Naturkassen - Sommer 2021 - Vilde, tørre og funky cidere (6 stk)

Naturkassen –  2020
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Det er nogle af vores vildeste cidere, hvor du kommer til ydrekanten af de smage, som du kan finde i cider. Det er cider med masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

DKK595.00

Læs mere

Kupela, Aingura, Brut, 2019, 5,5%, 75 cl.
Aingura – Kupela Basque er ikke den typiske syrlige/sur cider fra Baskerlandet. Denne cider er ciderhuset Kupelas Grand Cru og har udover den klassiske spanske syre, en enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Ainguras fine bobler kombineret med en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme skaber en snorlige og frisk cider, som leder tankerne hen på frugtig orangevin (på druer). Cideren lavet I Astigarraga af lokale baskiske økologiske æbler uden tilsætningsstoffer eller svovl. Opsummeret en moderne og elegant Baskisk vild naturcider.

Manoir du Kinkiz, Fouesnant, Brut, 5%, 75cl.
Kraftfuld naturcider med et strejf af hø, røg og blå øst. Tør, animalsk, tannisk, røg og let bitterhed med en fantastisk dybde og æblesmag. En fantastisk naturcider og en anelse mere tør end sin søstercider “Cornouaille”. Ikke for alle og enhver, men et interessant bekendtskab, hvis du er til kraftfulde vildgærede cidere (animalsk (stald;)) og ikke er bange for røg og hø. Manoir du Kinkiz har været en af vores favoritter helt fra begyndelsen, da vi både faldt for ciderne, cideriet og deres filosofi. Kinkiz er altid garant for de mest komplekse og interessante vildgærede cidere, og de er 100% natur i hele processen. Får og kør græsser under træerne og vedligeholder naturligt plantagerne. Æblerne plukkes  i flere omgange, når de er perfekt modne. Du får ikke en bedre vild og naturlig cider, der er ikke gået kompromis med noget som helst. Genial cider og genial producent!

Domaine Bordatto, Basa Juan, 2019,  6,5%, 75 cl.
Basa Juan betyder “den vilde mand ” eller “Djævlen” i baskisk mytologi. Cideren er vildgæret og med relativ høj alkoholprocent og er det bedste fra Europas ciderlande i én cider. Du bliver mødt af en vinøs duft af overmodne, sure, gærede æbler, som leder tankerne hen på klassisk spansk cider. Herefter rammer en markant frugtig fylde af karameliserede og krydrede æbler, som man kender fra fransk cider. Bitterheden associerer man med engelsk cider. Smagen er let, omend kompleks med en markant bitterhed, som danner grundlag for en flot balanceret sødme og frisk afsluttende syre.

Pilton, Fox Dog Cat, 2020, 5,5%, 75 cl.
Klassisk engelsk cider lavet på Jonagold-æbler fra Somerset. Cideren er tør med en ren gæret, let funky og røget karamelliseret æblesmag.  Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin.  Det er en fantastisk cider, hvis du er til de traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme. Dette da cideren er keeved, hvilket betyder, at cideren ikke er gæret helt i bund. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Sidro Pom, Sidro Creativo, 2020, 6,0%, 75 cl.
Daniele Porporato er en ung ciderproducent fra Piemonte i det nordlige italien, lidt syd for Torino. Æblerne er gamle lokale Piemonte-sorter fra bakkeskråninger omkring Volvera. Cideren er gæret i ståltanke med sin egen vildgær og flaskegæret, pét nat, uden tilsat sulfit (ligesom alt andet i denne kasse).  Tør og frisk med fine tanniner og en delikat aroma af blomster, honning og citrus. Forfriskende, syrlig og delikat lækker cider som kalder på sommer og sol.

Ciderrevolution, Den Gule, halvtør, 4,3%, 75cl.
Frugtig og halvtør cider lavet på indleverede spiseæbler fra private haveejere på fyn. Cideren er vildgæret, frugtig, let syrlig og kraftfuld med duft af modne æbler og let stald (fra naturgæringen).  Sødmefuld og koncentreret smag, hvilket giver cideren en enorm fylde. Cideren er gæret naturligt på sin egen vildgær, men kun gæret op til 4,3% vol. Ved hjælp af filtrering har vi forsøgt at stoppe gæringen før alt sukker var omdannet til alkohol, og derfor er det en lidt sødere, men også lidt vild/staldet cider, da vildgær og sukker ofte giver nogle lidt funky aromaer. Æblerne er plukket og mostet i Danmark, og vildgæret og flasket i Bretagne efter deleøkonomiske principper sammen med en af vores gode cidervenner fra Bretagne.

Scroll to Top