Tilbud

Sæsonkassen - Sommer 22 (7 stk)

En fantastisk introduktion til rigtig cider. Med kassen får du smagt på flere forskellige typer af cider, alt fra frugtig pærecider til tør og vildgæret fransk cider. Kassen er til dig, der gerne vil blive klogere på rigtig cider. Indeholder cider fra Frankrig, Spanien, England og Danmark.

Læs mere om ciderne under billedet.

 

 

kr.575.00

Ikke på lager

Læs mere

Cidrerie de l’Apothicaire, Amzer Zo’, Bretagne/Frankrig, 2020, 5,0%, 75cl.
Potentiel ny favoritproducent i vores sortiment. Cidrerie de l’Apothicarie laver sindsyg lækker og komplekst vildgæret cider i det sydlige Bretagne. Den klassiske let gærede karameliserede duft af modne æbler suppleres af ren og fed funky kompleksitet. Den har lidt “stald” og “læder”, men uden at det bliver dominerende eller tungt. Smagen er kraftfuld, men med en flot frisk og læskende bitter tone. Cideren vil både gå godt til tungere salater, lyst kød, fisk eller alene på terrassen.

Chateau de Canon, Brut, 75cl, 2021, 5,5 %, 75cl. Tør vildgæret cider fra Chateau de Canon. Trods den relativt høje alkoholprocent, og derfor lave sukkerindhold, er der en enorm fylde og smag af eksotisk frugt, ren gæret most og fuldmodne æbler. Cideren er særlig interessant, hvis man er vild med sur øl/sour beer/lambic, da især eftersmagen har en store ligheder i med disse.  Naturcider uden duft af stald. Fungerer godt til lyst kød, som fisk, gris eller kylling. Producenten, Chateau de Canon, ligger i Normandiet og har specialiseret sig i økologisk og naturgæret æblecider. Canon er en meget lille producent med kun 15.000 flasker årligt.

Ciderrevolution / Cidrerie de Leguer, La Révolution du Cidre, Bretagne/Frankrig, 2020, 5,0%, 75cl
Sammen med Cidrerie Léguer har vi lavet en “dansk” cider på franske spiseæbler. Fantastisk fyldig og samtidig frisk cider på vildgærede æbler og adskiller sig fra alm. fransk cider, da den er lavet på friske spiseæbler og ikke klassiske cideræbler. Den fyldige karamelliserede smag af fede overmodne æbler afsluttes af et perfekt frisk svirp. Lavet i co-lab med Cidrerie Leguer i Bretagne, kun lavet 2000 flasker. God til mad, særligt lette retter f.eks. fisk, salater.

Pilton Cider, Ten, Somerset/England, 2019, 5,8%, 33cl.
Klassisk engelsk cider lavet på Jonagold-æbler fra Somerset blandet med fadlagret cider på klassiske engelske cideræbler. Cideren er tør med en ren gæret, let funky og røget karamelliseret æblesmag.  Balancerede tanniner og bitterhed, samt en let surhed giver en vinøs duft og smag, som giver mindelser om frugtig orangevin.  Det er en fantastisk cider, hvis du er til de traditionelle engelske farmhousecidere, som både har masser af tør gæret æblesmag og en naturligt, let staldet duft. Selvom cideren er tør, har den stadig en god restsødme. Dette da cideren er keeved, hvilket betyder, at cideren ikke er gæret helt i bund. Pilton er en af de førende engelske ciderproducenter af vildgæret naturlig cider.

Ferme de L’Yonniére, Fossey Poiré, Normandiet/Frankrig, 2o2o, 5,0%, 33cl.
Poiré Fossey – Ferme de L’Yonnière er en af de dygtigste Poiré-producenter i verden. Jerome Forget er manden bag og har gjort udvælgelsen af pæresorter til sin specialitet. Han laver flere varianter af pærecider på forskellige pæresorter, alle vildgærede og 100% naturlige. Denne Poiré, Fossey, er en enkelt-sorts (Fossey-pærer) halvtør pærecider med masser af frugt og fylde. Den er ufiltreret og med kun 5,0% alkohol, hvilket giver en frisk pæresmag.  Duft af blomstereng, let gæret frugt og ja.. masser af pære!. Smag af fuldmoden pære med noter af honningmelon, hyldeblomst og flot balanceret  afsluttende bitterhed. Selvfølgelig både med naturlige bobler, gær og ingen tilsætningstoffer, sukker eller svovl.  Fantastisk aperitif! Skal den drikkes til mad, anbefaler Jerome den drikkes til fisk, skaldyr, ost, især blå- eller gedeost.

KUPELA, BASQUE, Brut/Tør,  Baskerlandet/Spanien/Frankrig, 2020,  6%, 33cl. 
Frisk og let vinøs cider fra Baskerlandet. Cideren er en elegant syrlig cider med fine bobler og en flot balance mellem syre, bitterhed og sødme. Høj alkoholprocent, men enorm frugtig fylde, og en struktureret og elegant vinøs tørhed og friskhed. Cideren er vildgæret og naturlig og er Kupelas flagskib på 33cl. Lavet af lokale baskiske cideræbler uden tilsætningsstoffer eller tilsat svovl.

Langstedgård, Min fynske barndom, 2020, 5,9 %, 75cl.
Vildgæret cider lavet udelukkende på lokale Aroma og Gråstenæbler fra øen Fur i Limfjorden. Du bliver mødt af en skøn duft af hyldeblomst, citrus og frisk honningmelon. Cideren her er naturligt gæret færdig på flaske, Pét nat, og passer perfekt til en varm sommerdag. Cideren er en klassisk tør vinøs cider, som minder meget om andre danske naturciderproducenter i stil og smag. Syren er høj, let volatil, og derfor kan cideren sagtens drikkes til krydret mad, syreholdige retter eller mad, hvor syren kan balancere smagsoplevelsen. Langstedgaard er et nyt dansk cideri, beliggende på Limfjordsøen Fur. Her laver far og mest søn, Niels og Jonas Wisbech, rene, spontangærede cidere på gården – ofte iblandet pærer, kvæder, blommer og druer – med så lidt intervention som muligt.

Scroll to Top