Tilbud

Naturkassen - Vilde, tørre og funky cidere

Naturkassen
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Det er nogle af vores vildeste cidere, hvor du kommer til ydrekanten af de smage, som du kan finde i cider. Det er cider med masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

kr.775.00

Læs mere

Kupela, Aingura, Brut, 2021, Baskerlandet, 100% natur, 5,5%, 75 cl.
Aingura – Kupela Basque er ikke den typiske syrlige/sur cider fra Baskerlandet. Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Ainguras fine bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

Cidrerie de l’Apothicaire, Sur le Vif, 2o2o, Bretagne, 100% natur, 6,8%, 75 cl.
Potentiel ny favoritproducent i vores sortiment. Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Denne cider er extra brut med god syre og følelsen af tanniner. Cideren er flasker uden restsukker og har derfor meget få/ingen bobler. Cideren minder enormt meget om orangevin med en fed smag af gæret tropisk frugt. Duft af modne æbler suppleres af ren og fed funky kompleksitet. Den har en let volatilt syre, som skaber en vinøs kompleksitet, men uden at det bliver dominerende eller tungt. Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Matthieu fra Cidrerie de l’Apothicaire laver langsomme cuveer, der er omstukket en masse gange ved lave temperaturer for at få en langsom gæringsprocess og derved smagfuld elegant cider. Cideren vil både gå godt til tungere salater, lyst kød, fisk eller alene på terrassen, hvis du skal omvende din naturvinsfanatiker.

Gemmemost, Den opmærksomhedskrævende, 2020, Fyn, 100% natur, 8,3%, 75cl.
Denne cider fra Gemmemost er lavet på en blanding af de danske klassiskere Cox Orange, Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Clara Friis-pærer. I afsluttende gæring har cideren macereret med drueskaller for at opnå en større bitterhed og let volatil (sur) naturvinsstil. Du mødes af en foral duft af roser, turkish delight og vingummi. Vinøs, let mineralsk smag af frisk citrusfrugt og overmodne gærede æbler. Gemmemost er en lille dansk ciderproducent, som ligger nord for København, men som bruger æbler og frugt fra Tåsinge på i det Sydfynske øhav. Ciderne er selvfølgelig vildgæret og uden tilsætningstoffer, vand, sukker osv..

Cidrerie de l’ Apothicaire, Tout Droit, 2020, Bretagne, 100% natur, 6,8%, 75 cl.
Tør og ren gæret æblecider fra l’Apothicaire i Bretagne. Gæret helt ud på 6,8% alkohol på klassiske franske cideræbler. God bitterhed og tørhed med en samtidigt flot ren frugt i både duft og smag. Cideren er vildgæret og efter franske standarder extra brut, altså meget tør, med kun lidt restsukker tilbage til andengæringen på flasken.
Matthieu fra Cidrerie de l’Apothicaire laver nørdede vinøse cuveer. Cideren vil både gå godt til pastaretter, fisk eller alene på terrassen, hvis du skal omvende din religiøse naturvinsfanatiker.

Cidre Lemasson, Extra Brut,  2021, Normandiet, 100% natur, 6%, 75cl.
Vildgæret og extra brut fra det vestligste Normandiet. Hvis du ikke kan få cider, der er tør og funky nok, så har vi fundet cideren til dig. Cideren er ret tør, efter franske standarder, og har en forfriskende  og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Måske en af vores skæveste cider. Lemasson er vores mest eksperimentelle og originale producent, som altid er klar på at prøve nye typer æbler, fadlagring eller gæringstid, men sikker og perfektionistisk i sin tilgang. Det kan klart anbefales at drikke cideren med mad, og gerne lidt kraftfulde retter evt. med svin eller bagte rodfrugter eller grøntsager. Cideren er selvfølgelig vildgæret, Pét’Nat og alt det der.

FERME DE L’YONNIÉRE, POIRÈ, VARITÈ DE FER, 2021, 100% natur, Normandiet 5,5 % 75 cl.
Denne Poiré, Varieté De Fer, er fra et mikro-batch lavet udelukkende på oldgamle vilde ciderpæresorter fra AOP Domfront-området i Normandiet. Cideren er tør og vinøs, let mousserende, frissante-agtig vinstil med naturlige bobler, altså petnat. Poiréen er ufiltreret og har ligget på på sin egen vildgær i flasken i 5 måneder og alene degorgeret for klaring. De bitre vilde ciderpærer træder virkelig i karakter og giver en elegant fyldig smag er gærede sure pærer, men afsluttes af en karamelliseret sødme, som leder tankerne hen på nybagt pæretærte. Masser af sødme og en virkelig dejlig let bitterhed, som skaber en tung fylde. Poiré’en holder 5,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk poiré fra verdens bedste pæreciderproducent.

 

Scroll to Top