Naturkassen - Vilde, tørre og funky cidere

Naturkassen
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Det er nogle af vores vildeste cidere, hvor du kommer til ydrekanten af de smage, som du kan finde i cider. Det er cider med masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

kr.770.00

Læs mere

Kupela, Aingura, Brut, 2019, Bio, 5,5%, 75 cl.
Aingura – Kupela Basque er ikke den typiske syrlige/sur cider fra Baskerlandet. Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Ainguras fine bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

Cidrerie de l’Apothicaire, Sur le Vif, 2o2o, Bio, 6,8%, 75 cl.
Potentiel ny favoritproducent i vores sortiment. Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Denne cider er extra brut med god syre og følelsen af tanniner. Cideren er flasker uden restsukker og har derfor meget få/ingen bobler. Cideren minder enormt meget om orangevin med en fed smag af gæret tropisk frugt. Duft af modne æbler suppleres af ren og fed funky kompleksitet. Den har en let volatilt syre, som skaber en vinøs kompleksitet, men uden at det bliver dominerende eller tungt. Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Matthieu fra Cidrerie de l’Apothicaire laver langsomme cuveer, der er omstukket en masse gange ved lave temperaturer for at få en langsom gæringsprocess og derved smagfuld elegant cider. Cideren vil både gå godt til tungere salater, lyst kød, fisk eller alene på terrassen, hvis du skal omvende din naturvinsfanatiker.

Ferme de l’Yonnière, Cocid19, Brut, 2019, Bio, 5,0%, 75 cl.
Cocid19 – Jerôme flaskede denne cider under den første totale lockdown i Frankrig, og gav derfor sin cider dette mundrette navn. Cideren har en ret vild sammenblanding af vildgærsaromaer, som man kender fra de klassiske tørre franske cidere fra Normandiet og Bretagne. Duften er kraftig funky med en sjov blanding af bitre og friske æbler (stilen fra Lemasson), og så den sødere tungere duft af røg og let stald (stilen fra Kinkiz). Smagsmæssigt lidt kombination af vores vildgærede franske cidere, bare i en og samme cider, og samtidig et ret originalt bekendtskab, hvis man er til komplekse franske naturcidere. Cideren er på 5% vol, men har masser af frugtig krop.

Des Bouteilles a L’Amere, Schistre Extra Brut, 2020, Bio, 7,5%, 75 cl.
Cidernyhed nord for Paris. Vi har meget længe gerne ville have fingrene i Bouteilles a L’Amere fra det sydlige Bretagne. Det er knastørt og let mineralsk naturcider med en utrolig bitterhed, som gir’ ciderne en ret suveræn vinøs dybde. Det er funky og vildt, men uden at det bliver den klassiske dybe smag af røg og stald, som man kender fra de små naturlige ciderproducenter. Cuvéen her er lavet på bitre spiseæbler, hvilket afviger fra traditionel fransk cider og derudover gæret helt op på 7,5%! På mange måder minder indholdet derfor om cider på danske spiseæbler, men hvor syren er fremtræden i knastørre danske cidere, er det her bitterheden og tanninerne. Schistre, som cideren hedder, er det mest tørre vi har smagt fra Frankrig og minder meget om funky natur crémant. Den store bitterhed giver en fyldig og næsten lidt cremet fornemmelse af bitre smørstegte æbler. Bouteilles a L’Amere ligger lidt uden for Kermazuel i den sydvestlige del af Bretagne og er et mikrocideri, hvor der også laves lidt Pommeau og Calva. Bouteilles a L’Amere er også en del af “Brigades de Cidre”, som en samling af unge hardcore naturciderproducenter, der vil revolutionere forståelsen af naturcider i verden. Cideren passer rigtig godt til fisk eller skaldyr.

Cidre Lemasson, Extra Brut,  2020, Bio, 6%, 75cl.
Vildgæret og extra brut fra det vestligste Normandiet. Hvis du ikke kan få cider, der er tør og funky nok, så har vi fundet cideren til dig. Cideren er ret tør, efter franske standarder, og har en forfriskende  og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Måske en af vores skæveste cider. Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang. Det kan klart anbefales at drikke cideren med mad, og gerne lidt kraftfulde retter evt. med svin eller bagte rodfrugter eller grøntsager. Cideren er selvfølgelig vildgæret, Pét’Nat og alt det der.

Pilton,  In Touch 2, 2019+20, Bio, 5,5%, 75cl.
Super fed engelsk cider macereret med druer. Under førstegæringen lægges drueskind i blød i 3 uger i den friske let gærede most. Macerationen giver ekstra smag og tanniner til cideren. Cideren er tør med en ren gæret, let bitter og røget karamelliseret æblesmag.  Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin. Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme. Dette da cideren er keeved, hvilket betyder, at cideren ikke er gæret helt i bund. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

 

Scroll to Top