Vinhuset Kvist & Vitus

Vinhuset KVIST & VITUS

Cider degorgering

Vores økologiske vine skal være trendsættende og i en kvalitet, der kan konkurrere på verdensplan. Alle råvarerne kommer fra gårdens egen jord, bliver dyrket, høstet og lavet til vin af os selv, og derfor vil produktionen aldrig blive stor.

LEVERES DIREKTE FRA PRODUCENTEN FOR 69,-

vinhuset kvist & Vitus

Cider i kontakt med jorden, der smager himmelsk

Vores produktioner er små, håndlavede og lavet af os selv. Vi følger processen nøje, og stiler laver cider, der afspejler de æbler, den er lavet på.  Derfor bruger vi heller ikke kunstgødning, tilsætningsstoffer eller sprøjtegift.

Vi forlader os på naturgær altså de gærceller der sidder på æblernes overflade, er det aldrig samme resultat tank for tank eller år for år.

Vi lader æblerne macerere – altså de hele kværnede æbler med skræl og kernehuse gærer – op til et par måneder, hvorefter ciderpulpen presses og gærer fredeligt videre i tanke som ren cider til en gang i foråret, eller hvornår vi magter at tappe på flasker og eftergære. I eftergæringen skabes den lyksalige samling bobler, man ønsker i glasset.

Lone Landmand Æbler
Hund og æble

Produktionen
Vi mener, at smagen starter ude på marken, langt nede i jorden, hvor vores mange æbletræer henter deres livsvigtige næring. Derfor kan intet overlades til tilfældigheder. Placeringen er nøje udvalgt, jorden er nøje udvalgt, og der arbejdes ihærdigt for at skabe det perfekte mikroklima omkring træerne.

Placeringen er vigtigt for bestøvning, udvikling, smag og intensitet. Vi har valgt et område med en svag hældning mod syd for enden af en lavning, hvor den friske brise fra øst bærer fjordens lune luft ind om vinteren, og den svalende luft køler i løbet af sommeren. Det giver et tidligere forår, flere insekter i luften under blomstringen, og ringere vilkår for skadelige svampe og skimmeltyper.

Scroll to Top