Tilbud

Naturkassen – Vilde, tørre og funky cidere

Naturkassen
Smagekasse med seks forskellige vilde og naturlige cidere. Det er nogle af vores vildeste cidere, hvor du kommer til ydrekanten af de smage, som du kan finde i cider. Det er cider med masser af syre, røg, stald og bitterhed.

Læs mere om de enkelte cidere nedenfor.

 

kr.750.00

Læs mere

Kompleks oog helt fantastisk whiskytønde-lagret cider fra Cédric Le BLOAS, som er manden bag Cidrerie de Léguer. Cideren er tør efter franske standarder og er på hele 7,5%. Forfriskende og let bitter og stringent gæret æblesmag. Blå ost og naturlig svovl i næsen. Den leder tankerne hen på funky og vild naturvin. Skæv og dog samtidig flot balanceret. Aroma af humle, sødlig  røg, karamel og whiskey komplementerer blandingen af modne friske spiseæbler og de kraftfulde cideræbler. Cremet, rund og  saftig. Hos Cédric høstes alt i hånden, plantagerne vedligeholdes efter total naturlig og bæredygtig metode, der bruges ingen kemikalier hverken i flaskerne eller på markerne. Toppen!

Langstedgård, Fur United, Fur, 2021, 5,9 %, 75cl.
Vildgæret cider lavet udelukkende på lokale Ananas-æbler, Cox Orange, Discovery, Gråstenæbler og vild-/cideræbler fra øen Fur i Limfjorden. Du bliver mødt af en skøn duft af hyldeblomst, citrus og frisk honningmelon. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og har en flot fylde og smag af fuldmodne, friske danske æbler og tropisk frugt. Cideren er en klassisk tør vinøs cider, som minder meget om andre danske naturciderproducenter i stil og smag. Syren er karakterfuld og fyldig, og derfor kan cideren sagtens drikkes til tungere, krydrede, syreholdige retter eller mad, hvor syren kan balancere smagsoplevelsen. Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur. Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.

Cidrerie de Leguer, Poiré, Bretagne, 2022, 5,5%, 75cl.
Denne Poire, Pærecider, fra Cidrerie de Leguer er vildgæret, sprød, tør og let funky. Duften er naturlig, vild (og let staldet), floral og masser af pære. Smag af fuldmoden friske pærer, en karakterfuld vinøs og tør mundfylde, samt en flot balance mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiréen er tør efter franske standarder med 5,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.

Mergelsø, Belle de Boskoop, 2021, Midtjylland, 7,5%, 75 cl.
Lavet på den klassiske danske æblesort udelukkende på Belle de Boskoop-æbler. Belle de Boskoop har en karakteristisk syrlig bitterhed og kraftig “dansk” æblesmag, og anses for at være et af de mest klassiske danske madæbler. Cideren er helt suveræn, har en elegant æblesmag og er en af de mest vellykkede enkeltsorts cidere, vi har smagt.  Du bliver mødt af en sød duft af blomstre og krydrede æbler. Blød let krydret smag af sødmefulde Belle de Boskoop æbler og tør, vinøs og frisk med fine bobler.  En tør dansk “æblecrémant”. Mergelsø cider er et ungt cideri, som blev grundlagt i 2016. Cideren produceres i små batches inspireret af traditionel ciderfremstilling i Frankrig og England.

Scroll to Top