau de Canon laver et lille batch moiré og det er fantastisk, særligt til fisk, skalddyr eller som aperitif!

 

Scroll to Top