Sæsonkassen - Forår 22 (7 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider til tør og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider fra Frankrig, Spanien, England og Danmark.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

DKK565.00

Læs mere

Manoir du Kinkiz, Cornouaille AOP Brut, Bretagne/Frankrig, 5%, 75cl.
Cornouaille – Manoir du Kinkiz er en moderne klassiker i Ciderrevolutions sortiment. Kraftfuld naturcider med et strejf af hø og røg. Fuldmodne og karameliserede æbler balanceret med tørhed, tanniner, røg og let bitterhed. En sand perle indenfor naturcider med enormt dybde og fylde. Godt bekendtskab, hvis du er til kraftfulde vildgærede cidere, men hvor det ikke skal stikke helt af.Cornouaille har været en af vores egne franske favoritter helt fra begyndelsen, da vi både faldt for ciderne, cideriet og  filosofien. Manoir du Kinkiz er altid garant for de mest komplekse og interessante vildgærede cidere, og de er 100% natur i hele processen. Får og kør græsser under træerne og vedligeholder naturligt plantagerne. Æblerne plukkes i flere omgange, når de er perfekt modne. Du får ikke en bedre vild og naturlig cider, der er ikke gået kompromis med noget som helst. Genial cider og genial producent!

Riestra, Sidra Semi Seca, Asturien/Spanien, 8%, 75cl.
Riestra er på en gang et traditionelt og moderne cideri. Det anerkendte cideri blev grundlagt helt tilbage i  1906. Traditionelt fordi de laver den klassisk spanske cider, der er uden bobler, har en høj alkoholprocent og meget syrlig. Moderne fordi de for ti år siden lavede en halvtør og tør cider med bobler (der skal ikke så meget til for at være moderne i den spanske ciderbranche). Boblerne er fremkommet med champagnemetoden, hvor cideren degorgeres og der tilsættes lidt sukker og gær, som giver nogle små fine bobler. Sidra Semi Seca har en usædvanlig høj alkoholprocent på 8%, når man tænker på at det er en halv tør cider. Den er dog heller ikke så sød som en halvtør fransk cider. Cideren dufter dejligt at æbler med noter af sødt bagværk, blomster og lidt stald. Frisk og aromatisk. I munden er den udpræget vinøs. Cideren har både syre og sødme og leder tankerne hen på mousserende vin. Meget balanceret. Smag af grønne og friske æbler og med fin krop. God som aperitif, til fisk eller lette pasta- og risretter.

Severn Cider, Sweet Sparkling Cider, Gloucestershire/England, 2020, 5,8%, 33cl.
Halvtør og kraftfuld traditionel engelsk cider med god sødme, tanniner og bitterhed. Cideren har en meget ærlig naturlig gæret sødmefuld smag af fuldmodne æbler.  Cideren har udover en god sødme og bitterhed også en lidt “øllet” karakter. Den ærlige gærede smag kan sagtens sammenlignes med vildgæret øl, som også både har en god syre/surhed og en let “staldet” karakter. Severn cider har eksisteret siden 1956 og bruger kun lokalt dyrkede æbler og pærer. Severn laver traditionel engelsk cider på 100% ren æble- eller pæremost. Vildgæret og uden tilsætningsstoffer. Det her er for os rigtig engelsk cider, modsat de sødere (fake..) cidere, som desværre efterhånden har vundet indpas i det brede bar/pup-segment i England.

Fejø Cider, Demi-Sec ’20, Fejø, 4,5 %, 37,5 cl.
“Demi-Sec” er en sød og indbydende halvtør cider med masser af fyldig smag af kandiserede modne æbler. Cideren er naturligt gæret og har derfor en ærlig og naturlig duft af gærede krydrede æbler. Smagen er flot balanceret mellem bitterhed og friskhed, som binder sødmen flot sammen. Dansk cider lavet på franske cideræblersorter på Fejø. Jeppe Gents er manden bag Fejø cider og er en rigtig dansk cider pioner. Fejø cider er inspireret af den sødmefulde kraftfulde franske ciderstil. Derfor får du en utrolig fyldig æblecider med masser af frugtsødme og en ærlig gæret æblesmag, som du kender fra de klassiske franske cidere. Forskellen er bare, at det her er dansk, men stadig 100% rent og naturligt produkt.

La Ciderie du Golfe, P’tite Cuvée, Bretagne/Frankrig,  5,5%, 75cl.
P’tite Cuvée er fuldstændig fantastisk tør fransk æblecider med utrolig æblefylde i smag og duft. Cideren er lavet udelukkende på enkeltsorten Guillevic, som giver en dejlig læskende, frisk og kraftig ren æblesmag. Cideren er vildgæret og økologisk, og har en mild gæret sprød smag, uden noter af hø eller stald. Cider laves sjældent (aldrig) på enkeltsorter i Frankrig, men når det gør, er det på Guillevic-æblet, som både har en god syre, samt en utrolig fed æblefylde. Den smager på mange måde som danske spiseæbler og cideren er derfor en ret unik frisk fransk cider.
P’tite Cuvée er lavet af La Ciderie de Golfe, som er en lille naturciderproducent. Marc Abel er manden bag og producerer alt på tradionelt low-tech metode, hvor alt er vildgæret og økologisk.

Ferme de l’Yonniére, Champ de Poirier AOP, Normandiet/Frankrig,  2019, 4,5%, 75 cl.
Champ du Poirier – Vi er så heldige at have verdens bedste pæreciderproducent i vores sortiment, Ferme de L’Yonnière. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poiré, Champ du Poirier, er fra et mikro-batch lavet udelukkende på én pæresort “Plant de Blanc”, hvilket er unikt. Normalt blander man flere typer ciderpærer, men her bruges der kun Plant de Blanc, som er kendt for sin vinøse og sprøde pæresmag. Boblerne er kraftige og leder tankerne hen på champagne uden at miste sin ærlige smag af fuldmodne karamelliserede pærer. Duften er floral og let frisk citrus, med en smag der flot balancerer mellem en forfriskende syre og en god afsluttende bitterhed. Poiré’en holder 4,5% vol, og er selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl. Fantastisk aperitif eller cider til ost!

Gúzman, Sidra Extra, Asturien/Spanien, 6%, 33cl.
Sidra Extra er traditionel spansk cider, som man finder i Asturien og Baskerlandet. Det er med lette bobler, en kraftfuld syre/surhed og relativ høj alkoholprocent. Spansk cider er meget syrligt, tørt og næsten surt, og er derfor et lidt særligt bekendskab, hvis man ikke har smagt spansk cider før. Det kan derfor også minde om noget volatilt og syrligt orangevin. Vi burde have introduceret rigtig spansk Sidra Natural, som det almindeligvis hedder, for længe siden, men bedre sent end aldrig. Vi vil anbefale, at du drikker den til krydret eller fed mad, hvor syren får noget modspil.

Scroll to Top