Hvornår og hvordan startede jeres passion for rigtig cider?
Vi er et ciderfirma, der startede fra bunden med et ønske om at skabe noget innovativt med lokale råvarer. Vi ville gerne udforske nye markeder og muligheder, og så kom cider ind i billedet ved lidt af et uheld.
Det startede egentlig bare med nogle æbler, der lå på en græsplæne, som vi pressede til æblemost. Vi havde slet ikke tænkt cider på det tidspunkt. I 2008 kom vi til at presse for meget æblemost, og satte en spand til gæring. Jeg kan huske, at jeg smagte det med min bror et halvt år senere, og det var decideret ubehageligt. Han kiggede på mig og sagde: ”Fedt, så har vi prøvet det. Så ved vi, at det skal vi ikke.”. Men jeg kunne ikke slippe tanken, og jeg blev nødt til at forfølge det. Jeg havde på det tidspunkt også været i Irland og havde set, hvordan cider var en del af deres barliv. Så jeg vidste, at det kunne lade sig gøre. Hvis nogen kunne få det til at fungere, så kunne jeg også. Det har altid været en gåde for mig, at cider ikke er større i Danmark.
Siden den første årgang cider, har vi egentlig lært os selv det meste om ciderfremstilling henad vejen. Vi har en filosofi om, at vores vækst og branding skal komme organisk gennem godt håndværk.

Hvad ville du ønske, at flere mennesker vidste om cider?
Jeg er meget interesseret i at udbrede historien om cider i Danmark. Vi har et stort arbejde i at fortælle om alle nuancerne, der er i cider. Som jeg ser det, kender de fordomsfulde folk kun to slags cidere: det søde sukkervand og de ekstremt bitre engelske cidere, der smager lidt af øl og prut. Og det er synd, når der er så stor diversitet. Cider er jo alt det derimellem.
Hvad gør en god cider god?
Hvis jeres cider var et band, hvem ville den så være?

Hvad ser du af tendenser inden for ciderverdenen?
Har du et godt råd til nystartede hobbybryggere?
Har du et råd til mere rutinerede ciderproducenter?
I min verden drømmer jeg om, at vi laver Danmark til det nye Alsace, bare med cider og frugtvin. I Alsace ligger vinmarkerne tæt op ad hinanden. Og det samme tror jeg, vi har potentiale til i Danmark. Her tror jeg bare, at æbler kommer til at danne grundlaget. Men for at komme dertil, skal vi samarbejde. Vi skal ikke have et væld af forskellige foreninger og festivaler, men i stedet stå mere sammen. Det er det ny-erklærede mål i HORN CIDER. Vi har selv kæmpet med at få vores produktion op at køre og har sidenhen skaleret. Nu har vi lidt et pusterum, hvor vi kan bruge tiden til at slå et slag for den fælles kamp om udbredelsen af cider i Danmark.

HORN CIDER
Du kan få dine fingre i HORN CIDER på en række barer og i vinhandler rundt omkring i landet. Du kan se den fulde liste over forhandlere her. Vi kan især anbefale, at du prøver IDUN*, en halvsød mousserende og let drikkelig cider.
Du kan følge med i, hvad HORN CIDER laver på deres hjemmeside og på Facebook.
Læs lignende blogindlæg